Combineer verschillende typen raamdecoratie en zonwering voor een energiebesparend effect!

Het gebruik van meerdere typen raamdecoraties kan, naast een stijlvolle uitstraling in je huis, er ook voor zorgen dat je energie bespaart. Het combineren van verschillende type raamdecoraties noemen we ook wel “layering”. Door gebruik te maken van layering, kun je de warmte- en lichtregulering in je huis optimaliseren. Oftewel: wooncomfort ervaren, energie besparen.

Verosol plisségordijnen koppelen met screens

Een Verosol plisségordijn is een stijlvol type raamdecoratie. Naast dat het een echte eyecatcher is voor je interieur, is dit gordijn erg functioneel. Met een metallic coating zijn Verosol plisségordijnen in staat om in de zomer warmte buiten te houden en in de winter binnen te houden. Hierdoor kan het gebruik van dit type plisségordijnen resulteren in een mooie energiebesparing! Door een buitenzonwering toe te voegen aan je raamdecoratie creëer je een extra isolerende laag. Met bijvoorbeeld screens kan je in de zomer de warmte nog beter weren. In de winter kunnen screens er juist ook voor zorgen dat er minder kou je huis binnen komt en het binnen dus lekker warm blijft.

Ambiance screen, zwart doek, zwart frame, met windvaste zip geleiding

Duette Shades gecombineerd met buitenjaloezieën

De Duette Shades staan ook wel bekend als het honingraatgordijn. Dit type raamdecoratie bestaat uit een dubbele laag geplooid doek. Door de dubbele laag stof hebben de Duette Shades een hogere isolatiewaarde in de zomer én in de winter. Door de ruime keuze in modellen, doeken en smalle profielen zijn ze vrijwel in elke situatie toepasbaar. Wanneer je de Duette Shades combineert met buitenjaloezieën creëer je zowel binnen als buiten met je raamdecoratie en zonwering een stijlvol geheel. Met een buitenjaloezie kan je gemakkelijk met licht en privacy spelen, zo heeft het zowel de bekende sfeer van een binnenjaloezie als de eigenschappen van buitenzonwering. Met deze combinatie aan raamdecoratie en buitenzonwering ben je verzekerd van een lagere energierekening.

Antracieten buitenjaloezieën aan moderne woning, elektrisch bediend, Somfy io

Luxaflex® Lighline rolgordijnen binnen, rolluiken buiten

De collectie Lightline rolgordijnen van Luxaflex® zijn opgedeeld in drie globale thema’s: Global Living, Nordic Living en Luxury Living. Met deze drie thema’s creëer je een stijl die past binnen jouw interieur. Het Global Living thema bestaat uit ontwerpen met een industriële uitstraling en monochrome accenten, terwijl het Nordic Living thema perfect is voor een rustiger interieur met zachte kleuren geïnspireerd door de natuur. Als je op zoek bent naar een opvallend statement, kies dan voor het Luxury Living thema met patronen geïnspireerd op marmer en prachtige designelementen. Combineer je rolgordijnen met rolluiken en geniet van een comfortabel binnenklimaat. De warmte van de zon wordt door de rolluiken en rolgordijnen tegengehouden en de raamdecoratie en zonwering houdt de warmte juist binnen in de winter.

Ambiance rolluik, afgeronde kast wit, wit geëxtrudeerd aluminium lamellen

Doe nog meer inspiratie op voor ‘layering’ bij jou thuis

Er is genoeg inspiratie om je raamdecoratie met je zonwering te layeren. Naast de inspiratie die benoemd is in deze blog, hebben we bij Ambiance nog veel meer verschillende typen raamdecoratie en zonwering. Doe nog meer inspiratie op met onze Pinterest Moodboards. Wij staan uiteraard altijd voor je klaar in een van onze showrooms of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest