Kies het juiste zonnescherm

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm, donker grijs, elektrisch zonnescherm

"Bezoekers van onze showroom zijn vaak verrast door het aantal zonneschermen dat ze bij ons aantreffen. Dit ruime assortiment maakt het mogelijk om voor praktisch iedere situatie, van uitbouw tot balkon én tot wel 12 meter breed, een geschikt zonnescherm te bieden."

Chantal Hop - van Asselt legt uit waarom het zinvol is om je goed te laten adviseren. "Bij Ambiance vinden we belangrijk dat onze zonneschermen zoveel mogelijk gemak en comfort toevoegen aan jouw leefomgeving. Niet alleen nu, maar voor jaren. Onze zonneschermen worden daarom gemaakt uit onderdelen met de hoogste kwaliteit. Er zijn diverse opties mogelijk, zoals ingebouwde verlichting en een variovolant die ervoor zorgt dat je zonnescherm ook bij laagstaande zon en tot in de late uurtjes comfort biedt."

Kies voor functioneel én mooi

Een zonnescherm is al jaren de meest voorkomende zonwering boven het terras. Logisch, want een zonnescherm geeft op warme dagen verkoeling en wanneer je het scherm niet gebruikt zit het zonweringsdoek netjes opgeborgen in de cassette. Vroeger bestonden zonneschermen vaak uit een aluminiumkleurige constructie waarbij het doek, vaak een effen kleur of een ‘blokstreep’, zichtbaar was. Tegenwoordig zijn al onze zonneschermen voorzien van een volledig gesloten cassette en is er ruime keuze in vormgeving, kleuren en doeken. Er zit altijd wel iets naar jouw smaak bij!

Durf te kiezen! Bijvoorbeeld met een doek met een patroontje.

Zonweren en sfeer creëren

Als je een tuin of balkon op het zuiden hebt, staat de zon het grootste deel van de dag hoog aan de hemel. Heb je een woning met een tuin op het westen? Dan zit je wat later op de middag recht in de zon die dan nog behoorlijk kracht is. Specialisten van Ambiance geven je altijd passend advies voor de benodigde uitval en hellingshoek om zo de gewenste schaduw te creëren. Voor laagstaande zon of extra privacy kan een variovolant uitkomst bieden (dit is een zonweringsdoek dat aan de voorkant van het zonnescherm wordt geïntegreerd, zodat je ‘m variabel op kunt rollen en makkelijk aan kunt passen aan de stand van de zon) om toch comfortabel op je terras te zitten.

Als ‘s avonds de zon onder is, kan je je terras sfeervol verlichten met de in het zonnescherm ingebouwde verlichting. Het doek zorgt tevens voor extra beschutting waardoor het minder snel afkoelt. Door samen jouw wensen, stijl en situatie in kaart te brengen kunnen wij je adviseren welk zonnescherm de beste keuze is.

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Topline, grijze cassette, grijs gestreept doek, vario volant grijs
Een variovolant geeft schaduw bij laagstaande zon
Somfy Eolis, windbeveiliging, bediening, wireless, smart home
Somfy Eolis windbeveiliging

Bediening

Op een warme zomerdag wil je natuurlijk niet met een slingerstang in de weer om schaduw te creëren. Al onze zonneschermen zijn standaard elektrisch bedienbaar met afstandsbediening, zo rol je super snel en makkelijk je scherm uit. Deze motoren zijn tevens ‘smart home ready’, wat betekent dat ze ook geschikt zijn voor bediening vanaf een smartphone, een tablet of zelfs automatisch. 
Gebruik je het zonnescherm ook om je huis koel te houden? Voeg dan windbeveiliging toe. Als de wind te hard wordt rolt het scherm automatisch op. Ook als je zelf even niet thuis bent!

Meer weten over automatische bediening, bediening vanaf je smartphone of via weersensoren? Lees dan onze blog over slimme zonwering!

Blog over bedieningsopties

Advies en montage

Uitstraling, plaatsing, opties, bediening... voor het perfecte zonnescherm is er best wat te kiezen! Bij Ambiance nemen wij graag de tijd voor een persoonlijk advies zodat je een keuze maakt waar je járen plezier van hebt. In onze showrooms kan je verschillende zonneschermen zien en een sfeerimpressie opdoen. Op basis van jouw wensen vertellen wij je de voordelen van de verschillende types en kan je zien wat het beste aansluit bij jouw smaak. Daarna komt een specialist van Ambiance bij jou thuis om te bekijken hoe we jouw wensen kunnen realiseren. Er wordt ook direct gekeken waar we technisch gezien rekening mee moeten houden bij het monteren van het zonnescherm. Dankzij onze kennis en ervaring geniet jij jaren zorgeloos van je zonnescherm! Benieuwd hoe je de keuze maakt voor het juiste doek? Ook daar kunnen we je bij adviseren. Kom naar één van onze showrooms of neem contact met ons op!

Neem contact op voor een adviesafspraak

Auteur

Chantal Hop - van Asselt

Chantal Hop - van Asselt

Chantal is al jaren werkzaam bij Ambiance Harderwijk en kent de zonweringsproducten van Ambiance van binnen en buiten. Met haar passie voor het buitenleven weet zij exact welke producten het beste geschikt zijn voor jouw situatie.