Zo verhoog je in de wintermaanden het comfort in huis en verlaag je de energiekosten.

Luxaflex Duette Shades bruin, op maat gemaakt, eetkamer

Dit zijn de maanden van gezelligheid en samenzijn als het buiten koud en guur is. We halen de kleden uit de kast, branden vaker een kaarsje en nestelen onszelf met extra kussens op de bank. Ook borrelen we met vrienden, spelen we spelletjes aan de keukentafel en koken we vaker en meer uitgebreid. Maar het zijn ook de maanden waarin de stookkosten flink stijgen. Comfort en sfeer in huis verhogen en de energiekosten verlagen, daar staan we voor bij Ambiance.

Een ge(s)laagde combinatie

Als je naar buiten gaat in de winter, kleed je jezelf goed aan. Natuurlijk werk je met meerdere laagjes, dit draagt prettig en het houd je lekker warm. Zo werkt het eigenlijk ook met de stoffering van je interieur. Met screens of rolluiken aan de buitenzijde en binnen een raamdecoratie met een dubbele laag, isoleer je jouw woning optimaal.

De duurzame aankleding van je woning, waar begin je mee?

We kunnen ons voorstellen dat onze collectie raamdecoratie voor veel inspiratie zorgt, maar waar kan je nu het beste beginnen? Laten we starten met gordijnen, dat gordijnen bijdragen aan isolatie in de winter is algemene kennis. Maar wist je ook dat de gordijnen van Verosol naast mooi, elegant en sfeervol ook nog eens zeer functioneel zijn? Want dankzij de flinterdunne gepatenteerde aluminium coating aan de achterzijde hebben deze gordijnen een zeer isolerende werking. Of maak jouw interieur mooier met de stijlvolle Ambiance Gordijnen, waarbij je kan kiezen voor verschillende decoratieve opties. Zo passen jouw nieuwe gordijnen perfect bij je bestaande interieur.

Verosol gordijn, zwart, transparant, woonkamer
Ambiance gordijn, licht patroon, woonkamer

Op naar de volgende laag stoffering! Kies bijvoorbeeld voor de VeroCell van Verosol. Deze dubbele plissé met honingraatprofiel zorgt (door de stilstaande luchtlaag tussen de stoffen) voor een isolerende buffer. In het honingraatprofiel is, net als bij de gordijnen, een gepatenteerde aluminium laag aangebracht die zorgt voor een nog betere isolatie. In de zomer wordt het zonlicht buiten gehouden, in de winter blijft juist de warmte binnenshuis. Hierdoor bespaar je met de producten van Verosol tot wel 25% op je energierekening!

Een vergelijkbaar product is Luxaflex® Duette® Shades. De Luxaflex® Duette® Shades bestaat uit twee lagen geplisseerd gaas. Hierdoor ontstaat er een extra isolerende laag die het hele jaar door je huis isoleert. De Luxaflex® Silhouette Shades zijn uiterst stijlvol. Door de zachte stoffen wordt het licht gefilterd en geeft een silhouette de ruimte een zachte en rustige uitstraling. De kleuren en de stoffen stralen verfijning uit en zijn uitstekend toepasbaar in elke interieurstijl. Silhouette Shades bestaan uit twee lagen transparante stof die onderling verbonden zijn met een niet-transparante laag stof. Dit geeft een heel bijzonder 3-dimensionaal effect en draagt bij aan de isolerende werking.

Nog een mogelijkheid zijn de Duettes van Ambiance. Deze Duettes zijn zowel elegant als functioneel. De Plissé Duette bestaat ook uit een plisségordijn met een dubbele laag stof waardoor, net als bij Verosol, een honingraatprofiel ontstaat die een extra isolatielaag biedt.

Vergeet de buitenkant van de woning niet!

Voor maximale energiezuinigheid én comfort in zomer en winter raden wij aan buitenzonwering en raambekleding op elkaar af te stemmen. De toevoeging van slimme bediening zorgt ervoor dat alle producten in de ideale stand staan, ook wanneer je zelf niet thuis bent.

Je ziet het, er is veel mogelijk om je woning met laagjes ‘aan te kleden’ en zo te besparen op je energierekening. Voor elke woonsmaak hebben we een kleur, dessin en materiaal beschikbaar. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die zonwering en raamdecoratie jouw woning het hele jaar door kunnen bieden? Bekijk onze moodboards op Pinterest en doe inspiratie op voor je eigen interieur. Heb je behoefte aan vrijblijvend advies van onze eigen Ambiance adviseurs? Kom dan langs in een van onze showrooms!

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest