In 3 stappen naar een comfortabel en energiezuinig huis

Ambiance Palma Vento screen, beige doek, wit frame, wit ronde cassette, met windvaste zip geleiding

Vanuit Ambiance geven we je graag een compleet advies om je woning zo duurzaam mogelijk te maken. Met de juiste zonwering kun je jouw huis in de zomer tot wel 5 graden koeler houden, zónder airco. In de winter houd je de warmte juist vast zodat je CV een standje lager kan. Combineer buitenzonwering met binnenzonwering en automatische bediening voor het optimale resultaat. Houd hierbij rekening met de volgende 3 elementen:

1. Buiten

Vaak denk je bij een comfortabel binnenklimaat direct aan airconditioning. Daarmee kun je een woning inderdaad verkoelen, maar erg duurzaam is het niet. Tijdens hittegolven is er maar liefst 30% meer vraag naar energie. Door te kiezen voor de juiste buitenzonwering zorg je voor een koele woning met minder stroomverbruik. Ieder type buitenzonwering heeft zijn eigen energieprestatie, daar houden we vooraf rekening mee. Ook kijken we naar uitstraling en de schaduwwerking op het terras of balkon.

2. Binnen

Combineer buitenzonwering met raamdecoratie aan de binnenzijde voor een optimaal resultaat. Dat scheelt veel op je energierekening én je verduurzaamt je huis. Zowel op warme als koude dagen regel je gemakkelijk het meest ideale binnenklimaat met behulp van zonwering in combinatie met raamdecoratie. Raambekleding met een extra isolerende laag draagt in de zomer en winter bij aan een comfortabel binnenklimaat.

3. Bediening

Slim gebruik van zonwering en raambekleding levert je direct meer comfort en een lagere energierekening op. Een Smart Home systeem regelt dat automatisch voor je. Daarnaast bedien je zonwering, rolluiken, raamdecoratie en meer via je telefoon of tablet. Ook als je weg bent van huis is het mogelijk om elk gewenst scenario feilloos uit te voeren. Zo zorg je volautomatisch voor een perfect binnenklimaat.

Luxaflex buitenjaloezie binnenaanzicht, geopende lamellen
Luxaflex PowerView afstandsbediening

Smart Solar Shading Advisors

Onze adviseurs zijn opgeleid om jou een compleet zonweringsadvies te geven. Daarin leggen we de focus op de producten voor binnen en buiten, comfort én energiezuinigheid. Een groot aantal Ambiance adviseurs is gecertificeerd als Smart Solar Shading Advisor. Sterker nog, nergens vind je zoveel gecertificeerde adviseurs als bij Ambiance! Wil je meer weten over Smart Solar Shading? Lees dan onze blog over optimale warmtewering!

Ambiance screen, grijs doek, met windvaste zip geleiding, doorkijk vanaf binnen
Somfy TaHoma, smart home, wireless bediening, zonwering

Energieprestatie indicator

Via de energieprestatie indicator kun je de verschillen in eigenschappen per type zonwering én seizoen bekijken, zodat je zelf kunt nagaan wat de beste oplossing in jouw situatie is. Oververhitting is in moderne woningen en appartementen een toenemend probleem vanwege de goede isolatie. Het slim toepassen van zonwering speelt een belangrijke rol om meer comfort en meer energiebesparing te bereiken. De energieprestatie indicator helpt je daarbij!

Niet alles hoeft in één keer

Wil je alvast een begin maken en dit later uitbreiden? Dat kan! De stappen kunnen apart van elkaar ingezet worden, zodat je zelf de weg naar een duurzaam binnenklimaat bepaalt. Meer weten? Maak een afspraak in de showroom met de Smart Solar Shading Advisor om te horen hoe jij jouw huis met het gebruik van de juiste zonwering comfortabeler én energiezuiniger maakt.

Somfy Eolis, windbeveiliging, bediening, wireless, smart home
Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Sunline, cassette wit, grijs gestreept doek, somfy io

Auteur

Zonweringspecialist Eddy Hillebrand van Ambiance Goes

Eddy Hillebrand

Eddy Hillebrand is Smart Solar Shading Advisor. Een hele mond vol, maar wat houdt dat precies in? Het gaat voornamelijk over het advies geven aan klanten met betrekking tot de aanschaf van de juiste zonwering. Dynamische (beweegbare) zonwering draagt zorg voor de energiebalans van de ramen die een zwakke schakel zijn in de gebouwenschil. Zonwering is een bij uitstek slimme en groene technische oplossing voor zon- en daglichtbeheersing in woningen en gebouwen. Eddy is eigenaar van twee Ambiance vestigingen en is al meer dan 25 jaar werkzaam in de zonweringbranche. Sinds 2018 is hij ook voorzitter van de ROMAZO, de branchevereniging van specialisten in zonwering, rolluiken en systemen voor buitenleven.