Langer het vakantiegevoel vasthouden: hoe doe je dat?

Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek

’s Avonds tot laat buiten zitten, lekker genieten van de buitenlucht. Dat is voor de meeste mensen het échte vakantiegevoel. Bij thuiskomst is dit gevoel vaak weer verdwenen en zit je ’s avonds snel weer binnen achter de tv. Hoe je dit gevoel langer vast kunt houden? In deze blog geven we je advies om ervoor te zorgen dat jij langer relaxed blijft na je vakantie!

Doorbreken van de dagelijkse routine

Het vakantiegevoel maakt mensen grotendeels gelukkig omdat het de dagelijkse routine verbreekt. Deze kan ook verbroken worden buiten je vakantie. Mensen ervaren vaak stress als ze terug komen van vakantie omdat ze meteen doorgaan met hun werkactiviteiten, het huishouden of andere zaken die ‘moeten’. Hierdoor komt het fade out effect van je vakantie abrupt tot een einde. Dit wordt ook wel de ‘vakantieblues’ genoemd. Door relax momenten in te plannen na je vakantie en goed te ontspannen zorg je ervoor dat de rust in je hoofd langer blijft.

Vakantierituelen vasthouden

De kans is groot dat je op je vakantie vrijwel geen tv hebt gekeken en in de avond lekker genoten hebt in de buitenlucht. Dit kan onder het genot van wat eten en drinken zijn geweest of je hebt ’s avonds wat spelletjes gedaan. Waarom veranderen deze gewoontes zodra we weer thuis zijn? Blijf vasthouden aan het vakantiegevoel en kook een lekkere maaltijd voor jezelf en laat het smaken onder een sfeervolle terrasoverkapping. Geniet van een mooi boek of daag jezelf, je vrienden of familie uit met spelletjes.

Buiten ontspannen

Het vakantiegevoel ontstaat vaak doordat je tot laat buiten kan zitten en je lekker kan ontspannen. Deze momenten kun je ook thuis creëren! Wil je ´s avonds, terwijl je buiten geniet van een heerlijke maaltijd, uit de zon zitten? Dan kan een sfeervol textieldak niet ontbreken. En wist je dat door je zonnescherm uit te doen of textieldak dicht te houden je de warmte ook langer vasthoudt? Zo kun je in het najaar nog langer genieten!

Ambiance terrasoverkapping, tuinkamer, grijs constructie, serrezonwering
Terrasoverkapping
Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek
Textieldak

Nederlands weer

Hoe kan je de vakantieblues voorkomen als de temperatuur daalt of het regent? Door te kiezen voor een lamellendak of PVC vouwdak geniet je veel langer buiten, in je eigen tuin. Door een tweede leefruimte te creëren zit je vaker buiten. Perfect voor lange zomeravonden, maar ook wanneer het buiten kouder wordt en je toch wilt genieten van de natuur.

Langer buiten op je balkon

Als je thuis geen tuin hebt, maar een balkon, zul je misschien sneller geneigd zijn om binnen te zitten. Dit is zonde! Op vakantie zit je ’s avonds op het balkon, dus waarom thuis niet? Met onze balkonbeglazing en zonneschermen ben je beschermd tegen zon en wind. Én je krijgt er een stijlvol balkon voor terug, die je als tweede leefruimte kunt gebruiken om in alle rust genieten van jouw woning.

Balkonbeglazing
Ambiance lamellendak RAL 9005 zwart, twee infrarood heaters
Lamellendak

Buiten genieten tijdens meerdere seizoenen

De terrasoverkapping, het PVC vouwdak en het lamellendak creëren een extra leefruimte buitenshuis. Om er buiten de zomer om ook van te genieten zijn er verschillende opties die je aan deze leefruimte kunt toevoegen zodat het tot wel 9 maanden per jaar aangenaam is. Neem bijvoorbeeld een terrasheater en ingebouwde LED verlichting mee in het ontwerp van jouw overkapping. Bye bye, vakantieblues!

Maak een afspraak!

Kortom, genoeg mogelijkheden om het vakantiegevoel langer vast te houden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die zonwering en raamdecoratie jouw woning het hele jaar door kunnen bieden? Bekijk onze moodboards op Pinterest en doe inspiratie op voor je eigen interieur. Heb je behoefte aan vrijblijvend advies van onze eigen Ambiance adviseurs? Kom dan langs in een van onze showrooms!

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 4 augustus 2022