Zo verleng je de levensduur van je zonwering!

Zonwering is niet alleen functioneel als je jezelf wilt beschermen tegen de felle zon. Het kan namelijk ook de temperatuur binnen in huis aangenaam houden! Het is daarom extra belangrijk om je zonwering zo goed mogelijk te onderhouden, zodat je er zo lang mogelijk van geniet. In deze blog lees je enkele tips om de levensduur van je zonwering te verlengen!

Tip 1: maak je zonwering regelmatig schoon

Een van de belangrijkste stappen om de levensduur van je zonwering te verlengen is door je markies of zonnescherm regelmatig schoon te maken. Afhankelijk van het materiaal kan je de zonwering schoonmaken met een vochtige doek of een hele zachte borstel. Gebruik vooral geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan namelijk het doek beschadigen en het kan andere vlekken veroorzaken. Lukt het niet om de vlek te verwijderen met een vochtige of zachte borstel? Neem dan contact op met een van adviseurs, ze helpen je graag!

Tip 2: bescherm je zonwering tegen weersinvloeden

Bijna alle zonwering is voorzien van een watervaste coating, wat het doek beschermt tegen regen en sneeuw. Toch is het erg belangrijk om je screens zo veel mogelijk te beschermen voor doek-onvriendelijke weerinvloeden. Wanneer je zonwering door regen of sneeuw toch nat is geworden kun je het doek het beste eerst laten drogen voordat je het naar binnen rolt. Regen kan namelijk schimmel veroorzaken op het doek en dat wil je natuurlijk niet! Je kunt er ook voor kiezen om je zonwering te voorzien van regensensoren. Zo voorkom je dat je doek nat wordt en voorkom je bij je zonnescherm of textieldak ook zakvorming door regen.

Wist je dat wind dé nummer 1 oorzaak is van schade aan je zonwering? Overweeg om windsensoren toe te voegen aan je zonwering. Zo weet je zeker dat je zonwering veilig opgerold in de capsule zit en ongedeerd blijft tijdens een hevige windvlaag! Zelfs als je niet thuis bent.

Ambiance Palma Vento screen, oranje doek, wit frame, wit afgeronde cassette, met windvaste zip geleiding
Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek

Tip 3: zorg goed voor alle onderdelen

Om lang te genieten van je zonwering is het noodzakelijk dat alle onderdelen zo soepel mogelijk blijven. Het is belangrijk om een beschadigd onderdeel van de zonwering zo snel mogelijk te laten vervangen. Vooral de mechanismen en de bediening zijn essentiële onderdelen. Die gebruik je namelijk het meest! Laat daarom je zonwering regelmatig onderhouden door een vakman. Wij zorgen er dan voor dat bewegende delen gesmeerd worden, het scherm goed afgesteld is en slijtage tijdig opgemerkt wordt. Zo voorkom je (duurdere) reparaties en verleng je de levensduur van je zonwering!

Inspiratie opdoen?

Met deze tips zorg je ervoor dat jouw zonwering lang meegaat. Ben je bang dat het doek van je zonwering helemaal niet meer te redden is? Dan is het herbekleden van je zonwering misschien wel dé oplossing! Lees er hier meer over – herbekleding van je zonwering. Voor een reparatie kun je ook bij ons terecht, de dichtstbijzijnde Ambiance vestiging zal contact met je opnemen. Wil je inspiratie opdoen voor je zonwering? Neem dan een kijkje op onze Pinterest pagina.

Neem contact met ons op voor advies of bezoek een van onze showrooms.

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 22 maart 2023