De grootste zonweringtrends van 2023: voor dakterras én balkon!

Pergola zonwering, textieldak, grijs aluminium constructie, beige doek, verzwaarde staanders, dakterras

Nu de lente officieel is begonnen en de zon zich steeds vaker laat zien, wordt het hoog tijd om te kijken naar de nieuwste zonweringtrends voor 2023. Of je nu een dakterras of balkon hebt, er zijn talloze mogelijkheden om je buitenruimte te beschermen tegen de zon en hitte, terwijl je toch optimaal geniet van het mooie weer. Hieronder vind je 3 tips om de nieuwste trends op het gebied van zonwering toe te passen op jouw buitenruimte.

1. Smart zonwering: digitaal en alles binnen handbereik

Een van de belangrijkste trends voor 2023 is slimme zonwering. Slimme zonwering accessoires zoals de Somfy Sunis zonsensor io maakt het mogelijk om de lichtinval op jouw balkon of dakterras aan te passen aan het weer. Zo kan je bijvoorbeeld geheel automatisch de zonwering laten zakken als de zon fel schijnt en deze weer omhoog laten gaan wanneer de zon verdwijnt. De zonsensor Sunis io meet de lichtintensiteit en stuurt op basis daarvan zonwering aan. Hierdoor zorgt de Sunis dat de allereerste zonnestralen direct worden buitengehouden. Ook als je niet thuis bent! Sluit de Sunis aan op een Somfy TaHoma® switch voor het aansturen van volledige scenario's zoals bediening van verlichting en/of raamdecoratie o.b.v. lichtinval!

De stap tussen een elektrisch zonnescherm en een slim huis is kleiner dan je wellicht denkt! Met de TaHoma® switch van Somfy bedien je direct zonwering met Somfy motor vanaf je smartphone of tablet. Met een simpele druk op de knop of via een vooraf ingesteld schema. Wil je dit gemak verder uitbreiden? Dat kan! Want de TaHoma® switch koppel je makkelijk aan oa. Sonos, Hue, Apple HomeKit, Alexa, IFTT, Google Home en nog veel meer.

2. LED-verlichting, lekker lang genieten van je terras

Als je geniet van je terras, dan wil je ook zo lang mogelijk genieten! Het liefste laat je een ochtend of middag op je terras naadloos overgaan naar de avond. Met een kleed over de knieën of om je schouders geniet je van de ondergaande zon. Energiezuinige LED-verlichting is een trend die we steeds vaker zien op balkons en dakterrassen. Met alle koele, gekleurde en warme tinten is LED-verlichting ook nog eens sfeerbepalend. Deze verlichting verwerken wij in de zonwering zoals een knikarmscherm en terrasoverkapping waardoor je 's avonds met sfeervolle verlichting een gezellige buitenruimte creëert, mét een extra dimensie. Dankzij de lange levensduur van Ambiance producten ben je verzekerd van jaren plezier op eigen terras of balkon.

LED-verlichting is bovendien energiezuinig en duurzaam, waardoor je ook jouw ecologische voetafdruk verkleint. Neem bijvoorbeeld de Comfort-Line+ Zip pergola zonwering. De Comfort-Line Pergola+ zip is een pergola zonwering met een aantal mooie accessoires. In de horizontale aluminium balk kan optioneel een uitrolbare volant, sfeervolle LED-verlichting of een combinatie van beide worden toegevoegd.

Renson Camargue lamellendak, Ledverlichting, infrarood terrasheaters, montage aan gevel
Markilux zonnescherm, knikarmscherm M970, cassette antraciet, blauw gestreept doek, verlichting, spots

3. Houten terrasoverkappingen en veel groene planten!

De ecologische trends en ontwikkelingen zijn niet meer weg te denken in 2023! We hechten steeds meer waarde aan duurzame en natuurlijke materialen. We willen vaker met onze handen in de aarde om bijvoorbeeld eigen kruiden en groenten te kweken. Omdat je veel tijd en geld investeert in een mooi aangelegde (balkon-)tuin of dakterras wil je ook van dit uitzicht genieten. Met een serre- of balkonbeglazing maak je een perfecte tuinkamer. Met houten moestuinbakken en de keuze voor een houten pergola voldoe je helemaal aan de derde en laatste trend van dit artikel.

Een houten pergola van bijvoorbeeld een textieldak geeft de buitenruimte een warme en natuurlijke uitstraling en biedt tegelijkertijd beschutting tegen de zon. Je kan kiezen voor een open of gesloten dakconstructie en verschillende tinten hardhout kiezen. Bekijk bijvoorbeeld de Ambiance Comfort-Line Pergola WOOD zip. Met de natuurlijke uitstraling is deze constructie in perfecte harmonie met jouw tuin! De Comfort-Line Pergola WOOD zip dankt haar naam aan de Merbau-houten constructie met hoogwaardige RVS delen. Dankzij de hardhouten constructie gaat de Comfort-Line Pergola WOOD zip op in haar natuurlijke omgeving. De maximale breedte is 6 meter, maar omdat een textieldak eindeloos gekoppeld kan worden is bijna ieder gewenst oppervlakte te overdekken. In deze brochure lees je waarom een textieldak van Ambiance zo uniek is.

Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek
Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek

Inspiratie opdoen?

Met deze drie inspirerende trends voor 2023 ben je helemaal klaar om jouw balkon of dakterras om te toveren tot een aangename buitenruimte waarin je heerlijk kunt ontspannen en genieten van het buitenleven. Wil je extra inspiratie opdoen voor je zonwering? Neem dan een kijkje op onze Pinterest pagina. Bij vragen, neem contact met ons op voor advies of bezoek een van onze showrooms.

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest