Zonnescherm met elektrische bediening

Komende zomer kun jij bijna elke soort zonwering, raambekleding, rolluiken, terrasheater en verlichting met één druk op de knop bedienen. Toch liever handmatig? Voor jouw wensen is er bij Ambiance Zonwering altijd een optie.

Op zoek naar een zonnescherm met elektrische bediening? Bij Ambiance Zonwering vind je het grootste assortiment aan elektrisch bedienbare zonneschermen. Er zijn talloze mogelijkheden met elektrische bediening: van een simpele afstandsbediening tot een compleet SmartHome systeem. Wat je wens ook is, de zonweringspecialisten van Ambiance staan voor je klaar.

Ambiance Zonnescherm Proline

Elektrische bediening van je zonnescherm. Zo werkt dat.

Opties voor een elektrisch zonnescherm

Het elektrisch bedienbare zonnescherm is in veel huizen niet meer weg te denken. Met één druk op de knop ben je voorzien van een fijn schaduwplekje in je huis of tuin. Maar ook zonder een druk op de knop kan jouw zonnescherm elektrisch bediend worden. Voor beide situaties maken we gebruik van het assortiment van Somfy. Wij zetten de mogelijkheden hieronder voor je op een rijtje.

Hoe werkt automatische bediening met een elektrisch zonnescherm?

Een elektrisch zonnescherm dat je kunt koppelen aan het Somfy besturingssysteem bedien je vanaf je smartphone of tablet. Onderstaand een aantal opties:

Ambiance Flatline, met een moderne strakke vormgeving.

Ambiance Smartline, de elektrische zonwering met grote hellingshoek.

Ambiance Proline XL, kan tot wel 12 meter breed.

Bekijk hier al onze zonneschermen.

Zonnescherm met afstandsbediening

Bij aanschaf van zonwering met Somfy motoren wordt er standaard een afstandsbediening meegeleverd. Hiermee bedien je simpel en eenvoudig je zonnescherm op afstand. De besturing voor optionele LED verlichting is ook geïntegreerd in deze afstandsbediening. Alle Somfy motoren zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, waardoor de overstap naar een SmartHome systeem snel gemaakt kan worden.

Lees ook de blog over slimme bediening.

SmartHome systeem voor je zonnescherm

Als het aan onze zonweringspecialisten ligt, heeft iedereen over een aantla jaar een SmartHome systeem in huis. Alle Somfy motoren zijn hierop voorbereid. Met de Somfy Tahoma switch verbind je jouw zonwering met het internet. Zo kun je naast de standaard bediening ook gebruik maken van bedieining via tablet of smartphone. Ook is het mogelijk om verschillende scenario's in te stellen, zodat je in elke situatie optimaal gebruik maakt van je zonwering. Met de sensoren van Somfy wordt jouw zonnescherm automatisch bediend wanneer het binnen te warm wordt, ook wanneer je niet thuis bent! Maar ook in de winter kunnen sensoren je helpen om je huis warm te houden. Daarmee creëer je naast gemak ook een energiezuinig huis.

Lees hier meer over de Somfy Tahoma switch.

Somfy Eolis, windbeveiliging, bediening, wireless, smart home

Somfy Eolis wirefree io

Realiseer je eigen Smart Home met de efficiënte sensoren van Somfy. De windsensor Somfy Eolis wirefree io is speciaal ontwikkeld voor zonneschermen en geeft bij sterke wind een seintje aan de motor die het zonnescherm veilig oprolt. Voorkom dat het zonnescherm te veel beweegt door zelf de wingevoeligheid in te stellen. De windsensor bestaat uit twee delen, beide zijn makkelijk te monteren. Onopvallend in de voorlijst zit de witte of antraciete voeding met batterijen. De windmeter zelf is bevestigd aan de gevel.

Somfy io, windsensor, automatische bediening, smart home, zonwering

Somfy Sunis zonsernsor io

Zonder zorgen van huis weg met een koele woning op warme dagen als resultaat. Met de Somfy Sunis WireFree io zonsensor reageert het zonnescherm automatisch op de ingestelde lichtintensiteit. Wanneer de zon op de sensor schijnt, klapt het zonnescherm automatisch uit. Bij het uitblijven van de zon gaat deze weer dicht. De zonsensor is volledig draadloos en werkt op batterijen. Voor het aansturen van volledige scenario's op afstand sluit je de sensoren aan op de Somfy TaHoma switch. Hiermee bestuur je ook verlichting en andere elektrische bedienbare raamdecoratie met Somfy motoren.

Een energiezuinig huis met elektrische bediening

Volledig ontzorgt worden door onze Somfy systemen is één ding, maar daarnaast profiteer je ook van energie- en kostenbesparing. De combinatie van unieke scenario's en de verschillende Somfy sensoren zorgen ervoor dat je optimaal gebruik kan maken van de zon. Zo kan het systeem in de winter de eerste zonnestralen 's ochtends doorlaten om het huis op te warmen, om vervolgens de zonwering te laten zakken om die warmte vast te houden. In de zomer kan door middel van scenario's en sensoren de zon op het juiste moment tegengehouden worden om zo je huis koel te houden.

In 3 stappen naar een comfortabel en energiezuinig huis.

Je zonnescherm is veilig met elektrische bediening

Verandering in het weer blijft onvoorspelbaar. Met de handige sensoren en een gesloten cassette blijft het doek van jouw elektrisch bestuurbare zonnescherm automatisch beschermd. De voorlijst van het zonnescherm sluit na het oprollen de kast af, zo geniet je langer van het door jou gekozen doek. Goed om te weten, de doeken van Ambiance zijn standaard voorzien van een vuil- en waterafstotende behandeling wat ook schimmelvorming tegengaat.

Langer buiten zitten met elektrische bediening

Met een terrasheater onder een elektrisch bedienbaar zonnescherm zit je ook goed wanneer het buiten afkoelt. De warmte is direct voelbaar bij het inschakelen van de infrarood terrasheater.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een elektrisch bedienbaar zonnescherm?

Maak een afspraak in de showroom en ontdek alle mogelijkheden.

Maak een afspraak