Wij zijn pas tevreden als jij geniet

Wij laten jou genieten. Daarom doen we er alles aan om je goed van dienst te zijn. Van het vinden van zonwering die het beste bij je past tot het creëren van de juiste lichtinval: je kunt rekenen op ons advies.

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonwering/raambekleding?

De aanschaf van zonwering en raambekleding is een duurzame investering in je woning.  Dan wil je natuurlijk verzekerd zijn van de juiste keuze voor het product én de uitvoering. Afhankelijk van de behoefte (bijvoorbeeld het creëren van schaduw in de tuin, het reguleren van lichtinval in uw woning, temperatuurbeheersing, energiebesparing of vaker buiten zitten (ook bij wind/regen)) kan een adviseur van Ambiance adviseren welk product of combinatie van producten aan jouw wensen kan waarmaken. Zo voeg je extra comfort aan jouw leefomgeving toe.

Naast de functionele eigenschappen komen onze vakspecialisten bij je thuis kijken naar de montage (on)mogelijkheden. Zo kan het product op juiste wijze gemonteerd worden. Tevens geven we uitgebreid gebruiks- en onderhoudsadvies. Op deze manier ben je verzekerd van een product waar je jarenlang geniet en die hele periode probleemloos functioneert.

Hoe houd ik mijn zonnescherm schoon?

Doek: Onze hoogwaardige zonweringsdoeken zijn voorzien van een behandeling die zorgt voor grote weerstand tegen alle mogelijke soorten vuil (stof, groendeeltjes, plantensappen, insecten, vet enz...). Tevens voorkomt deze behandeling schimmelvorming. De behandeling voorkomt ook schimmelvorming. Het doek is te reinigen met een zachte borstel en lauwwarm water. Het doek kan aan beide kanten schoongemaakt worden. Voor intensievere behandeling van vlekken adviseren we Tex’Active clean. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, groene zeep (trekt schimmels aan) of hogedrukspuit! Laat het scherm na het reinigen in de open lucht drogen.

In de loop van de tijd kan die oorspronkelijke behandeling minder effectief worden. Daarom raden wij aan regelmatig te reinigen en opnieuw te behandelen met Tex’Active Guard. Dit geeft het doek een frisse uitstraling en brengt een nieuwe bescherming aan waarmee de levensduur van het doek wordt verlengd.

Cassette: Neem het vuil af met een vochtige doek met lauwwarm water.

Maken jullie zonwering op maat?

Jazeker, al onze producten worden exact op maat gemaakt. Hierdoor heb je zelf maximale inspraak in de uitvoering (kleuren, opties, etc.) en heb je altijd een perfect passend product zonder lichtkieren of spleten. Doordat het product speciaal voor jou wordt gemaakt kunnen de diverse handelingen in de meest ideale volgorde worden uitgevoerd. Zo worden bijvoorbeeld éérst de aluminium onderdelen gezaagd en voorgeboord voordat d.m.v. poedercoating de juiste kleur wordt aangebracht. Hierdoor zijn bijvoorbeeld ook de zaagsnedes voorzien van een beschermende coating. Dat verlengt de levensduur en biedt het hoogst mogelijke afwerkingsniveau.

Mag ik een zonnescherm nat oprollen?

De doeken van onze schermen zijn bestand tegen regen, maar je moet alleen wel opletten bij het inrollen van een nat doek. Oprollen kan, maar voor goed onderhoud van het scherm is het beter van niet. Het te lang opgerold laten van een nat doek kan vlekken veroorzaken. Ook kan het inrollen van een nat doek wafelvorming verergeren.

Moet je zonwering, bijvoorbeeld door plots opstekende storm, toch nat oprollen? Rol het na de storm dan weer uit om het doek alsnog goed te laten drogen en het vocht de (gesloten) cassette kan verlaten.

Hoe zorg ik dat mijn zonwering lang meegaat?

Zonwering bestaat uit diverse bewegende onderdelen. Net als bij een auto of cv-ketel zijn deze aan slijtage onderhevig en is het raadzaam uw producten preventief te (laten) onderhouden. Dit voorkomt schade door onjuist functioneren en daarmee (soms dure) reparaties! Ook in het dagelijks gebruik zijn er een aantal zaken waar u op moet letten: 

  • Stel de producten niet bloot aan harde wind.
  • Laat een nat doek niet lang opgerold in de cassette zitten
  • Zorg dat u uw doek schoon houdt van vuil en stof en gebruik daarbij geen agressieve schoonmaakmiddelen, groene zeep (trekt schimmels aan) of een hogedrukreiniger.
Kan een zonnescherm mij beschermen tegen uv-straling?

Ja zonweringsdoek beschermt tegen uv-straling van zonlicht. Eigenschappen van het doek, zoals transparantie en kleur, zijn van invloed op de bescherming tegen uw-straling. Onze adviseurs kunnen u vertellen wat de bescherming van de verschillende doeken is.

Kan ik met zonwering besparen op mijn energiefactuur?

Ja, zonwering in de zomermaanden is erg functioneel, maar ook in de wintermaanden!. Want in de zomer voorkomt binnendringen van zonlicht het opwarmen van woning/bedrijfsruimtes waardoor de airco niet of minder hard hoeft te werken. In de winter zorgt de extra laag die zonwering/rollluiken/raamdecoratie biedt juist voor extra isolatie waardoor de warmte langer binnen blijft.
Moderne bedieningsopties laten zonwering optimaal functioneren waarmee de energiebesparing kan oplopen tot 12%.

Waarom zou ik kiezen voor een windvast screen?

Bij een windvast screen, ook wel zip-screens genoemd, zit het doek met een soort rits gefixeerd in de geleiders. Dit voorkomt dat de wind vat krijgt op het doek. Het screen is hierdoor beter bestand tegen wind. Tevens voorkomt dit systeem ervoor dat het doek en onderlat niet gaan klappen waardoor het screen ook bij wind stil blijft.

Wat zijn de voordelen van een zon- en windsensor?

Een zonsensor zorgt dat een zonnescherm automatisch uitrolt wanneer de zon schijnt. Zo profiteer je ook van zonwering als je niet thuis bent.
De windsensor beschermt het de zonwering tegen hoge windkrachten en rukwinden. Wanneer de windkracht te hoog wordt gaat het scherm automatisch omhoog.

Mijn zonnescherm vertoont plooien of golvende lijnen langs de naden. Is dit normaal?

Ja, door onvermijdelijke doorbuiging van het doek kunnen er plooien of golvende lijnen langs de naden ontstaan. Omdat de druk langs de naden het grootste is zijn plooien onvermijdelijk maar, dit vermindert echter de levensduur noch de werking van het doek niet.

Showroom geopend vanaf 3 maart - telefonisch en per mail bereikbaar

Beste bezoeker,

Vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus zijn de deuren van onze showroom gesloten tot 2 maart. Advies aan huis, montage en reparatie gaat door volgens de geldende normen.

Vanaf 3 maart kun je onze showroom weer bezoeken op afspraak. Wij ontvangen je dan ook graag! Let op: je moet minimaal 4 uur van te voren een afspraak maken voordat je langs kunt komen.

{{naar online afspraakformulier}}

Heb je vragen of advies nodig? Neem dan contact met ons op via telefoon, mail of via het contactformulier op de website.

Bij Ambiance houden wij ons aan de gestelde richtlijnen van het RIVM. Meer informatie lees je in onze Corona Update.

Lees verder
×
Klik hier om contact met ons op te nemen via WhatsApp!