Alle voordelen van rolluiken op een rij

ROMA rolluik, inbouw, grijs aluminium lamellen

Het rolluik is terug van weggeweest. Dat komt door de eindeloze mogelijkheden die dit product te bieden heeft. Rolluiken zijn namelijk meer dan alleen zonwering. Ze dempen geluiden, zijn inbraak werend én houden nieuwsgierige blikken buiten. Een multifunctioneel product dus!

Hoge isolatiewaarden

Door de hoge isolatiewaarden houden rolluiken de warmte binnen in de winter en juist buiten in de zomer. Hiermee zorgen rolluiken voor een comfortabel binnenklimaat in huis en ze helpen ook fors te besparen op de energierekening. Niet alleen is het rolluik perfect voor thermische isolatie, ook voor akoestische isolatie ben je bij dit product aan het juiste adres. In de nacht kan omgevingsgeluid vervelend zijn en rolluiken dempen het buitengeluid enorm. Handig voor je eigen nachtrust!

Privacy is key

Met rolluiken scherm je jezelf af van de buitenwereld. Als je de luiken naar beneden rolt is er niemand meer die naar binnen kan kijken. Dit zorgt ook voor een stukje extra veiligheid. De rolluiken beschermen je huis letterlijk voor inbrekers – er kunnen bijvoorbeeld geen stenen door de ruiten worden gegooid en de kans op vandalisme is daardoor kleiner. Net zoals veiligheidssloten en een alarmsysteem helpen rolluiken ervoor te zorgen dat inbrekers niet snel binnen kunnen komen.

Ambiance rolluik, inbouw, wit aluminium lamellen
Ambiance rolluik, zwart aluminium lamellen, doorkijk van binnen

Dit zijn de mogelijkheden

Tegenwoordig zijn rolluiken te leveren in tal van kleuren en met diverse kastvormen en lamellen. Ook rolluiken met een extra kleine kast behoren tot de mogelijkheden. Bij Ambiance bieden we twee verschillende soorten rolluiken aan: de Ambiance Standaard rolluiken of de Ambiance Extrusie rolluiken. De Ambiance rolluiken hebben een onderlat die bijna onzichtbaar in de kast verdwijnt en een zeer uitgebreide kleurcollectie, zodat er altijd wel een kleur is die bij jouw woning past. De aluminium kast van het Ambiance Extrusie rolluik wordt onder hoge druk in de vorm geperst. Door het toepassen van deze techniek (extrusie) is het mogelijk om dikker aluminium te gebruiken. Dat resulteert in extra stevigheid in de kast wat doorhangen op grotere breedtes voorkomt. Ook isoleert het dikke aluminium meer geluid, waardoor het rolluik stiller is in gebruik.

Remote connect op afstand

Ook je rolluiken (zowel de Ambiance Standaard rolluiken als de Ambiance Extrusie rolluiken) bedien je gemakkelijk op afstand via de Somfy io motoren. Dit kun je doen met een smartphone of tablet. Niet alleen vanuit huis, maar vanuit iedere plek ter wereld. Je kunt zelf diverse scenario’s instellen waardoor je rolluiken naar boven of beneden rollen op basis van temperatuur of tijd. Zo kom je altijd thuis in een perfect binnenklimaat! De RS100 motor, die standaard wordt toegepast in onze rolluiken, is super stil en extra inbraakvertragend dankzij de optilbeveiliging.