Terrasoverkapping of een volledige tuinkamer? Zo doe je dat!

Ambiance Hawaii 60 terrasoverkapping, tuinkamer, grijs aluminium constructie, glazen schuifwanden

De eerste zonnestralen meepikken? Check. In de winter knus buiten zitten? Check. Extra leefruimte? Check. Dit zijn slechts een paar voordelen van een mooie tuinkamer, maar er zijn natuurlijk nog veel meer pluspunten te noemen. Met een luxe terrasoverkapping creëer je relatief eenvoudig een volledige tuinkamer. Zonder ingrijpende verbouwing heb jij een tuinkamer die perfect op jouw woning is afgestemd.

Maximaal buitengevoel

Een tuinkamer is eigenlijk een door zij- en voorwanden afgeschermde terrasoverkapping. Zo zorg je ervoor dat je beschermd bent tegen het – af en toe – onstuimige Nederlandse klimaat. Je zit uiteraard overdekt, maar door het lichte karakter van de overkapping heb je het gevoel alsof je buiten zit. Er zijn zóveel opties om een tuinkamer te creëren, dat je ‘m echt helemaal aan kunt passen naar jouw specifieke wensen. Een vaste glaswand is een optie, maar er zijn ook meerdere flexibele alternatieven met verschuifbare panelen. Alles om het maximale buitengevoel te behouden!

Ambiance terrasoverkapping, tuinkamer, wit constructie, serrezonwering, somfy io
Ambiance Palazzo terrasoverkapping, tuinkamer, wit aluminium constructie, glazen schuifwanden

Meer leefruimte

Tel uit je winst en trek je woonkamer door: creëer extra vierkante meters aan leefruimte met je tuinkamer. Je tuin én woonkamer maak je gemakkelijk groter of kleiner door met de panelen van de overkapping te schuiven. Het is een goed idee om de stijl die je binnen hanteert, door te trekken naar buiten zodat je één groot geheel krijgt. Maak het leefbaar door in je tuinkamer comfortabele meubels te kiezen en XL planten neer te zetten. Zo vloeit je terrasoverkapping soepel over in je tuin. Geniet van onbeperkte borrelavonden met vrienden en familie en plaats er bijvoorbeeld een extra heater voor de frissere avonden. Geniet buiten nog meer en nog langer!

Complete tuinkamer creëren

Met een glazen dak zit je in de winter lekker beschut en in de zomer heb je direct het buitengevoel te pakken door de open structuur. Mocht je al een terrasoverkapping hebben, dan kun je deze makkelijk uitbreiden naar tuinkamer door middel van glaswanden. Denk aan een vaste- of juist flexibele glaswand, zonwering of een screen. Maar ook verlichting en verwarming behoren tot de mogelijkheden. Persoonlijke wensen, smaak en hoe je je terrasoverkapping in wil zetten zijn belangrijke factoren voor je keuze. Heb je een gigantische tuin? Geen probleem! Je kunt bij een glazen dak zelfs een overspanning van maar liefst zeven meter op twee staanders realiseren. Kortom: alles is mogelijk.

Ambiance Palazzo ONE terrasoverkapping, tuinkamer, wit aluminium constructie, glazen schuifwanden
Ambiance Hawaii 40 terrasoverkapping, tuinkamer, grijs aluminium constructie, glazen schuifwanden
Geplaatst op 14 juli 2020