Raamdecoratie: een belangrijke sfeermaker in huis

Ambiance houten jaloezie, 25 mm jaloezie, wit, woonkamer

Op zoek naar een manier om meer sfeer in je huis te creëren? Of misschien gewoon toe aan een touch-up in je woning? Raamdecoratie draagt enorm bij aan de sfeer in je huis. Daarnaast is natuurlijk de functionaliteit van raamdecoratie mooi meegenomen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? In deze blog geven we je graag een aantal ideeën.

Een groot voordeel van raamdecoratie is dat het de zon buiten houdt, maar dat is niet het enige! Zo kun je ook je woning verduisteren, de temperatuur regelen of meer privacy creëren. Naast deze praktische elementen is raamdecoratie ook decoratief en geeft het jouw interieur een warme sfeer. Iedere vorm van raamdecoratie brengt weer andere voordelen met zich mee en de keuze is reuze. Vandaag lichten we er drie voor je uit:

Jaloezieën

De aluminium jaloezie gaat al heel wat jaren mee, maar is nog steeds helemaal van nu. Met deze klassieker maak jij je huis nog net iets stoerder. Ze zijn namelijk niet alleen erg praktisch en stijlvol, maar ook privacy en daglicht regel je eenvoudig.

Aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Dat betekent dat er voor ieder interieur een geschikte oplossing is. Durf jij de boel op te fleuren met een vrolijke kleur? Of ga je liever voor eenvoudig wit of zwart?

Ambiance huiscollectie
Luxaflex aluminium jaloezie, zwart, badkamer, vochtbestendig

Plisségordijnen

Geen enkel product heeft zulke uitgebreide mogelijkheden en is zo breed toepasbaar als plisségordijnen. De lichtdoorlatende plisséstoffen filteren subtiel het licht en zorgen ervoor dat er geen hinderlijk zonlicht, maar wel voldoende daglicht naar binnen komt. De gevouwen stof zorgt voor een elegante en warme sfeer.

Een populair model is de ‘bottom-up top-down’. Hierbij kan je zelf bepalen welk gedeelte van het raam afgedekt wordt; boven, beneden, midden en alles ertussen!

Plisségordijn, groen, keuken

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al jaren favoriet omdat ze altijd mooi én functioneel zijn. Stijlvol, praktisch en bovendien geschikt voor vrijwel elke ruimte en raam in huis.

Een andere mogelijkheid zijn de duo rolgordijnen. Deze variant bestaat uit twee stoflagen met transparante en niet-transparante banen. Door deze twee stoflagen langs elkaar te bewegen en te spelen met de stand van het duo rolgordijn bepaal je zelf de juiste balans tussen lichtinval, doorzicht en privacy. 

Verosol Rolgordijn, grijs, 2 lagen, verduisterend en transparant, woonkamer
Verosol
Luxaflex Twist Rolgordijn, duo rolgordijn, grijs, detail

De showroom

Om meer focus te leggen op ons uitgebreide raamdecoratie assortiment, hebben we een nieuw concept gelanceerd. Dit is als eerste doorgevoerd in onze vestiging in Zoeterwoude waar een prachtige ‘shop in shop’ geopend is. Hier kun je in één oogopslag kennis maken met al onze raamdecoratie. Bekijk de producten, dessins en kleurmogelijkheden. Laat je inspireren en maak jouw woning sunproof én sfeervol!

Ambiance raambekleding mini shop in de winkel
Ambiance raambekleding mini shop in de winkel

Het belang van licht

Licht is ontzettend belangrijk. Toch zien we dat het vaak over het hoofd wordt gezien bij het vormgeven van een interieur. Te weinig licht maakt een ruimte klein en smal en te veel licht zorgt voor een overbelichte en onpersoonlijke ruimte. Het kiezen van de juiste raamdecoratie is daarom erg belangrijk. Gelukkig ben je hiervoor bij Ambiance aan het juiste adres. We hebben een compleet assortiment en geven je graag advies.

Geplaatst op 22 februari 2021