Waar moet je op letten bij de aanschaf van een terrasoverkapping?

Ambiance CUBO terrasoverkapping, tuinkamer, grijs aluminium constructie, vlak dak, vrijstaand, led verlichting

Een terrasoverkapping kan een geweldige toevoeging zijn aan je huis. Het biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar het creëert ook een verlenging van je leefruimte, waardoor je langer kunt genieten van je terras.

Wanneer de zon schijnt, is er niets zo fijn als genieten van het buitenleven op je terras. Soms kan het weer roet in het eten gooien en je plannen dwarsbomen. Een terrasoverkapping biedt uitkomst: het geeft beschutting tegen regen, wind en zon.

Waar moet je eigenlijk aan denken bij de aanschaf van een terrasoverkapping? In deze inspiratieblog bespreken we enkele belangrijke factoren waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van jouw nieuwe terrasoverkapping.

Bekijk al onze terrasoverkappingen

Geen afbreuk aan je tuin: kies de juiste grootte voor je terrasoverkapping

Nadat je de juiste plek hebt gevonden waar je jouw terrasoverkapping wilt gaan plaatsen, is het belangrijk om na te denken over de afmetingen van je terrasoverkapping. Bij het kiezen van de juiste grootte voor een terrasoverkapping is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van je terras en de beschikbare ruimte in je tuin. Een te grote overkapping kan namelijk afbreuk doen aan de rest van je tuin, terwijl een te kleine overkapping niet genoeg beschutting biedt.

Daarnaast raden we je aan om ook rekening te houden met de afstand tot je huis en andere objecten in je tuin. Zorg ervoor dat de overkapping niet te dicht bij een andere objecten staat, om onnodige schaduw te voorkomen. Onze vakspecialisten meten jouw terras zorgvuldig op, zodat je de juiste grootte kunt kiezen en optimaal kunt genieten van je terras.

Ambiance Hawaii 40 terrasoverkapping, tuinkamer, grijs aluminium constructie, glazen schuifwanden
Ambiance Palazzo ONE terrasoverkapping, tuinkamer, wit aluminium constructie, glazen schuifwanden

Maak je terrasoverkapping af met de juiste accessoires!

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt wat voor terrasoverkapping je wilt, kun je het kiezen van stijlvolle accessoires niet overslaan! Bij Ambiance heb je een ruime keuze aan accessoires voor je terrasoverkapping! Met de toevoeging van diverse luxe accessoires, zoals glazen wanden en screens, kun je vaker en langer genieten van het buitenleven in je tuinkamer.

Een flexibele glazen wand zoals een vouwwand of schuifwand maakt het mogelijk om op warmere dagen te ventileren, terwijl je op koudere dagen nog eerder buiten kunt zitten. Wil je zonwering aan je terrasoverkapping toevoegen maar wil je toch het zicht op je tuin behouden? Kies dan bijvoorbeeld voor een Milanto Vento screen, waarbij je de mogelijkheid hebt om een volledig of deels transparant doek te kiezen.

Kies je voor een terrasoverkapping met een glazen dak? Voor warme dagen is serrezonwering een goede optie, waarmee je met een druk op de knop een schaduwrijke plek kunt creëren. Wil je tot ’s avonds laat genieten onder je terrasoverkapping terwijl je een mooi boek leest? Kies dan voor ingebouwde LED-verlichting. Met deze energiezuinige en dimbare LED-spotjes, die netjes weggewerkt zijn in de liggers van de overkapping, geniet je van sfeervolle avonden op je terras.

Start vroegtijdig met het zoeken van jouw terrasoverkapping

Wanneer je jouw perfecte terrasoverkapping hebt uitgekozen en je alles hebt gepersonaliseerd naar jouw wensen, wil je die overkapping ook zo snel mogelijk in je achtertuin hebben staan! Helaas kan het vaak enige tijd duren voordat de overkapping geleverd en geïnstalleerd kan worden.

Zeker in de drukke zomermaanden kan de levertijd langer zijn dan normaal. Het is daarom verstandig om op tijd te beginnen met het uitzoeken van jouw terrasoverkapping, zodat je er zeker van bent dat je op tijd kunt genieten van het buitenleven onder jouw nieuwe overkapping.

Neem dus op tijd contact op met een van onze vakspecialisten. Zij helpen je graag verder met het vinden van jouw perfecte terrasoverkapping!

Ambiance serrezonwering M-Line zip, onderliggende serrezonwering, wit doek
Markilux serrezonwering MX8800, boven het dak serrezonwering, grijs doek

Kies voor kwaliteit met een Ambiance terrasoverkapping

Bij Ambiance kun je altijd rekenen op een terrasoverkapping van hoge kwaliteit, ongeacht welke type uitvoering je kiest. Al onze overkappingen zijn namelijk:

  • Vervaardigd van geextrudeerde aluminium profielen;
  • Voorzien van een hoogwaardige poedercoating;
  • CE-gecertificeerd voor een sneeuwbelasting van 75 kg per vierkante meter;
  • Op maat gemaakt in onze eigen fabriek en voorzien van een beschermende poedercoating op zaagsneden;
  • Beschikbaar met verschillende soorten glas en polycarbonaat beplating, waaronder zon- en warmte werende opties.

Neem contact met ons op voor advies of bezoek een van onze showrooms.

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 28 april 2023