Een terrasoverkapping voor elke tuin!

Ambiance terrasoverkapping, tuinkamer, wit constructie, serrezonwering, somfy io

Zorgeloos genieten van het buitenleven doe je met een terrasoverkapping. Is een aluminium overkapping met glazen of polycarbonaat dakplaten iets voor jou? Of kies je toch voor een fraaie overkapping van aluminium lamellen of een strak en 100% waterdicht PVC-doek? Ambiance heeft een ruim assortiment overkappingen die het mogelijk maken overal in de tuin of aan huis een afdak te maken. Dankzij tal van opties gebruik jij je overdekte terras wanneer en hoe je zelf wil.

De terrasoverkapping heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen in de Nederlandse tuinen. Dat snappen wij maar al te goed, want eenmaal gewend aan de voordelen van een overkapping in de tuin wil je nooit meer zonder. Want een overkapping biedt schaduw als de zon schijnt, beschutting als het regent en zorgt ervoor dat de warmte van een terrasverwarming lekker blijft hangen. 

Aluminium overkapping

De bekendste vorm van een overkapping in de tuin is een aluminium constructie met daarop glazen dakplaten of polycarbonaat dakplaten. Bij Ambiance ben je ervan verzekerd dat de overkapping én de beplating volledig op maat worden gemaakt. Dat betekent dat alle gebruikte dakplaten dezelfde breedte hebben en dat de aluminium onderdelen pas worden voorzien van de hoogwaardige poedercoating nadat ze op maat zijn gezaagd en de gaten voor verlichting zijn geboord. Hierdoor zijn alle zaagsneden voorzien van de beschermde coating. Mooi én duurzaam! 

Door te kiezen voor de juiste opties pas je de overkapping volledig aan je eigen wensen aan. Hierbij heb je keuze uit o.a.

  • Zonwering (op het dak of onder het dak)
  • Spiekozijn
  • Serrebeglazing (schuifpui, harmonica-wand, schuifbare glaspanelen of en vaste glaswand)
  • Ingebouwde verlichting
  • Screens (zonwering & windwering)
  • Glas of polycarbonaat
  • Terrasheaters in dezelfde kleur
  • Diverse RAL-kleuren zonder meerprijs

Leer meer

Bouw met ons modulaire systeem jouw overkapping!

Enkele uitvoeringen van een alumium terrasoverkapping

Flexibele overkapping voor je terras

Wil je wel graag een overdekt terras, maar wil je ook kunnen genieten van een lekker voorjaarszonnetje of een 100% buiten-gevoel? Dan is een flexibele oplossing iets voor jou! Want bij Ambiance vind je ook diverse systemen met een dak dat naar wens te openen of te sluiten is. Het dak van de overkapping bestaat dan uit zonweringsdoek, PVC of aluminium lamellen en zijn als het ware een cabriolet onder de terrasdaken. Geheel naar eigen wens zijn deze daken te openen of te sluiten.

Ook de flexibele overkappingen zijn uit te voeren met glazen wanden, windvaste screens en weggewerkte verlichting.  

Ambiance Textieldak

Een Textieldak bestaat uit een stevige alumium constructie met daarop een zonweringsdoek. Dit systeem is zeer stevig en kan prima tegen een buitje. Helemaal wanneer je kies voor 100% waterdicht zonweringsdoek met de uitstraling van textiel. 

Lees meer

Ambiance PVC-Vouwdak

Het vouwdak bestaat uit een 100% waterdicht doek van hoogwaardig PVC. Ingevouwen geeft het doek het optimale buitengevoel en laat het maximaal zonlicht door in je woning. Met één druk op de knop verander je het dak tot een strak, waterdicht doek.

Lees meer

PVC-vouwdak, half geopend
PVC-vouwdak aan huis

Ambiance Lamellendak

Het lamellendak bestaat uit aluminium lamellen die op elke gewenste stand gezet kunnen worden. Zo bepaal je zelf hoeveel zonlicht je toelaat op het terras. In gesloten toestand is het lamellendak nagenoeg waterdicht. 

Het lamellendak is tegen de woning of geheel vrijstaand te plaatsen. Ook het toevoegen van glazen zijwanden, verlichting, verwarming en screens behoort tot de mogelijkheden.

Lees meer

Lamellendak met LED-verlichting
Lamellendak met glazen schuifwanden

Vrijstaande overkapping in de tuin

Alle overkappingen van Ambiance zijn te bevestigen aan de muur. Wil je liever een overdekt terras op een andere plaats in de tuin? Ook dat is geen probleem. Het lamellendak, het vouwdak en het textieldak zijn ook vrijstaand te plaatsen. Zo creëer je een sfeervolle overkapping achter in de tuin, op het dakterras, bij het zwembad of naast de vijver. 

Ambiance Lamellendak, vrijstaand geplaatst
Ambiance Vouwdak
Geplaatst op 2 september 2020

Auteur

Chantal Hop - van Asselt

Chantal Hop - van Asselt

Chantal is al jaren werkzaam bij Ambiance Harderwijk en kent de zonweringsproducten van Ambiance van binnen en buiten. Met haar passie voor het buitenleven weet zij exact welke producten het beste geschikt zijn voor jouw situatie.