Tips om langer te genieten op je terras. Met de juiste zonwering geniet je langer op je terras: bij zon, regen én tot 's avonds laat.

Kies de zonwering die past bij jouw terrasbeleving.

Wil je van vroeg in de lente tot ver in de herfst heerlijk buiten zitten? Dat is mogelijk met de juiste zonwering. Met bijvoorbeeld een zonnescherm en verwarmde heater blijf je, ook als het koeler wordt, lekker borrelen op je terras. Een boekje lezen tot laat in de avond? Met geïntegreerde LED-verlichting kan het. We zetten op de pagina de mogelijkheden voor je op een rijtje. Wil je meer weten? Bezoek dan onze showroom.

Droog op het terras, óók als het regent.

Zit je lekker buiten of zet je net de barbecue aan en ja hoor, het begint te regenen. Maar dat hoeft de pret niet te bederven. Je blijft lekker droog als je een zonnescherm of textieldak hebt. Onze doeken zijn namelijk standaard waterafstotend en kunnen prima tegen een buitje.

Voor textieldaken hebben we zelfs de Comfort-Line Waterdicht, standaard uitgevoerd met een volledig waterdicht doek. Een optioneel verstelbare staander zorgt voor extra afloop waardoor regenwater efficiënt wordt afgevoerd.

Verleng je terrasseizoen

Een bonus van twee maanden terras met een textieldak

In Nederland zitten we steeds meer en langer buiten. Wil jij dat ook? Overweeg dan een textieldak als zonwering. Met een textieldak kun je in vergelijking met een zonnescherm een maand eerder en een maand later buiten zitten. Met een textieldak overdek je een grote oppervlakte. De palenconstructie zorgt voor extra stabiliteit tijdens wind en regen.

Lees ook deze blog: Textieldak: een eyecatcher voor elke buitenruimte

Het hele jaar genieten van het buitenleven

Je maakt van je terras een tuinkamer door te kiezen voor een terrasoverkapping. Deze kun je vast aan je woning plaatsen maar ook vrijstaand in je tuin. Met een lamellendak combineer je binnen en buiten. Regent het? Dan doe je de lamellen dicht en zit je gegarandeerd droog. Schijnt de zon, dan kantel je de lamellen zodat je de juiste mix van zon en schaduw hebt. Of je zet ze juist helemaal open om in de volle zon te zitten. Door je lamellendak te voorzien van windvaste screens of glazen wanden verhoog je het comfort in de wintermaanden.

Zeker weten genieten, het hele jaar lang.

Bekijk deze blog voor meer informatie

Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek

Tot laat in de avond warm buiten zitten

Het is je vast al eens opgevallen: in de zomer kunnen je terrastegels warm worden. Soms zelfs te heet om met blote voeten overheen te lopen. Steen warmt overdag flink op en geeft 's avonds warmte af. Van dit principe kun je profiteren om ook in de avond een aangenaam terras te hebben. Houdt ook als de zon weg is je zonnescherm naar beneden of je textieldak dicht. De warmte die de stenen uitstralen blijft onder het doek hangen. Zo kun je ook als het donker is nog lekker buiten zitten. En het is nog duurzaam ook!

Voor meer inspiratie lees je: 
5 x nazomeren met zonwering op je terras

Renson Camargue lamellendak, Ledverlichting, infrarood terrasheaters, montage aan gevel

Extra warmte nodig? Doe het dan wel goed

Een infrarood heater is een efficiënte manier van verwarmen. Zit je in de stralingswarmte, dan voelt dat comfortabel. Ook als de luchttemperatuur om je heen lager is. In tegenstelling tot wat we vaak denken is een infrarood heater ook nog eens erg duurzaam. Een goede infrarood heater zet maar liefst 92% elektriciteit om in warmte.

De heaters bij Ambiance voldoen aan deze hoge kwaliteit.
Onze eigen monteurs bevestigen deze gemakkelijk aan jouw zonwering.

Markilux zonnescherm, knikarmscherm M5010, cassette zwart, groen doek

Laagstaande zon die prikt in je ogen? Niet met de vario-volant.

Een vario-volant is een elektrisch oprolbaar doek dat aan de voorzijde van je zonnescherm naar beneden hangt. Dit doek is geïntegreerd vooraan in het uitvalprofiel. Je hangt het doek uit, afhankelijk van de stand van de zon. Vooral als je een terras hebt op het westen gericht is een vario-volant ideaal. Een vario-volant verhoogt bovendien je privacy omdat het beschermt tegen inkijk.

LED-verlichting om buiten een boekje te lezen als het donker is

Lezen of gezellig natafelen: goede verlichting is onmisbaar. Je kunt je lamellendak, textieldak of zonnescherm laten voorzien van duurzame LED-verlichting. Die verlichting is geïntegreerd in de balken van de overkapping of in de cassette van je zonnescherm. LED-verlichting is dimbaar. De hoeveelheid licht is dus gemakkelijk aan te passen aan de sfeer die jij in gedachten hebt. 

Wil je meer inspiratie om langer te genieten op je terras?

Maak een afspraak in de showroom en ontdek alle mogelijkheden.

Maak een afspraak