Maak van je terras een thuis

Ambiance lamellendak, gevelmontage, terrasheater

Stel je dit eens voor: het is een warme zomerdag in augustus en je snakt naar verkoeling. De zon staat gloeiend aan de hemel waardoor het eigenlijk te warm is om je naar buiten te begeven. We blijven Nederlanders en willen toch graag genieten van de strakblauwe hemel in onze tuin. Wij van Ambiance bieden verschillende oplossingen waardoor je het beste van twee werelden – verkoeling en buitenlucht - in één krijgt.

Met een vouw- of textieldak overdek je een groot oppervlak, waardoor het mogelijk is om met familie of een groep vrienden te lunchen zonder dat je rood aanloopt door de felle zon. Ben je op zoek naar een moderne oplossing met een open uitstraling? Dan is ons innovatieve lamellendak dé keuze voor jou!

Verleng je woning

Het leven verplaatst zich steeds meer naar buiten. Een terrasoverkapping is een gedeelte van je huis. De overkapping is geen losse aanbouw - maar een verlengstuk van je woning. Een woonkamer ziet er gezellig en sfeervol uit, dus waarom zou je dit voor een terras niet exact hetzelfde aanpakken? Om inspiratie op te doen hebben wij wat toffe trends voor je op een rij gezet.

Voel je thuis in je buitenruimte

Geef je terras een frisse look door middel van planten, mooie accessoires en authentieke tegels. Je kunt eindeloos combineren met patroontegels voor een Portugese look en feel in je tuin. Bijpassende neutrale meubels zorgen voor één geheel; op die manier kun je optimaal loungen en genieten. Door de ruimte onder je overkapping op deze manier aan te kleden, creëer je een prachtig geheel.

Patroontegels in de tuin - Bron: www.vtwonen.nl/verbouwen/zo-kies-je-tegels-voor-jouw-nieuw-aan-te-leggen-tuin/
Neutraal loungeterras - Bron: inspiratie.intratuin.nl/tuintrends-2018/

Diverse mogelijkheden voor een terrasoverkapping

Op ieder potje past een deksel, of moeten we zeggen: op elk terras past een overkapping? Graag nemen we je mee in de verschillende opties waaruit je bij Ambiance kunt kiezen.

Een textieldak heeft de flexibiliteit van een zonnescherm in combinatie met de stevigheid van een vaste overkapping. Een lichte regenbui of een stevige wind is voor een textieldak geen probleem. Zo hoef je niet meteen naar binnen te vluchten met je drankje als het eens even iets minder mooi weer is en geniet je maximaal van je terras.

Een vouwdak is voorzien van een waterdicht PVC-doek en heeft een mediterrane uitstraling, Je kunt een vouwdak tegen de gevel monteren, maar kan ook vrijstaand geplaatst worden. Een leuke tip: ook uitstekend te gebruiken als dak voor je tuinkamer; vouw het doek op als je in de zon wilt zitten of vouw het doek uit als je lekker beschut wilt zitten.

De meest luxueuze en moderne optie is het lamellendak. Zelf je licht- en zontoetreding bepalen, wie wil dat nou niet? Behaaglijk in het zonnetje zitten of droog bij een zomers regenbuitje. Door de lamellen gedeeltelijk te kantelen creëer je schaduw, maar door het geopende dak zorg je ook voor ventilatie en dus verkoeling op een warme zomerse dag. Bij regen word het water door de goten aan de zijkant via de staanders afgevoerd.

Ambiance Palazzo ONE terrasoverkapping, tuinkamer, wit aluminium constructie, glazen schuifwanden
Maak van je overkapping een tuinkamer met behulp van glazen wanden
Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line+ zip, grijs aluminium constructie, grijs gestreept doek
Een textieldak biedt een koel plekje op zonnige dagen en beschermt ook tegen een regenbui
Ambiance Lamellendak, LED-verlichting in constructie
Schaduw, ventilatie of een gesloten dak? Met een lamellendak kan het allemaal

Vrijheid blijheid

Nagenoeg al onze overkapping zijn uit te breiden met schuifwanden, schuifframes of screens. Kortom: jij hebt alle vrijheid om jouw ideale buitenruimte te creëren. Zie jij jezelf al genieten deze zomer? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek bij een Ambiance dealer bij jou in de buurt!

Geplaatst op 26 augustus 2020

Auteur

Chantal Hop - van Asselt

Chantal Hop - van Asselt

Chantal is al jaren werkzaam bij Ambiance Harderwijk en kent de zonweringsproducten van Ambiance van binnen en buiten. Met haar passie voor het buitenleven weet zij exact welke producten het beste geschikt zijn voor jouw situatie.