Zo zorg je ervoor dat jouw zonwering jarenlang meegaat

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Bergamo, cassette grijs, grijs doek, somfy io

Wil je zeker weten dat jouw zonwering heel wat jaren meegaat? Dan is het handig om je zonwering goed te verzorgen. Zo blijft je zonnescherm, screen of rolluik in goede conditie en dat zorgt ervoor dat het soepel functioneert. We raden je aan om minimaal één keer in de drie jaar een grote onderhoudsbeurt te geven aan je zonnescherm, maar jaarlijks is nog beter!

We maken een onderscheid tussen het technisch onderhoud en het schoonmaken van je zonwering. In deze blog gaan we het hebben over het technische gedeelte, wat van groot belang is om je zonwering jarenlang mee te laten gaan.

Technisch onderhoud en Ambiance

Technisch onderhoud, wat betekent dat eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Laten we bij het begin beginnen: net zoals je auto, heeft ook je zonwering regelmatig onderhoud nodig. Op die manier zorg je ervoor dat je zonnescherm langer meegaat en dat is natuurlijk wat je wilt. Vanuit Ambiance geven we graag advies over hoe je maximaal van je zonwering kunt blijven genieten. Het technisch onderhoud vanuit Ambiance bestaat uit het smeren van de bewegende delen, het afstellen van de motor en het afstellen van de zonwering. Ook het controleren en afstellen van de bevestigingspunten komt aan bod. Daarnaast signaleren we slijtage en plegen we preventief onderhoud.

Maak een afspraak met Ambiance en wij zorgen dat er een monteur langskomt om alle stappen te doorlopen. Zo blijft je zonwering in een goede technische conditie!

Ambiance screen, vierkante cassette, grijze frame, grijs doek
Ambiance rolluik, ronde kast wit, wit geëxtrudeerd aluminium lamellen

Start op tijd

In de maanden december en januari is het dé uitgelezen kans om dit onderhoud te plegen. De zonuren zijn tijdens deze maanden het laagst, waardoor je ook meteen kunt beginnen met het reinigen van je zonwering. Zo weet je zeker dat je op tijd klaar bent met het technisch onderhoud en het schoonmaken voordat het seizoen begint. In deze blog lees je alles over het schoonmaken van je zonwering. Als je advies wilt inwinnen, kun je altijd contact opnemen met Ambiance!

Geplaatst op 8 december 2020

Maak je terras klaar voor de zon!

Straks lekker buiten genieten? Zorg dan dat je klaar bent voor als de eerste zonnestralen komen. Bij aankoop van één van onze buitenzonweringsproducten zoals een zonnescherm of textieldak krijg nu tot 25 februari 2024 gratis automatische bediening t.w.v. maximaal € 800,-!*

*De actie loopt van 12 februari 2024 t/m 25 februari 2024. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Bekijk hier de actie