Hoe maak ik de juiste keuze tussen screens en rolluiken?

Luxaflex screen, licht grijs doek, wit frame, met windvaste zip geleiding

Met op maat gemaakte zonwering zoals screens of rolluiken creëer je naast privacy ook een comfortabel leefklimaat in huis. Wanneer je alle opties bekijkt voor buitenzonwering kom je al snel terecht bij screens en rolluiken maar deze twee verschillen daadwerkelijk van elkaar. Lees er alles over in deze blog!

Screens: De ideale combinatie tussen warmtewering en lichtdoorlatendheid

De zomer nadert! Om de koelte in huis te behouden, moet je de zonnestralen buiten houden. Maar met alleen raamdecoratie krijg je niet het gewenste effect. Onze op maat gemaakte screens bijvoorbeeld zijn essentieel om een prettig binnenklimaat te creëren. 

Naast de standaard screens beschikken we ook over windvaste screens. Deze screens zijn windvast tot windkracht 5 en geschikt als windwering op terras, serre, pergola of balkon en strekken tot wel 6 meter breed. Dankzij de ritsgeleiding ontstaat er een stilstaande laag lucht tussen het screen en het raam. Deze laag heeft een isolerende werking.

Een moderne uitstraling

Als je het zicht naar buiten wil behouden, dan kan dat! Overdag geniet je van privacy in je woning zonder veel lichtinval te verliezen. De constructie van een screen is modern, licht en ook duurzaam. Het slanke ontwerp maakt dat onze screens goed passen bij de stijl van je woning.

Het strakke doek van een screen geeft je woning een (extra) moderne uitstraling. Screendoeken zijn gemaakt met een opengewerkte weving (1%, 3% of 5%) voor een makkelijke doorkijk. Let wel op, hoe hoger het percentage, hoe meer licht en dus UV straling er binnenkomt en de ruimte opwarmt. Speciaal voor screens is er een uitgebreide doekcollectie samengesteld. Ambiance geeft je de keuze uit 50 verschillende (Sergé) glasvezel doekkleuren en 6 Soltis Veozip doeken.

Voor onze buitenzonwering maken wij gebruik van Somfy io motoren. Deze motoren zijn bedienbaar via een afstandsbediening en kunnen gekoppeld worden aan zon- en windsensoren. De motor is SmartHome ready en voorbereid voor app-bediening via smartphone/tablet. Bediening via motor met vaste muurschakelaar of handbediening is ook altijd mogelijk.

Ambiance Palma Vento screen, oranje doek, wit frame, wit afgeronde cassette, met windvaste zip geleiding
Luxaflex screen, licht grijs doek, blauw frame, blauw vierkant cassette, met windvaste zip geleiding

Tip! Omdat de donkere doeken meer licht opnemen is het doorzicht naar buiten beter in vergelijking met een lichte kleur doek. Meer weten over welke kleur doek past bij jouw woonsituatie? Bekijk hier onze Ambiance Screendoekcollectie.

Rolluiken: Wanneer privacy, geluidswering en verduistering belangrijk zijn

Wat voelt het fijn als je na een lange dag thuiskomt in een koel huis! Rolluiken houden namelijk de warmte van de zon tegen in de zomer en de warmte juist binnen in de winter. Door deze isolerende laag kun je fors besparen op je energierekening en ga je ongewenste geluiden uit de nabije omgeving tegen. Rolluiken hebben ook een inbraakwerend karakter, echt een pluspunt!

Rolluiken afgestemd op jouw wensen

Onze rolluiken sluiten helemaal af en de stilstaande luchtlaag werkt zeer isolerend. En de tijd van ontsierende rolluiken is voorbij want we stemmen het product af op jouw persoonlijke stijlwensen. Er is keuze uit veel verschillende soorten lamellen, kleuren en kastvormen. De rolluiken worden op maat gemaakt. Ook rolluiken met een extra kleine kast behoren tot de mogelijkheden!

Wanneer je bij een verbouwing of renovatie van je woning kiest voor rolluiken is het mogelijk deze zelfs volledig weg te werken in de constructie. Ook diverse opties zoals een ingebouwd hor of screen behoren dan tot de mogelijkheden. Wanneer het raam een afwijkende vorm heeft of als er geen stroom in de buurt is, kan onze monteur toch een elektrisch screen of rolluik plaatsen. Dit is mogelijk dankzij een ingebouwd zonnepaneel, zoals te vinden op het ROMA Extrusie Rolluik.

Ambiance rolluik, ronde kast wit, wit geëxtrudeerd aluminium lamellen
ROMA rolluik, inbouw, licht grijs geëxtrudeerd aluminium lamellen

Tip! De rolluiken zijn bedienbaar via je smartphone of tablet. Benieuwd naar de mogelijkheden?
Lees de blog over slimme bediening.

Zoals je merkt is er voor iedere woonwens een passende oplossing te realiseren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die zonwering jouw woning het hele jaar door kan bieden? Bekijk onze moodboards op Pinterest en doe inspiratie op voor je eigen interieur. Heb je behoefte aan vrijblijvend advies van onze eigen Ambiance adviseurs? Kom dan langs in een van onze showrooms!

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest