Duurzaam wonen met een comfortabel binnenklimaat

Luxaflex screen, rood doek, wit frame, wit vierkant cassette, met windvaste zip geleiding

De temperatuur in huis kan in de zomermaanden soms flink oplopen, zeker in nieuwbouwwoningen. Grote raampartijen zorgen voor mooi licht, maar laten ook veel warmte binnen. Iedereen wil natuurlijk thuiskomen in een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe zorg je daarvoor, zonder dat je energierekening enorm stijgt door bijvoorbeeld een airco? Met een groot aantal Smart Solar Shading Advisors in dienst kan Ambiance je voorzien van tips, weetjes en adviezen.

Zonwering voor duurzaam wonen

Wist je dat je met het gebruik van de juiste zonwering en raambekleding niet alleen je huis tot vijf graden koeler maakt in de zomer, maar ook profiteert van extra isolatie in de winter? Wel zo duurzaam! Moderne gebouwen zijn tegenwoordig erg goed geïsoleerd. De warmte wil je daarom in de zomer zoveel mogelijk buiten houden en in de winter wil je juist de kou buiten houden. Zonwering is daarvoor de ideale oplossing.

Airco? Niet nodig!

Door binnen- en buitenzonwering te combineren houd je je huis koeler. Er vormt zich namelijk een extra isolatielaag tussen het doek en het raam. Doordat je de temperatuur in huis beter onder controle hebt zijn verwarming en airconditioning veel minder nodig. Dit betekent automatisch dat je bespaart op je energierekening én je je huis duurzamer maakt!

Ambiance Palma Vento screen, oranje doek, wit frame, wit afgeronde cassette, met windvaste zip geleiding
Ambiance rolluik, inbouw, wit aluminium lamellen

Klaar voor de toekomst

Altijd thuiskomen in een comfortabel en duurzaam binnenklimaat? Daar zorg je voor met zonwering die automatisch bestuurd wordt. Dit kan door middel van weersensoren, tijdsschema’s of Smart Home systemen. Zo is op de juiste momenten van de dag je zonwering op- of uitgerold, zelfs wanneer je zelf niet thuis bent.

Onze zonweringsproducten zijn voorzien van Somfy io motoren. Dat houdt in dat ze door de toevoeging van de Somfy TaHoma switch bedienbaar zijn via een overzichtelijke app op je smartphone of tablet. Het is ook mogelijk om automatische besturing in te stellen op basis van een tijdschema, zo hoef je er niet meer naar om te kijken. Connect al jouw apparaten via één systeem en maak je huis slim!

Somfy smart home, bediening, mobiel, app, wireless

Zomer ready

Wil jij er volgende zomer ook zo comfortabel bij zitten? En wil je een stap in de goede richting zetten, als we het hebben over duurzaam wonen? Kom eens langs in een van onze showrooms en vraag een Smart Solar Shading adviseur om advies voor jouw woning!

Ambiance rolgordijn, groen, woonkamer
Ambiance aluminium jaloezie, rood, verduisterend, slaapkamer