Tips voor een geslaagde tuinvakantie

Ambiance lamellendak, antraciet, vrijstaand geplaatst, inbouwscreen

De afgelopen tijd hebben we al kunnen genieten van de Nederlandse zomertemperaturen. Dan krijg je toch meteen zin om op vakantie te gaan! En waar de ene zijn vakantie al geboekt heeft, twijfelt de ander nog of het niet nèt te vroeg is voor een vakantie naar het buitenland. Blijf je liever gewoon in Nederland? Dan hebben wij een aantal tips voor de leukste (tuin)vakantie!

Ultieme lounge area

Een vakantie kan niet beginnen zonder een plek waar je volledig kunt relaxen. Een lekkere loungeset met leuke kussentjes onder een mooi afgewerkte terrasoverkapping, lamellendak, textieldak of zonnescherm kan dan niet ontbreken. Op deze manier kun je zelf bepalen of je in de zon wilt zitten, of liever een schaduwrijk plekje creëert. In de zon met een bakje koffie, lunchen in de schaduw en tijdens een buitje droog een kaartspel spelen? Het kan allemaal!

TIP! Wil jij tot in de late uurtjes genieten van jouw terras? Kleed je zonwering aan met ledverlichting en/of terrasheaters.

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm, donker grijs, elektrisch zonnescherm
Ambiance zonnescherm
Ambiance pergola overkapping, textieldak, houten constructie, grijs doek
Ambiance textieldak

Vakantierituelen

Veel mensen hebben op vakantie een ander ritme dan in het dagelijks leven. Typische vakantie dingen of ook wel: vakantierituelen. Denk bijvoorbeeld aan iedere dag een wandeling maken, een ijsje halen bij de ijssalon of eindelijk de tijd nemen voor dat boek dat je al zo lang wilde lezen. Neem ook thuis de tijd voor deze dingen.

Maak van alles een uitje

Ken je dat? Op vakantie voelt zelfs naar de supermarkt gaan als een uitje. Pak dat in Nederland ook zo aan. Ga op citytrip in eigen stad of plan een lekker dagje weg. Wie weet ontdek je nog nieuwe favoriete plekjes in je eigen woonplaats.

Festival in eigen tuin

Struin jij normaal elke zomer alle festivals af, maar zijn er dit jaar nog niet genoeg festivals om jouw agenda te vullen? Organiseer dan je eigen festival! Kies een leuke outfit, sluit de muziekinstallatie aan en maak een heus festivalprogramma. Met wat leuke aankleding tover je jouw achtertuin in no time om tot een festivalterrein. Is het na al dat dansen en meezingen tijd voor een hapje en een drankje? Bouw een bar onder je terrasoverkapping, lamellendak, textieldak of zonnescherm, zo staan je drankjes uit de zon en kun je na het halen van een drankje, even uitrusten op je favoriete loungeset in de schaduw.

Ambiance Hawaii 40 terrasoverkapping, tuinkamer, grijs aluminium constructie, glazen schuifwanden
Ambiance Terrasoverkapping
Weinor PVC-Vouwdak Pergotex II, terrasoverkapping, grijs aluminium constructie, wit doek, waterdicht, led verlichting
Weinor PVC Overkapping

Kortom, genoeg mogelijkheden om ook jouw vakantie in eigen land tot een succes te maken. Wil je meer informatie over de meest geschikte zonwering voor jouw terras? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in een van onze showrooms. Onze specialisten helpen je graag verder!

Geplaatst op 10 juni 2021