Insectenseizoen op komst: vergeet je hor niet!

Genoeg van die vervelende vliegen en wespen binnen in huis? Ben je klaar met het nachtelijke gezoem van opdringerige muggen? Het insectenseizoen is op komst dankzij het mooie weer van de afgelopen weken. Geef die insecten geen kans en kies voor de hoogwaardige zonwering van Ambiance Zonwering en bestel deze ze op tijd! Er zijn verschillende soorten horren, de belangrijksten zijn samen te vatten in twee categorieën: de hordeur en een raamhor. Je kan uit veel soorten en merken kiezen, denk bijvoorbeeld aan Luxaflex® en Unilux. Meer weten over onze merken? Bezoek een showroom in de buurt, daar staan onze vakspecialisten voor je klaar om alle vragen te beantwoorden.

Alle raam- en deurhorren op maat gemaakt

Onze horren zijn verkrijgbaar voor vrijwel elk type raam, deur of schuifpui en worden speciaal voor jou op maat gemaakt. De horren zijn niet alleen functioneel, maar ook heel stijlvol. Ze zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, waardoor ze naadloos aansluiten bij elk interieur en exterieur. Zo zorgen onze horren niet alleen voor een insectenvrije omgeving, maar ook voor een mooie en uniforme uitstraling van je woning. Bij Ambiance Zonwering bieden we verschillende soorten horren aan, waaronder vaste horren, rolhorren, plisséhorren en hordeuren.

Bekijk hier al onze horren

Verminder jouw hooikoortsklachten met een hordeur

De Luxaflex® Hordeur wordt altijd op maat gemaakt, zodat deze perfect past bij jouw deuren. Een schuifhordeur, een rolhordeur of een hor voor openslaande deuren? Het kan allemaal! Ook kun je kiezen uit pollenwerend gaas, zodat je ook binnen optimaal beschermd bent tegen hooikoortsklachten! Kies uit de Sencillo, de Sencillo Grande, Scharnierende hordeuren en de Hordeur Schuifpui.

Luxaflex plissé hordeur zwart gaas, witte frame
Luxaflex Rolhordeur Sencillo, vlak gaas

De Sencillo rolhordeur is een op maat gemaakte hordeur die op elke gewenste positie kan stoppen. Het vlakke gaas zorgt voor minder vervuiling dan bij Plissé gaas. De Sencillo Grande rolhordeur heeft een profieldiepte van 43 mm en wordt op maat gemaakt. Het vlakke gaas zorgt voor een kleiner pakket bij grotere breedte en minder vervuiling tussen het gaas dan bij Plissé gaas. De scharnierende hordeur is verkrijgbaar in drie uitvoeringen en kan naar links of rechts openen. Het is mogelijk om optioneel een zelfsluitmechanisme toe te voegen. Als laatste de schuifhordeur voor grote deuropeningen, deze deur is gemakkelijk uitneembaar en zorgt voor een hermetische afsluiting.

Luxaflex plissé hordeur zwart gaas, witte frame
Luxaflex plissé hordeur zwart gaas, witte frame

Bij een plissé hordeur wordt het gaas niet opgerold maar gevouwen. Voordeel van een plissé hordeur is dat de treklijst op elke gewenste stand kan blijven staan én dat de ondergeleider slechts 3 mm hoog is. Dit maakt de plissé hordeur uitermate kind- en rolstoelvriendelijk. Je kunt kiezen uit de Volare en de Allure. De Plissé Hordeur Volare is een elegante deur die op maat wordt gemaakt en vrijwel onzichtbaar is in opgevouwen toestand dankzij de profieldiepte van slechts 25 mm. De Plissé Hordeur Allure wordt geleverd met een bovenprofiel en onderdorpel op een standaardbreedte, waardoor montage eenvoudig is! En dat is naast makkelijk ook nog in een ochtend gefikst!

Zeg ‘nee!’ tegen muggen in je slaapkamer met een rolhor of vaste (inzet) hor

Luxaflex® biedt een rolhor voor vrijwel elk raam. Een rolhor is bijvoorbeeld geschikt voor een dakraam en een draai- kiepraam. Met het eigentijdse design past de hor bij elke woonstijl en is het daarnaast geluidsarm te bedienen. Je kunt kiezen uit de Super Nova, de Super Classic, de Inzetrolhor Smart Fit en de Raffina. De Rolhor Super Nova is een licht te bedienen hor met strakke profielen en gaas die zowel binnen als buiten geplaatst kan worden. De Luxaflex® Rolhor Super Classic is een windbestendig model voor middelgrote ramen, met een cassette met robuuste uitstraling en dubbelzijdige bediening. De hor is voorzien van Softraise en soft close system. De Inzetrolhor Smart Fit is een hordeur geschikt voor draaikiepramen met een kozijn van kunststof, hout of aluminium en wordt zonder schroeven gemonteerd. Er is keuze uit verschillende soorten gaas, waaronder ClearView en Poll-tex®. Als vierde de Plissé rolhor Raffina, dit is een smalle hor met een diepte van 22mm, ideaal voor moeilijk bereikbare ramen zoals in het toilet of op de zolderkamers.

De op maat gemaakte Luxaflex® Vaste Hor en Inzethor bedekken jouw raam het hele jaar door. Heerlijk genieten van de frisse lucht in je huis en minder ongedierte! Je kunt kiezen uit de Inzethor Flex, Inzethor Classic, Vaste hor Plus en Vaste hor Classic. De Inzethor Flex is geschikt voor vrijwel ieder draaikiepraam dankzij de dunne kunststof flens. De montage gebeurt met klemveren, dus zonder te schroeven. De Inzethor Classic laat zich eenvoudig monteren door onze vakspecialist, deze hor is geschikt voor draaikiepramen met smalle dagopening. De vaste hor Plus is een stevige en stijlvolle hor geschikt voor de meeste ramen, zowel binnen als buiten te plaatsen. De vaste hor Classic is een stevige hor voor zowel in de dag montage als op de dag montage. Het is ook mogelijk om deze hor in speciale vormen te bestellen.

Luxaflex raamhoor, draaikiepraam
Luxaflex raamhor, zwart gaas, witte frame, draaikiepraam

Unilux horren, een gemakkelijk systeem

Ons Ambiance assortiment bevat ook het merk Unilux. De Unilux Vaste Hordeur biedt je een luxe oplossing waarbij het klemmen en over de grond slepen van een hordeur verleden tijd is. Je kunt hierbij kiezen uit schuivend op rails of een hordeur met scharnieren. De Unilux vaste hordeuren kun je ook makkelijk demonteren als je er bijvoorbeeld voor kiest om deze in de winter niet te gebruiken.

Wat denk je van de Schuifhordeur Luxe? deze schuifhordeur kan in sommige gevallen een goede oplossing zijn voor grote deuropeningen en schuifpuien. De borstels aan de onderkant zorgen voor een insectendichte aansluiting met de vloer. Solide, betrouwbaar en duurzaam, dat is de scharnierende vaste hordeur. Overdag kan de hordeur Luxe ook als pendeldeur, ofwel saloondeur, geplaatst worden. Voordeel van een dergelijke toepassing is dat de hordeur 2 zijden op kan scharnieren en zo de doorloop makkelijker maakt.

Maak ook kennis met het Unilux Rolhordeur. Een onzichtbare oplossing met zichtbaar effect! Speciaal voor grote deuropeningen, zoals bij openslaande tuindeuren, is er een dubbele plissé hordeur beschikbaar. Hierbij wordt aan beide zijde van de deuropening een plissé deur geplaatst. In het midden sluiten deze deuren door middel van een magneetsluiting. De Unilux Rollende Raamhor sluit perfect aan op jouw ramen. Zo kun jij 's nachts lekker slapen met een fris windje, maar zonder vervelende muggen. Met de Unilux Vaste Raamhor ben jij het hele jaar verzekerd van een insectenvrij huis. Je kunt kiezen voor een hor die je klemt tussen je kozijn zonder te schroeven, voor een hor met scharnieren of één die je eenvoudig bedient met veerstiften. De Unilux Plissé Raamhor is van hoge kwaliteit. Ook is deze mooi in combinatie met de plissé hordeuren van Unilux.

Unilux veerstift raamhor, vlak gaas
Unilux dubbele plissé hordeur, antraciet

Inspiratie opdoen?

Je leest het, een hor is niet zomaar een hor. We hebben diverse soorten raam- en deurhorren, elk met eigen uitstraling en RAL- en gaaskleur. Wil je de horren bekijken in het echt en tegelijkertijd extra inspiratie opdoen voor je zonwering? Neem dan een kijkje op onze Pinterest-pagina. Bij vragen, neem contact met ons op voor advies of bezoek een van onze showrooms.

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 29 mei 2023