Déze raamdecoratie past op een draaikiepraam!

Het is een raam waar we niet meer omheen kunnen. Vooral bij nieuwbouwhuizen zien we ze steeds vaker terugkomen. Het draaikiepraam. Een veelzijdig raam dat zowel verticaal als horizontaal geopend kan worden. Bijna elke raamdecoratie is mogelijk op een draaikiepraam, maar er zijn tóch een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij hebben in deze blog alle punten voor je op een rij gezet.

Niet boren of schroeven én te combineren met normale ramen

In principe is elk soort raamdecoratie (behalve verticale jaloezieën) geschikt voor een draaikiepraam.
Denk hierbij aan rolgordijnen, dupligordijnen en horizontale jaloezieën. Door klemsteunen te gebruiken, hoef je niet te boren en kun je de raamdecoratie makkelijk monteren. De Ambiance Plissé Duette is bijvoorbeeld eenvoudig te monteren met het montagesysteem Trufit™. Dit systeem kleeft aan het glas, waardoor je raambekleding zonder boren of schroeven kunt plaatsen.

Raamdecoratie kan ook uitgevoerd worden met spandraden, zo voorkom je dat de raambekleding gaat klapperen als het raam open staat. Je kunt meerdere kleine ramen naast elkaar ook voorzien van een raamdecoratie uit één stuk voor een rustige en strakke uitstraling. Zo heb je geen verschillende producten of afmetingen, hangt alles mooi strak tegen het raam en zal je er jarenlang plezier van hebben.

Luxaflex plisségordijn, Plissé Shades, licht grijs, verduisterend, slaapkamer
Luxaflex Rolgordijn, groen met patroon, dakraam, detail

Geschikt voor alle ruimtes

Het Ambiance Dupligordijn is elegant en functioneel. Dit plisségordijn heeft een dubbele laag stof en is een ideale raamdecoratie voor een draaikiepraam. Zomer en winter heb je meer comfort en bespaar je energie.

De collectie Plissé Duette bestaat uit meerdere stoffen, kleuren en transparanties. Verduisterende dupligordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamer of kinderkamer. Voor de badkamer en keuken kun je kiezen uit vocht- en vuilafstotende stoffen. Zo hoef je je nooit zorgen te maken voor een spetter olie of water op je dupligordijnen. Lekker koken of badderen dus!

Ambiance Duette Shades zwart, dupligordijn, verduisterend, transparant, slaapkamer
Ambiance Duette Shades zalm/oranje, draaikiepraam, detail

Tijdloos en decoratief

Of je nu kleine, grote of draaikiepramen hebt, een aluminium of houten jaloezie kan altijd. Ze zijn tijdloos, decoratief en een blikvanger in je interieur. Voor de slaapkamer kies je bijvoorbeeld voor de Aluminium Privacy Blinds. De lamelgaatjes worden hierbij aan de achterzijde van de lamel geplaatst voor extra verduistering. Dankzij de hoge kwaliteit materialen zijn alle jaloezieën ook geschikt voor gebruik in de badkamer. Je kunt helemaal naar jouw wens kiezen uit diverse kleuren, ladderbanden en lamelbreedtes.

Mag jouw jaloezie extra opvallen? Kies dan voor het dip-dye kleurmodel. Door de combinatie van twee tinten valt deze jaloezie extra mooi op in je interieur.

Ambiance houten jaloezieën, bamboo, licht bruin, woonkamer

Meest favoriete raamdecoratie

Het Ambiance Rolgordijn is al jaren een favoriet van onze klanten én terecht. Naast dat het een stijlvolle catch is binnen je interieur, is het ook praktisch en geschikt voor vrijwel alle kamers en ramen. Je kunt kiezen uit verschillende transparanties, zoals transparant, lichtdoorlatend, verduisterend en screen. Ook in deze lijn zijn er vocht- en vuilafstotende stoffen speciaal geschikt voor de badkamer en keuken.

Wil je een statement maken? Kies dan voor het Ambiance Duo Rolgordijn. Deze bestaat uit twee lagen stof die achter elkaar hangen. Doordat de stof is voorzien van transparante en niet-transparante banen kun je heel makkelijk de gewenste hoeveelheid licht en privacy bepalen. Met keuze uit 89 verschillende kleuren, stoffen en structuren geef je een persoonlijke touch mee aan jouw rolgordijn.

Ambiance rolgordijn, licht grijs, draaikiepraam, dakraam, woonkamer
Ambiance Duo Rolgordijn, zwart, 2 banen, transparant en verduisterend, detail

Extra comfort of meer vragen?

Geen zin in koorden die in de weg hangen? Voor extra comfort laat je jouw dupligordijnen, aluminium of houten jaloezieën of (duo)rolgordijnen uitvoeren met elektrische of app-bediening. Oftewel: Hey Google, open mijn raamdecoratie!

Kortom: kom langs in een van onze showrooms en vraag naar de mogelijkheden bij een van onze adviseurs. We helpen je graag de juiste keuze te maken voor jouw draaikiepraam!

Ambiance plisségordijn, blauw, 20 mm plooibreedte, draaikiepraam, badkamer
Luxaflex plisségordijn, Plissé Shades, blauw, top down bottom up, draaikiepraam, slaapkamer
Geplaatst op 6 oktober 2021