Langer genieten: zo maak je jouw overkapping helemaal klaar voor het najaar

Renson Camargue lamellendak, Ledverlichting, infrarood terrasheaters, montage aan gevel

Een overkapping is dé manier om vaker en langer van je tuin te genieten. Bij regen, tot ’s avonds laat en dus ook in het najaar. Het blijft eronder langer warm en het houdt jou en je tuinmeubelen droog. Ben jij al gezegend met een terrasoverkapping? Dan kun je die nog comfortabeler maken met een paar slimme upgrades. Met deze tips maak je jouw overkapping helemaal klaar voor het najaar.

Met een overkapping van Ambiance geniet je tot in het verre najaar van jouw tuin:

Breng sfeervol licht in de duisternis

De herfst staat gelijk aan donkere avonden. Al aan het eind van de middag begint het te schemeren. Maar dat betekent niet dat je alleen nog maar op binnen bent aangewezen. Met de juiste buitenverlichting tover je jouw overkapping juist om tot een gezellige ruimte waar je langer van geniet. Maak lange avonden langer en ga voor geïntegreerde ledverlichting in je terrasoverkapping voor een naadloos en strak effect.

De lampjes stel je eenvoudig af naar jouw wensen. Voor een etentje met vrienden wil je misschien een knusse ambiance en kies je voor warm licht. Wil je juist een boek lezen onder je overkapping? Dan is een wat helderder witter licht meer geschikt.

Zit er warmpjes bij met een heater

Met een infrarood heater maak je van je overkapping een ware hotspot. Een infrarood heater geeft namelijk een heerlijke warmte af, die direct op je huid straalt. Ook als het buiten fris is, kun je zo lekker lang buiten blijven zitten. Alsof je op een gezellig terrasje zit, maar dan in eigen achtertuin. Ideaal voor de koudere herfstavonden!
En je denkt hiermee ook aan het milieu, want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een goede infrarood heater ook nog eens duurzaam. Hij zet namelijk 92% elektriciteit om in warmte.

Bij Ambiance vind je de perfecte heater en onze vakmensen bevestigen deze graag aan je overkapping.

Renson Camargue lamellendak met screens, ledverlichting, loggia panelen
Ambiance Lamellendak, LED-verlichting in constructie

Maak van jouw terrasoverkapping een weerbestendige tuinkamer

Echt in weer en wind genieten van jouw overkapping? Maak er dan een weerbestendige tuinkamer van. Dat doe je door het toevoegen van screens en/of flexibele of vaste glazen wanden. Je creëert daarmee een extra leefruimte buitenshuis die je beschermt tegen wind, kou, regen of zelfs sneeuw. Zo geniet je echt tot in de late uurtjes en tot in het verre najaar van jouw overkapping. Onze vakspecialisten adviseren je graag over alle mogelijkheden.

Wil je advies over het upgraden van de overkapping in je tuin of inspiratie opdoen?

Upgrade jouw terrasoverkapping en verleng je buitentijd. Wij helpen je graag met het toevoegen van de juiste accessoires en kijken graag samen met je naar wat past bij jouw wensen. Bezoek een showroom bij jou in de buurt of plan een persoonlijk adviesgesprek in met een van onze vakspecialisten. Liever eerst nog wat inspiratie opdoen? Vraag hier ons online magazine aan en blader door meer dan 75 pagina’s aan zonweringinspiratie.

Maak een afspraak

Ambiance CUBO terrasoverkapping, tuinkamer, grijs aluminium constructie, vlak dak, glazen schuifwanden
Geplaatst op 27 oktober 2023