Dé tuintrend van 2020: het textieldak

Ambiance pergola overkapping, textieldak, grijs aluminium constructie, grijs doek

Met een textieldak zit je altijd goed. Waarom? Een textieldak combineert de flexibiliteit van een zonnescherm én heeft bijna een net zo'n stabiele constructie als een terrasoverkapping. Zo zijn ze zeer geschikt om grote terrassen te overdekken en blijven ze sterk staan op plekken waar de wind hard raast. Textieldaken zien er ook nog eens hip en modern uit. Je terras is de verbinding tussen interieur en tuin: trek daarom de look en feel van binnen naar buiten! Laat dit terugkomen in het frame, de kleur van het doek en de aankleding van het terras.

Eindeloos combineren

Door de stevige palenconstructie van een textieldak zorg je voor flinke stabiliteit. Je kunt dit dak zelfs gebruiken bij stevige wind - denk aan landelijk gelegen gebieden en dakterrassen – en bij een Hollands buitje. Doordat ze zo goed bestand zijn tegen wind, zijn ze ook beter bruikbaar als zonwering voor je woning. Het is zelfs mogelijk om een volledig waterdicht doek aan te schaffen waardoor een feestje of barbecue nooit meer (letterlijk) in het water valt. Ideaal! Bovendien geschikt voor grote terrassen met de mogelijkheid om tot  maar liefst zes meter van je terras te overdekken in de breedte. Dat betekent dat je tot 30 m2 uit één deel kan overkappen met deze stabiele constructie. Daarnaast is een textieldak in de breedte oneindig te koppelen. Bij een zonnescherm van bijvoorbeeld 3,5 meter kan de zon er onderdoor schijnen, waardoor je alsnog gedeeltelijk in de zon zit. Je kunt alle kanten op met een textieldak en ‘m zo multifunctioneel maken als je zelf wil. Wist je dat een grotere uitval ervoor zorgt dat ook de terrastegels beter beschermd worden tegen opwarming? Bij thuiskomst aan het einde van de middag is het hierdoor nog fijn en aangenaam op je terras.

Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort Line, wit aluminium constructie, wit doek
Ambiance Comfort Line

Tuintrend van 2020

Het leven verplaatst zich tegenwoordig steeds meer naar buiten. Het is de bedoeling dat je een terrasoverkapping zo functioneel mogelijk in kunt zetten én dat het comfort hoog is. Het grote voordeel van een textieldak is dat het doek zonwerend is en makkelijk ingerold kan worden op de momenten dat je juist wil genieten van de zon. Eigenlijk is het een combinatie van een terrasoverkapping en een knikarmscherm – maar met nóg meer stevigheid. Door deze pluspunten zien we vanuit Ambiance een zeer grote toename in mensen die een textieldak aanschaffen.

Als de hitte opeens toeslaat in Nederland, kun je met een textieldak de opwarming van je terras en woning tegengaan. Het doek schermt de zon ontzettend goed af! Maar de interesse in een textieldak komt ook voort uit de vormgeving. Voor elke smaak en stijl is dit type zonwering toepasbaar. Het minimalistische design wordt geleverd met een bijpassend doek naar jouw specifieke keuze, er zijn erg veel opties aanwezig. Het doek bepaalt natuurlijk een belangrijk deel van de uitstraling. We zien tegenwoordig ook veel textieldaken met een ritsgeleiding, zoals bij screens. Hierdoor heb je geen lichtkier, een beter afwatering (dus: geen zakvorming in het doek) en geen geklapper bij wind. Zo komen er geen scheuren in het doek. Wij zorgen ervoor dat het door jou gekozen doek jarenlang mooi blijft!

Maximaal comfort met Comfortline

Onze textieldaken hebben de naam Comfortline gekregen. Dat betekent dat je van extra maximaal comfort en flexibiliteit geniet. Naast de normale Comfortline hebben we de ComfortLine+; een balk die normaliter tussen de palen zit, maar nu tussen de geleiders in. De Comfortline+ kan daardoor worden voorzien van dimbare LED-verlichting en Variovolant tegen laagstaande zon.

Ambiance pergola overkapping, textieldak, houten constructie, grijs doek
Ambiance Comfort Line

Het textieldak met natuurlijke uitstraling

Uniek bij Ambiance is de ComfortLine Wood: het zonweringssysteem op een hardhouten palenconstructie. Door hout te gebruiken als materiaal, geeft dit een prachtige natuurlijke uitstraling aan de tuin. Zoals alle producten van Ambiance zijn ook alle textieldaken maatwerk. Op onderstaande foto's zie je verschillende uitvoeringen van de Comfortline Wood. 

Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek
Ambiance Comfort Line Wood

Professioneel maatwerk

In elke Ambiance-vestiging werken vakspecialisten die je graag adviseren over zonwering die bij je woning past en die aansluit op je wensen. Natuurlijk zijn onze producten van de hoogste kwaliteit. Daar kun je op rekenen. Maar er is meer: onze experts hebben verstand van lichtinval, sfeer en montage en helpen je graag met een deskundig advies. Al onze producten worden op maat gemaakt en kunnen naar wens worden aangepast. Ook de textieldaken maken we voor u op maat. Zo bedenken we voor elk terras een oplossing.

Geplaatst op 25 augustus 2020

Auteur

Chantal Hop - van Asselt

Chantal Hop - van Asselt

Chantal is al jaren werkzaam bij Ambiance Harderwijk en kent de zonweringsproducten van Ambiance van binnen en buiten. Met haar passie voor het buitenleven weet zij exact welke producten het beste geschikt zijn voor jouw situatie.