Warm buiten? Lekker koel binnen met de juiste zonwering. Tot wel 7 graden koeler zonder airco!

Met de juiste zonwering geniet je binnen van een aangename temperatuur

Tropische temperaturen lijken steeds vaker voor te komen in Nederland. Maar ook als het op een zomerse dag niet meer dan 25 graden is, kan het binnen onaangenaam warm zijn. Zonlicht warmt de ruimte flink op en na een langere periode trekt deze warmte zelfs in de muren. Deze warmtestuwing komt vooral voor in woningen en appartementen die goed geïsoleerd zijn en grote raamoppervlakten hebben. Belangrijk is om warmte buiten te houden. Dat doe je met zonwering aan de buitenzijde van je raam. Zo kun je jouw woning tot 7 graden koeler krijgen.

Kom voor advies naar de specialisten van Ambiance

Bij Ambiance vind je experts die weten hoe overhitting in jouw woning kunt voorkomen. Welke zonwering voor jou het beste geschikt is, is afhankelijk van de ligging van jouw huis ten opzichte van de zon. Niet alleen de zuidgevel, maar ook de oost- en westgevel zorgen voor de meeste warmte in huis. In het oosten en westen staat de zon laag, waardoor die recht naar binnen schijnt. Vooral daar moet je de zon dus buiten houden, bijvoorbeeld met screens of rolluiken.

De kleur van het doek van jouw zonwering telt ook mee. Een donkere kleur absorbeert de UV-stralen, laat minder licht door en neemt dus meer warmte op. Met een donker scherm aan de buitenzijde verkoel je jouw woning optimaal.

Regel automatisch een koele woning

Thuiskomen in een heerlijk koel huis regel je gemakkelijk. De zonweringsproducten van Ambiance zijn voorzien van automatische bediening door Smart Home ready Somfy io motoren. Met een Somfy TaHoma switch bedien je jouw woning met een app op je smartphone of tablet.

Wil je het nog gemakkelijker? Stel dan een tijdsschema in. Op de juiste momenten van de dag is jouw zonwering dan open of dicht. Zonder dat jij iets hoeft te doen, of thuis moet zijn.

Roma ingebouwde buitenjaloezie, aluminium lamellen, elektrisch bediend, S-vormige lamel

Nieuwsbronnen bevestigen; zonwering is belangrijk

Verschillende nieuwsbronnen zoals nu.nl, AD en NOS bevestigen dat zonwering een belangrijke rol speelt tegen de warmtebestrijding in huis. Ook de regering doet haar best om hier steeds meer aandacht op te vestigen. Benieuwd hoe jij, naast zonwering, steeds meer en sneller energie kan besparen? Neem dan ook een kijkje op de pagina Zet ook de knop om van de overheid.

En een airco dan?

Uiteraard kun je ook met een airco je huis afkoelen. Alleen is dat niet echt duurzaam want een airco heeft behoorlijk wat stroom nodig. Gemiddeld is dat op jaarbasis tussen 240 en 528 kilowattuur. Dat is meer dan de stroom die je koelkast verbruikt. Ook voor je gezondheid is het opletten met een airco. De droge lucht kan leiden tot verkoudheid en de airco is een ideale voedingsbodem voor virussen. Met de juiste zonwering creëer je een aangenaam gezond binnenklimaat. En dat doe je bovendien uiterst duurzaam en energiezuinig.

Met deze 3 tips kun je direct jouw huis op natuurlijke wijze koelen

Houd warmte buiten

Als de buitentemperatuur hoog is, moet je deuren en ramen juist dicht houden. Zo kan warme lucht niet binnenstromen. Zorg ook voor goede zonwering aan de buitenzijde om te voorkomen dat UV-stralen jouw huis opwarmen.

Ventileer als het buiten koeler is

Vroeg in de ochtend en later op de avond is het koeler, ook op een hete zomerdag. Zet dan de ramen en deuren open. Zo trekt de koelere lucht door je huis en koel je deze snel enkele graden af. Vergeet niet om horren te plaatsen, want die vervelende muggen wil je niet binnen hebben.

Laat warmtebronnen uit

Binnen koken is een enorme warmtebron en dat wil je niet in de zomer. Een mooie reden om op een warme zomeravond de barbecue aan te steken of te genieten van een heerlijke salade of poké bowl. Zorg ook dat je apparaten zoals je televisie en computer niet onnodig aan laat staan.

Kom naar de showroom voor een persoonlijk advies

In onze showroom kunnen wij je goed informeren welke zonwering voor jou het beste is. Voor een persoonlijk advies vragen wij je om informatie over de ligging van jouw huis en de raamposities mee te nemen. Zo kunnen wij jou direct een passend en vrijblijvend zonweringsadvies geven. Hier vind je een vestiging bij jou in de buurt. We nemen graag de tijd voor een goed advies. Maak daarom een afspraak voor jouw bezoek.