Verosol effectieve binnenzonwering

Verosol VeroCell

Begin jaren 60 van de vorige eeuw kwam de Nederlandse scheepsbouwer Cornelis Verolme in New York. Bij het zien van de enorme wolkenkrabbers - grotendeels bestaand uit glas zonder zonwering - vroeg hij zich af hoe het mogelijk was het daarbinnen koel te houden. Bij terugkomst in Nederland bedacht hij de oplossing: een dun laagje reflecterend metaal op stof, dat ervoor zorgt dat het zonlicht weerkaatst wordt.

Het aanbrengen van een flinterdun laagje metaal lijkt eenvoudig, maar op de onregelmatige structuur van textiel is het bijzonder lastig te doen en tegelijk de open structuur van stof te behouden. Cornelis Verolme bedacht een machine die dit proces mogelijk maakte en het begin van Verosol was gelegd. Tot op heden is de productieketel die Verolme liet ontwikkelen nog steeds in gebruik en is Verosol het enige bedrijf ter wereld dat deze gepatenteerde technologie kan toepassen.

De unieke techniek van Verosol wordt toegepast op plisségordijnen, rolgordijnen, paneelgordijnen en gordijnen. Door gebruik van deze producten profiteer je direct van de volgende voordelen.

Warmtewerend: koel in de zomer

Het metallic laagje zorgt voor hoge weerkaatsing van zonlicht en warmte.

Isolerend: warm in de winter

's Winters zorgen de Verosol producten voor extra isolatie waardoor de warmte binnen blijft.

Geen inkijk, wel uitzicht

Doordat de open structuur van textiel behouden blijft, blijft ook de doorkijk naar buiten behouden.

Plisségordijnen

Van een standaard plisségordijn die van boven naar beneden loopt tot top-down / bottom-up systemen of een plisségordijn voor afwijkende ramen: bij Verosol vind je diverse systemen die het mogelijk maken om voor (bijna) elke situatie een passend plisségordijn te vinden. Zelfs voor draai-kiepramen of voor schuine ramen van een lichtstraat is een oplossing. Maar het meest bijzondere is misschien nog wel de optie om twee stoffen met verschillende transparantie te combineren in één product!

Meer informatie over Verosol plisségordijnen

Verosol plisségordijn, blauw, dakraam, serre

Rolgordijnen

De rolgordijnen van Versosol zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen. Hierbij kan je denken aan de vorm van de cassettes, bedieningsvormen en montagemogelijkheden. Wat alle rolgordijnen van Versosol gemeen hebben is dat bediening nagenoeg geruisloos gaat, ze een zeer kleine lichtkier hebben en beschikken over een groot aantal populaire doekdessins.

Ook bij de rolgordijnen van Verosol is het mogelijk om twee stoffen te combineren in één product.

Meer informatie over Verosol rolgordijnen

Verosol Rolgordijn, wit, lichtdoorlatend, woonkamer

Bijzondere oplossingen in warmtewering

De producten van Verosol hebben niet alleen unieke eigenschappen, maar ook de toepasbaarheid is bijzonder veelzijdig te noemen. Want tal van slimme innovaties zorgen ervoor dat er praktisch overal een binnenzonwering van Verosol is toe te passen. Zo zijn de plisségordijnen ook geschikt voor driehoekige, ronde of trapezium vormige ramen. Speciaal voor lichtstraten en serres is er de Serre Plissé die horizontaal/diagonaal kan worden toegepast. En moet één van de Verosol producten worden gemonteerd op een plek waarbij je voor de bediening lastig bij kan? Kies dan voor een elektrische binnenzonwering die je met afstandsbediening kan bedienen! Verosol producten zijn verkrijgbaar met een eigen motor maar kunnen ook worden uitgevoerd met de Somfy WireFree motoren die naadloos integreren met tal van domotica-systemen en gebouwbeheer protocollen.

Verosol plisségordijn, speciale ramen, driehoek raam, groen
Verosol Special Plissé
Verosol afstandsbediening
Versol afstandsbediening