Zonwering op het balkon, wat zijn de mogelijkheden?

Pergola zonwering, textieldak, grijs aluminium constructie, beige doek, verzwaarde staanders, dakterras

Wist je dat je zonwering ook kunt plaatsen op je balkon? Op het balkon kan het snel erg warm worden en in dan is de juiste zonwering op maat onmisbaar. En wij helpen je hier graag mee, met een op maat oplossing! Bekijk in deze blog enkele warmte-werende en schaduw-creërende opties.

De klassieker: het zonnescherm

Waarschijnlijk de bekendste vorm van zonwering, het zonnescherm met knikarmen. Normaal gesproken gemonteerd aan de gevel, maar als dit niet mogelijk is op jouw balkon dan heb je ook keuze uit zonneschermen met plafondmontage. En opgerold valt het zonnescherm bijna niet op, alleen de kast (die door jaren van innovatie steeds compacter wordt) blijft zichtbaar.

Het zonnescherm Ambiance Proline heeft weinig montageoppervlak nodig, altijd een plus op (vaak smalle) balkons. De XL variant is gekoppeld uitvoerbaar tot 12 meter breed met een uitval tot 4 meter. En de Ambiance Sunline is een ideaal zonnescherm om te plaatsen bij grotere breedtes of zwakkere muren, dit dankzij de variabel te plaatsen montageconsoles. Met een hellingshoek tot 90 graden is de Ambiance Smartline fijn voor balkons met veel zonuren. En als je een windsensor aan je zonnescherm toevoegt, dan rolt je zonnescherm automatisch op bij teveel wind.

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Smartline, grijze cassette, wit doek, somfy io, balkon
Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Sunline, cassette antraciet, rood/wit gestreept doek, somfy io, balkon

Hoog en droog door een textieldak

Het elektrisch bedienbare textieldak, ook wel pergola of doekoverkapping genoemd, komt prima tot recht op een dakterras. Wanneer er niet in de vloer geboord kan worden bieden verzwaringskisten uitkomst. Deze kisten worden gevuld met voldoende gewicht om het textieldak op zijn plek te houden. 

Aan het Nederlandse klimaat kunnen we niets veranderen, maar we kunnen er wel op inspelen met een waterdicht doek. Een regenbui hoeft de BBQ pret niet te drukken en jouw tuinmeubelen blijven droog. Zo creëer je een hele nieuwe leefruimte! Wil je toch genieten van het zonnetje? Dan schuif je het dak weer elektrisch in. Hieronder zie je een Ambiance textieldak in actie:

Om het helemaal af te maken ga je voor zipgeleiders aan de bovenkant voor optimale licht- en winddichtheid. Jij gunt jouw plantenverzameling toch ook een schaduwplekje nadat ze uren in de felle zon staan?

Geen nieuwsgierige blikken meer

Zonwerende screens en rolluiken bieden aangename verkoeling binnenshuis en voorkomen dat voorbijgangers naar binnen kijken. Beide zorgen niet voor een schaduweffect op je balkon maar geven je wel extra privacy én zijn het hele jaar door functioneel. In de zomer om de warmte buiten te houden en in de winter om warmteverlies tegen te gaan. Heb je er al ooit zo over nagedacht? Lees er hier meer over.

Met screens aan de zijkant van je textieldak, vergroot je je privacy. Bij laagstaande zon houden deze screens de vervelend in het oog prikkende zonnestralen tegen.

Wat zijn jouw wensen?

Voor ultiem gemak koppel je al jouw zonwering (en raamdecoratie) met de TaHoma® switch. Onze vakspecialisten zoeken graag een passend totaalpakket voor je uit. Het advies dat wij je geven baseren we op jouw voorkeuren en op de afmeting van het balkon. Wij meten, maken en monteren de gekozen zonwering voor het beste resultaat.

Laat je inspireren in een showroom bij jou in de buurt!

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 14 april 2022