Zo kom je 's avonds thuis in een koele woning

Ambiance screen, vierkante cassette, grijze frame, grijs doek

En dat zonder airconditioning!

Het komt elk jaar terug en het wordt alleen maar intenser. De hete zomerdagen zijn heerlijk om buiten te genieten, maar minder fijn als je binnen wilt afkoelen. Slapen is vaak een uitdaging wanneer het kwik boven 30° stijgt. Gelukkig zijn er een aantal slimme tips en trucs om je huis koel te houden zonder airconditioning. Zo kom je na een lange dag thuis in een aangename temperatuur.

Houd het dicht

Met stip op 1. Gebruik zonwering! En laat deze naar beneden. Rolluiken, screens, noem het maar op. Geheel verduisterende zonwering is het effectiefst, maar we snappen dat je overdag wel daglicht nodig hebt. Zeker als je thuiswerkt. In dat geval is het oude vertrouwde zonnescherm ideaal. Het houdt de warmte buiten en laat het licht binnen. Bij Ambiance Zonwering vind je een ruim assortiment aan zonwering voor elk type raam of deur. Bekijk hier de mogelijkheden.

Voorkomen is beter dan genezen. Laat ook de deuren en ramen dicht om de warme lucht niet binnen te laten. Ben je vergeten om de zonwering naar beneden te laten? Dat is geen probleem met de slimme zonwering van Ambiance. Met de Somfy TaHoma® switch en app stuur jij op kilometers afstand jouw zonwering aan. Wel zo handig.

Bekijk al onze zonwering hier

Ambiance screen, grijs doek, zwart frame, met windvaste zip geleiding
Ambiance rolluik, afgeronde kast zwart, zwart aluminium lamellen

Doorluchten met lage temperaturen

Het beste moment om te luchten is 's ochtends vroeg of 's avonds laat, als de buitentemperatuur lager is dan binnen. Zet de deuren en ramen tegen elkaar open. De frisse lucht ventileert jouw woning en koelt de ruimtes af. Maar let op, gebruik wel horren! Anders is het niet de warmte waardoor je moeilijk in slaap komt, maar de zoemende muggen. Heb je een ventilator? Het klinkt apart, maar laat deze de warme lucht naar buiten blazen voor een sterker effect.

Isoleren doe je van twee kanten

Een goede isolatie van je huis is niet alleen belangrijk in de winter, maar ook in de zomer. Het zorgt ervoor dat de warmte minder makkelijk naar binnen dringt en dat de koele lucht langer binnen blijft. Isoleren met dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie kan enige tijd in beslag nemen en het kan zorgen voor rommel in huis. Buitenzonwering zoals rolluiken creëren ook een stilstaande luchtlaag. Onze vakspecialisten komen bij je langs om het raam precies in te meten.

Aan de binnenkant voeg je met raamdecoratie nog een extra laag toe. Ga hier wel voor een lichte kleur, donkere kleuren halen de warmte mee naar binnen wanneer ze achter het glas gemonteerd zijn. Je krijgt er meteen comfort voor terug. Op termijn bespaar je met deze investering ook op je energierekening. Meer weten over hoe je warmte buiten houdt? Hier lees je nog meer tips.

Go Green

Planten zijn niet alleen mooi en gezellig, maar ook nuttig om je huis koel te houden in de zomer. Ze geven schaduw, zuiveren de lucht en houden water vast. Je merkt duidelijk het verschil wanneer je door een groen bos loopt, vergeleken met het versteende stadscentrum. Plant bijvoorbeeld bomen of struiken voor de ramen om de zon te blokkeren. Of laat klimplanten zoals druiven of een klimop je gevel bedekken.
Met deze tips geniet je van een koelere woning deze zomer. Heb je nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook deze blog over hoe je de serre de hele zomer koel houdt.

Maak een afspraak

Antracieten buitenjaloezieën aan moderne woning, elektrisch bediend, Somfy io