Een ideale thuiswerkplek creëren doe je zo

Ambiance houten jaloezieën, wit, grijze ladderband, woonkamer

Velen hebben er het afgelopen jaar mee te maken gehad: thuiswerken. En we zien het ook wel zitten om na deze tijd (deels) thuis te blijven werken. Het is een fijne afwisseling met het werken op kantoor. Thuis zijn we productiever en minder snel afgeleid. De plek waar we thuiswerken? Die is voor iedereen anders. Van een uitgebreid thuiskantoor tot met een laptop aan de keukentafel werken, iedereen pakt het anders aan. Vandaag geven we tips om je werkplek zoveel mogelijk te optimaliseren.

Plek in huis

Heb je een ruimte in huis waar je een thuiskantoor van kan maken? Dat is natuurlijk ideaal. Maar de luxe van een thuiskantoor is niet voor iedereen haalbaar. Wat vooral belangrijk is bij je thuiswerkplek, is dat je er comfortabel kan zitten, er rustig kan werken en er voldoende daglicht is. Het enige nadeel van daglicht? Die vervelende zonnestralen die het zicht op je beeldscherm belemmeren. En dat niet alleen, de zon is ook niet bevorderlijk voor de levensduur van je apparatuur.

Ook wil je niet in een te warm huis werken. Een probleem dat zeker bij recent gebouwde huizen aan de orde is. Deze zijn vaak zo goed geïsoleerd, dat de warmte erg lang blijft hangen. Je zou je natuurlijk kunnen verplaatsen zodra de zon belemmerend wordt of de airco aanzetten wanneer het te warm wordt, maar Ambiance heeft een betere oplossing. ‘Voorkomen is beter dan genezen’ klinkt cliché, maar is wel waar. Je kunt het beste ervoor zorgen dat de zon niet naar binnen komt. Maar hoe doe je dat zonder daglicht en het ruimtelijk gevoel van raampartijen te verliezen?

Renson screen, lichtdoorlatend, zwart doek, doorkijk van binnen
Doorzicht screen
Luxaflex screen, rood doek, wit frame, wit vierkant cassette, met windvaste zip geleiding
Screens

Zonwering

Zonwering is de nummer één oplossing. En mooie raambekleding draagt bovendien bij aan de uitstraling van je interieur, wat uiteindelijk ook weer bevorderlijk is voor de werksfeer. Een win-win situatie dus!

Screens zijn de ideale zonwering voor jouw thuiswerkplek. Dit product hang je aan de buitenzijde van je woning. Zo voorkom je dat de warmte binnen komt, maar doordat je hier wel deels doorheen kan kijken, wordt je uitzicht naar buiten niet volledig belemmerd. Daarnaast zorgt het screen ook in de winter voor extra isolatie.

Of wat dacht je van het Verosol rolgordijn? Deze is niet alleen mooi, maar ook bijzonder zonwerend. De stof is aan de achterzijde voorzien van een metallic coating die het zonlicht weerkaatst en een extra isolerende laag vormt. Daardoor zijn ze het hele jaar door isolerend. Wil je vooral zonlicht filteren? Dan is de uitgebreide collectie raamdecoratie van Ambiance altijd een goede keuze. Bekijk hier al onze raamdecoratie.

Ambiance rolgordijn, gebroken wit, zwarte onderlat, woonkamer
Ambiance rolgordijn
Ambiance plisségordijn, geel, 20 mm plooibreedte, woonkamer
Ambiance plisségordijn

Ideaal binnenklimaat

Combineer raamdecoratie met buitenzonwering voor een optimaal resultaat. Door te kiezen voor de juiste zonwering zorg je voor een koele woning én minder stroomverbruik. Dat scheelt veel op je energierekening én verduurzaamt je huis. Wil je meer weten over een ideaal binnenklimaat, lees dan onze blog.

Jouw thuiswerkplek

Ben je benieuwd hoe wij jouw thuiswerkplek nog beter kunnen maken? Kom eens langs in één van onze showrooms en vraag onze specialisten om advies. Dan kijken we samen naar de beste oplossing voor bij jou thuis!