Woontrends 2021: breng buiten naar binnen

Luxaflex aluminium jaloezie, bruin, naturel, woonkamer

Een gezellig en fijn interieur is nu belangrijker dan ooit. De aandacht voor sfeer, comfort en design neemt toe. Ook zien we dat de natuur al jaren een belangrijke rol speelt binnen ons interieur. De bewoonde wereld neemt steeds meer mooie natuurplekjes over en het is dus helemaal niet zo gek dat we verlangen naar wat meer groen in en rondom onze eigen woning. Daarom staat in 2021 de natuur weer centraal. Benieuwd hoe je deze interieurtrend toepast op je raamdecoratie? Lees dan snel verder.

Combineer

We zijn erg gesteld op onze privacy maar houden ook van licht in ons interieur. Door transparante of lichtdoorlatende gordijnen te combineren met andere raamdecoratie creëer je de perfecte balans tussen privacy en licht in huis. Combineer je gordijnen bijvoorbeeld met mooie plisségordijnen en houd nieuwsgierige blikken van voorbijgangers buiten terwijl jij ondertussen lekker geniet van de zon.

Luxaflex gordijn, roze, verduisterend, slaapkamer
Ambiance gordijn, beige, lichtdoorlatend, woonkamer

Aardse tinten

De product- en materiaalkeuze van je raamdecoratie is bepalend voor de sfeer van je woning. Natuurlijke materialen als hout en steen doen het erg goed. Ook aardse tinten worden steeds populairder. Het is niet voor niets dat de verfkleur Brave Ground van Flexa, een kleur die draait om natuur en eenvoud, benoemd is tot verfkleur van het jaar.

Ambiance rolgordijn, groen, woonkamer
Ambiance plisségordijn, bruin, 20 mm plooibreedte, badkamer

Contrasten

Een andere interieurtrend die zeker niet mag ontbreken in 2021 is het gebruik maken van contrasterende kleuren. Combineer bijvoorbeeld lichte natuurtinten in huis met zwart houten jaloezieën en je zult zien dat een modern en krachtig beeld ontstaat. Deze contrasten kun je ook in de rest van je woning verder doortrekken. Denk bijvoorbeeld aan een lichte vloer met een donker deurkozijn en ga zo maar door!

Ambiance houten jaloezieën, bamboo, zwart, woonkamer
Luxaflex houten jaloezieën, zwart, licht bruine ladderband, slaapkamer

Duurzaam

Duurzaamheid is een trend die al een aantal jaren terugkeert en steeds groter wordt. Bij Ambiance vinden we dit ook erg belangrijk. Daarom kiezen wij graag voor 100% gerecycled materiaal voor onze raamdecoratie. Bij onze huiscollectie heb je de keuze uit duurzame stoffen gemaakt van gerecycled polyester, zoals petflessen. Deze collectie stoffen zijn cradle-to-cradle gecertificeerd, wat inhoud dat de stoffen volledig herbruikt kunnen worden. Vraag onze adviseurs welke stoffen hieraan voldoen.

Ook hebben onze adviseurs trainingen gevolgd voor Smart Shading Solar Advisors en kunnen zij jou goed helpen om jouw huis een stuk duurzamer te maken. Meer duurzaamheidstips op het gebied van zonwering? Je vindt ze hier.

Ambiance verticale jaloezieën, pvc houtlook, licht bruin, woonkamer
Ambiance rolgordijn, groen, eetkamer

Genoeg leuke trends om mee aan de slag te gaan en zo de natuur naar binnen te halen! Benieuwd welke raamdecoratie het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Geplaatst op 12 april 2021