Textieldak: een eyecatcher voor elke buitenruimte

Pergola zonwering, textieldak, grijs aluminium constructie, beige doek, verzwaarde staanders, dakterras

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het textieldak is een echte aanwinst voor je tuin. Mooi om te zien en ontzettend veelzijdig. Maar dat is nog niet alles, een textieldak heeft vele voordelen. Lees er alles over in deze blog!

Stabiliteit

Een textieldak is zonwering op palen, ook wel pergola zonwering. Het grote voordeel van deze palenconstructie is de stabiliteit die het met zich meebrengt. Een textieldak kan aan huis geplaatst worden maar ook vrijstaand. Dit laatste is een groot voordeel als je bijvoorbeeld een huis met een zwakke buitenmuur hebt.

Een ander voordeel van de palenconstructie is dat het dé oplossing is voor een schaduwrijke plek in windrijke gebieden. Denk aan de kustregio, landelijke gebieden of dakterrassen. Een zip-geleiding fixeert het doek in de zijgeleiders. Wind krijgt hierdoor nauwelijks vat én lichtkieren worden voorkomen. Waar een normaal zonnescherm niet voldoet, doet een textieldak dit wel. Daarom is deze zonwering bijna overal toepasbaar.

Pergola zonwering, textieldak, grijs aluminium constructie, beige doek, verzwaarde staanders, dakterras
Ambiance pergola overkapping, textieldak, grijs aluminium constructie, grijs doek

Bescherming

Het textieldak zorgt voor bescherming tegen te fel zonlicht, Uv-straling én creëert een schaduwrijke plek waar je tijdens de warme dagen optimaal van jouw vrije tijd kunt genieten. Voor het doek heb je de keuze uit een uitgebreide doekencollectie. En wil je dat gemaakte plannen nooit meer in het water vallen? Kies dan voor een waterdicht doek, zo maak je van je zonwering, ook regenwering.

Textieldak als eyecatcher

Het textieldak is een echte eyecatcher in je tuin. Met een frisse en strakke uitstraling niet alleen functioneel maar ook visueel een aanwinst voor je tuin. Door dimbare ledverlichting toe te voegen creëer je ook in de avonduren een gezellige sfeer op je terras.

Markilux pergola zonwering, textieldak, zwart aluminium constructie, wit doek, led verlichting
Markilux pergola zonwering, textieldak, grijs aluminium constructie, wit doek, led verlichting, terrasverwarming, heaters

Comfort Wood

Er zijn verschillende soorten textieldaken waar je uit kunt kiezen. Maar ken je onze Comfort-Line WOOD al? Deze variant dankt haar naam aan de Merbau-houten palenconstructie met hoogwaardige RVS delen. Dankzij de hardhouten constructie gaat dit textieldak op in haar natuurlijke omgeving.

Textieldaken zijn in de breedte oneindig te koppelen, waardoor ook grote terrassen geen probleem vormen. Kortom; zeek geschikt voor elk terras. Kom eens langs in een van onze showrooms en vraag naar de mogelijkheden bij een van onze adviseurs.

Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek
Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek
Geplaatst op 9 juli 2021