Optimaal genieten van je serre – Ambiance geeft tips!

Markilux serrezonwering MX8800, boven het dak serrezonwering, grijs doek

Een serre is een waardevolle toevoeging aan je huis. Door zijn glazen omhulsel vangt een serre veel licht en creëert het een mooie overgang tussen binnen en buiten. Vooral met glazen schuifwanden is deze scheidingslijn nauwelijks te bespeuren. Een serre is een fijne plek om te relaxen, te genieten van de natuur en om even te ontsnappen van de dagelijkse drukte. Of je nu droomt van een groene oase aan planten, een gezellige leeshoek of een sfeervolle eetruimte, een serre biedt genoeg opties. Laat je inspireren!

Een extra woonruimte

Door een serre te plaatsen kun je gemakkelijk je woonoppervlakte uitbreiden. En wanneer je ’m optimaal inricht, heb je er snel een extra woonruimte bij. Sommige mensen vinden het fijn om zoveel mogelijk zicht vanuit hun serre te behouden. Door alle ramen ‘vrij’ te houden heb je namelijk een breed uitzicht over je tuin. Wil je iets meer sfeer aanbrengen in je serre? Kies dan voor bijvoorbeeld Duettes. Dit type raambekleding is gemakkelijk te verstellen zodat je de laagstaande zon kunt weren, maar je toch nog genoeg daglicht via de zijramen binnen krijgt. Zo hoef je niet in het donker te zitten en geniet je toch nog van het mooie uitzicht!

Zonlicht kun je weren

Zonlicht is gezond, maar in een serre kan veel zonlicht er juist voor zorgen dat het erg warm wordt. Omdat je juist optimaal gebruik wilt maken van je serre wil je dat het een aangename temperatuur heeft zodat je er veel tijd kunt doorbrengen. Met zonwering voor jouw serre zorg je ervoor dat hoogstaande zon niet meer binnen kan komen en het dus minder warm wordt. Voor de meest warmtewerende oplossing kies je voor zonwering boven het glazen dak. Zo weer je de zonnestralen voordat deze door het glas heen komen en blijft de warmte buiten. Met de Ambiance Comfort-Line Zip heb je de keuze om zonwering voor een glazen serre boven of onder het dak te plaatsen.

Ambiance serrezonwering M-Line zip, onderliggende serrezonwering, wit doek
Markilux serrezonwering MX8800, boven het dak serrezonwering, geel doek

Groen moet je doen

Haal buiten naar binnen! Meer groene planten aan je serre toevoegen is niet alleen een eenvoudige taak, het beloont je ook met een rustgevende en levende ruimte. Kies voor verschillende soorten kamerplanten, zoals varens of ficussen, en speel met verschillende groottes en hoogtes. Vind je jouw vloerruimte in de serre kostbaar? Benut dan de hoogte van je serre en hang je planten op! Zo houd je de serre levendig en speels én hoef je niet bang te zijn dat je in het donker per ongeluk over een verloren plant struikelt.

Op de automatische piloot

Lig je nog even lekker uit te rusten op bed en zie je op de weerapp dat het over een half uurtje al zonnig wordt? Dan kun jij dankzij smarthome oplossingen nog even lekker blijven liggen! Met de slimme oplossingen van Somfy heb je volledige controle over je zonwering, rechtstreeks vanaf je telefoon of tablet. Daarnaast kun je de bediening ook automatiseren. De zonwering gaat naar beneden wanneer de zon opkomt en juist omhoog wanneer de zon onder gaat. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken.

Inspiratie opdoen?

Wil je de serrezonwering van dichtbij ervaren en tegelijkertijd extra inspiratie opdoen? Ontdek onze uitgebreide collectie en extra opties op onze Pinterest-pagina. En als je nog meer wilt ontdekken, ben je van harte welkom in onze showrooms! Vraag een gratis adviesgesprek aan bij een vestiging bij jou in de buurt.

Maak een afspraak

Geplaatst op 24 juli 2023