Alle voordelen van rolluiken op een rij

ROMA rolluik, inbouw, grijs aluminium lamellen

Het rolluik is terug van weggeweest. Dat komt door de eindeloze mogelijkheden die dit product te bieden heeft. Rolluiken zijn namelijk meer dan alleen zonwering. Ze dempen geluiden, ze isoleren je huis, zijn inbraak werend én houden nieuwsgierige blikken buiten. Een multifunctioneel product dus!

Hoge isolatiewaarden

Door de hoge isolatiewaarden houden rolluiken de warmte binnen in de winter en juist buiten in de zomer. Hiermee zorgen rolluiken voor een comfortabel binnenklimaat in huis en ze helpen ook fors te besparen op de energierekening. Niet alleen is het rolluik perfect voor thermische isolatie, ook voor akoestische isolatie ben je bij dit product aan het juiste adres. In de nacht kan omgevingsgeluid vervelend zijn en rolluiken dempen het buitengeluid enorm. Handig voor je eigen nachtrust!

Privacy is key

Met rolluiken scherm je jezelf af van de buitenwereld. Als je de rolluiken naar beneden rolt is er niemand meer die naar binnen kan kijken, dit zorgt voor extra veiligheid. De rolluiken beschermen je huis tegen inbrekers, net als veiligheidssloten en een alarmsysteem helpen rolluiken er voor te zorgen dat inbrekers niet makkelijk binnen kunnen komen. Ook is de kans op vandalisme kleiner met gesloten rolluiken.
.

Ambiance rolluik, inbouw, wit aluminium lamellen
Ambiance rolluik, zwart aluminium lamellen, doorkijk van binnen

Dit zijn de mogelijkheden

Tegenwoordig zijn rolluiken te leveren in tal van kleuren en met diverse kastvormen en lamellen. Ook een rolluik met een extra kleine kast behoort tot de mogelijkheden. Bij Ambiance bieden we twee verschillende typen rolluiken aan: de Ambiance Standaard rolluiken of de Ambiance Extrusie rolluiken. De Ambiance rolluiken hebben een onderlat die bijna onzichtbaar in de kast verdwijnt en een zeer uitgebreide kleurcollectie, zodat er altijd wel een kleur is die bij jouw woning past. De aluminium kast van het Ambiance Extrusie rolluik wordt onder hoge druk in de vorm geperst. Door het toepassen van deze techniek (extrusie) is het mogelijk om dikker aluminium te gebruiken. Dat resulteert in extra stevigheid van de kast wat doorhangen op grotere breedtes voorkomt. Door de dikte van het aluminium reduceert het ook meer geluid van bijvoorbeeld regen en wind.

Bedienen op afstand

Onze rolluiken bedien je gemakkelijk op afstand via de Somfy io motoren. Dit kun je doen met een smartphone of tablet. Niet alleen vanuit huis, maar vanuit iedere plek ter wereld. Je kunt zelf diverse scenario’s instellen waardoor je rolluiken naar boven of beneden rollen op basis van temperatuur of tijd. Zo kom je altijd thuis in een perfect binnenklimaat! De RS100 motor van Somfy die standaard word toegepast in onze rolluiken is superstil en voorzien van een obstakelherkenning.