Zonnescherm aan een uitbouw

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm, grijs gestreept doek, RAL 9010 wit frame, somfy motor

Geniet van extra ruimte en schaduw tegelijkertijd. Op een lage muur zoals vaak voorkomt bij uitbouw kun je met een aantal voorzorgsmaatregelen ook kiezen voor het comfort van een zonnescherm.

Een geschikt zonnescherm voor uitbouw is de Ambiance Proline (XL) met compacte cassette, hierdoor is er minder montageruimte nodig.

Wist je dat Ambiance een eigen collectie zonneschermen heeft? We hebben onze jarenlange ervaring en vakkennis gebruikt om producten te creëren die onder andere geschikt zijn voor de smalle rand van een uitbouw. Zo kun je in de tuin een gezellig plekje indelen. Als de zon op het hoogste punt komt kan het flink heet worden. Met een zonnescherm buiten (en raamdecoratie binnen) zorg je ervoor dat het koel blijft in de zomer en heeft het in de winter zelfs een isolerende werking. Tijdens het opmeten en plaatsen houden de vakspecialisten van Ambiance rekening met de oppervlakte van de gevel en jouw wensen.

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Bergamo, cassette grijs, grijs doek, somfy io

Kan ik een zonnescherm op een uitbouw laten plaatsen?

Het korte antwoord is: ja. Door de minder hoge muur van een uitbouw blijft er vaak weinig marge over voor het plaatsen van een zonnescherm. Om ervoor te zorgen dat de stenen niet afbrokkelen komt het gebruik van zogenaamde verlengde kapsteunen vaak voor. Deze steunen verdelen het gewicht van een knikarm zonnescherm veilig over de uitbouw. Zo kun je onbezorgd genieten van je nieuwe uitbouw zonnescherm. De verlengde steunen leveren wij in dezelfde kleur als het scherm of als de gevel. Op aanvraag is het natuurlijk altijd mogelijk om juist voor een contrasterende kleur te kiezen. Kom langs in een van onze showrooms voor meer inspiratie, onze adviseurs denken graag met je mee!

Ambiance uitvalscherm Arcos, cassette wit, grijs doek

Welk type zonnescherm is geschikt voor een uitbouw?

Naast de gebruikelijke knikarmschermen zijn uitvalschermen ook een optie voor uitbouw, vooral in de voortuin. Door de scherpe hellingshoek werkt het optimaal als zonwering maar is een uitvalscherm niet geschikt om onderdoor te lopen of onder te zitten. Wel bieden de twee armen aan de zijkant van het zonnescherm extra veel steun. Windstoten zullen hierdoor het scherm minder snel beschadigen. Wil je er zeker van zijn dat je op ieder moment van de dag beschermd bent? Dan is een draadloze windsensor van Somfy ideaal. De sensor meet elke windvlaag en rolt zich bij harde windstoten automatisch op.

Woning verlengen met een zonnescherm

Er kan veel meer met een zonnescherm dan je denkt! De afgelopen jaren heeft het zonnescherm zich ontwikkeld tot een multifunctioneel terrasscherm. Een zonnescherm maakt het mogelijk in jouw achtertuin een gezellig, overdekt zitje te maken. En met elektrische bediening creëer je eenvoudig de gewenste setting, binnen en buitenshuis.

Een zonnescherm schoonhouden

Onze kwalitatieve zonneschermen vragen weinig onderhoud. Mocht er toch iets zijn, dan komen onze monteurs zo snel mogelijk bij jou langs. Wel raden wij aan om op een zonnige oktober of novemberdag het zonweringsdoek af te doen met een mild sopje. Eventuele vlekken kun je met een harde borstel behandelen met Tex’Active Guard. Nog een bijkomend voordeel van een zonnescherm op een uitbouw is dat ook van bovenaf schoonmaken al iets gemakkelijker gaat. Wil je helemaal ontzorgt worden? Plan dan een onderhoudsbeurt in bij één van onze dealers.

Ruim aanbod aan sfeermakers

Je kunt jouw zonnescherm uitbreiden met tal van opties voor nog meer sfeer, warmte en licht. Denk hierbij aan het toevoegen van dimbare LED verlichting, ook geschikt voor uitbouw. Voor het mooiste resultaat is het wel belangrijk dat er tijdens de bouw een koppeling gemaakt kan worden met een elektriciteitsvoorziening zoals bekabeling of zonnepanelen. Met jouw luxe uitgeruste zonnescherm geniet je nog langer in de schaduw op je terras of balkon en kun je de ruimte eronder optimaal kan benutten!

Wanneer je kiest voor een Ambiance zonnescherm kies je voor kwaliteit met een lange levensduur. Twijfel je nog welk zonnescherm het best bij jouw woning past? Onze specialisten staan voor je klaar met een persoonlijk, technisch en bouwkundig advies.

Ambiance vakspecialisten staan voor je klaar

De doekkeuze is zeer bepalend voor de uitstraling en functionaliteit van het zonnescherm. Een donkere kleur beïnvloed bijvoorbeeld de effectiviteit van de warmtewerende eigenschappen. Vul het formulier in voor een adviesgesprek bij een dealer in de buurt. Tijdens het gesprek kijken we samen naar de beste oplossing. Wil je een offerte opvragen? Via het prijsindicatieformulier op de product pagina's vraag je eenvoudig en vrijblijvend een indicatie aan voor het door jou gekozen zonnescherm.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een zonnescherm op je uitbouw?

Maak een afspraak in de showroom en ontdek alle mogelijkheden.

Maak een afspraak