Geef je zonwering een tweede leven met herbekleding

Wist je dat je bij Ambiance je zonwering een tweede leven kunt geven? Door het opnieuw laten bekleden van het doek en hergebruik van het frame is jouw zonwering weer als nieuw. Duurzaam en kostenbesparend! In dit blogartikel vertellen we je daar meer over en delen we een mooi voorbeeld uit de praktijk.

Hergebruik: duurzaam en kostenbesparend

Je wilt natuurlijk dat je zonwering zo lang mogelijk meegaat en mooi blijft. De levensduur van je zonwering verleng je door het goed te verzorgen en onderhouden. Wanneer en hoe? Daarover lees je alles in deze blog. Maar ook al behandel je jouw zonwering nog zo goed, na verloop van tijd kan toch kleurverschil of slijtage in het doek ontstaan. Dat is na heel wat jaren helaas onvermijdelijk. Overweeg dan om je zonwering een nieuw leven te geven.

Recyclen van producten is een goede manier om een steentje bij te dragen aan onze planeet. Want één productieproces minder verlaagt de CO2-uitstoot en bespaart grondstoffen. Daarom is het opnieuw laten bekleden van je zonwering een uitstekende keuze als het doek aan vervanging toe is.

Voorbeeld uit de praktijk!

Een tijd geleden kreeg Arthur Renting van Ambiance Resec het verzoek vanuit de VvE nieuwe uitvalschermen te plaatsen bij een appartementencomplex aan het Croydonplein in Arnhem. Omdat het om een gebouw van 12 verdiepingen en zo’n 200 uitvalschermen ging, liepen de kosten al snel hoog op. Om toch tot een haalbare oplossing te komen, zette Ambiance Resec alle opties op een rijtje. Daaruit kwam een voorstel: de schermen met nieuwe doeken te laten bekleden. Een duurzamere én kostenbesparende oplossing.

Alle schermen werden gedemonteerd en belangrijke onderdelen zoals lagers, die onderhevig zijn aan slijtage, werden vervangen. Hier en daar werden nieuwe motoren geïnstalleerd om álle schermen elektrisch bedienbaar te maken. En alle schermen werden voorzien van een nieuw, fris doek. De uitvalschermen zijn nu weer als nieuw en kunnen er weer jaren tegenaan.

Na dit succesvolle project, volgden er meer. Zo heeft Ambiance Resec ook bij een woonzorginstelling en het Slingerland ziekenhuis in Doetinchem de zonweringen een tweede leven gegeven. Deze mogelijkheid is niet alleen weggelegd voor organisaties, ook bij jou thuis is het zeker het overwegen waard.

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Bergamo, cassette grijs, grijs doek, somfy io
Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Bergamo, cassette grijs, grijs/wit gestreept doek, somfy io

Advies van Ambiance-specialist Arthur Renting

Vooral als je een frame van aluminium hebt, kun je overwegen het doek en bepaalde onderdelen te vervangen. Aluminium gaat vaak wel 50 tot 70 jaar mee, tegenover een zonweringsdoek dat vaak na 12 tot 20 jaar wel aan vervanging toe is. Aluminium leent zich ook perfect voor hergebruik omdat je het heel netjes kunt oppoetsen of van een ander kleurtje kunt voorzien.

Extra groen: Ambiance Resec geeft gedemonteerde doeken aan stukadoorsbedrijven waar stukadoors ze gebruiken ter afdekking tijdens hun werk. Niet alleen de schermen krijgen zo een nieuw leven, de doeken dus ook!

Meer weten?

Heb je het idee dat jouw zonwering binnenkort aan vervanging toe is? Overweeg dan het doek te laten vervangen. Het hangt van jouw type zonwering af of het opnieuw laten bekleden mogelijk is. Wij bekijken samen met jou de mogelijkheden en checken voorafgaand of alle benodigde onderdelen nog voorradig zijn en of de huidige constructie nog intact is. Onze specialisten geven je graag advies en kijken samen met jou of herbekleding en hergebruik van het frame een optie is. Het is ook een mooi moment om te kijken of je jouw terras wilt opfleuren met een nieuw doek.

Neem contact met ons op voor advies of bezoek een van onze showrooms.

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 16 maart 2023