Welkom bij Ambiance IJmond

Welkom bij Ambiance IJmond

Het grote genieten begint bij Ambiance IJmond! De grootste specialist in zonwering, terrasoverkappingen, rolluiken en raamdecoratie in de regio IJmond.

Thuis is en blijft toch de fijnste plek om te zijn. We vinden het belangrijk om dat échte thuisgevoel te creëren. Wij helpen je graag om jouw huis nog fijner te maken. De Nederlandse zomers worden steeds langer en warmer, vandaar dat ons leven zich ook steeds meer buiten afspeelt. Maar ook in de winter willen we er voor zorgen dat ons huis goed geïsoleerd is. Met een uitgebreid assortiment zonwering voor binnen en buiten, zorgen we dat je in alle seizoenen optimaal van dit thuisgevoel kunt genieten.

Ambiance Zonwering IJmond is dé plek voor zonwering, buitenleven en raambekleding. Ons bedrijf is opgericht in 1933 als producent van hoogwaardige markiezen. Dit jaar vieren wij de 90e verjaardag van ons familiebedrijf, waar inmiddels de derde generatie aan het roer staat.

Sinds 2019 zijn wij onderdeel van Ambiance. Dat betekent een nóg ruimer assortiment, met nog steeds de vertrouwde klantgerichtheid en betrokkenheid die je van ons kent. Onze adviseurs beschikken over een afgeronde opleiding tot Smart Solar Shading Advisor. Dit betekent o.a. dat wij beschikken over specifieke kennis over warmte toetreding van jouw woning. We geven advies over de juiste zonwering, gebaseerd op jouw wensen, situatie en stijl. Zo komen we samen tot de ideale combinatie. Kom eens langs in onze vernieuwde showroom, dan geven we je graag advies!

Onze geschiedenis

In de jaren 20 van de vorige eeuw begon Casper Heijnen als exclusief behanger. Hij was een vakman en voorzag zelfs plafonds van behang, wat in die tijd gebruikelijk was. Dit was een heel secuur werkje. Casper had een gevarieerde klantenkring. Van grote villa’s tot nieuwbouwwoningen. Regelmatig kreeg hij wel de vraag of hij ook zonwering kon leveren, met name die ronde kappen, markiezen dus. Hij informeerde bij timmerbedrijf Tromp in Castricum en dit bedrijf ging het houten frame maken voor de markiezen. Casper schilderde en stoffeerde het frame (ook wel het geraamte genoemd) en plaatste dit bij zijn klanten. Het was 1933, de Markiezenfabriek Noord-Holland was geboren!

Omdat Cas wilde uitbreiden, ging hij pionieren. Hij kreeg het er zo druk mee dat er spoedig bedrijfsruimte nodig was. Die vond hij in een leeggekomen bollenschuur. Er werden afdelingen gemaakt in de beschikbare ruimte, een timmerwerkplaats, een schilderwerkplaats en een stoffeerderij. Helaas ontstond er brand en de bollenschuur brandde volledig af. Cas liet natuurlijk de moed niet zakken en vond een nieuwe bedrijfsruimte aan het Slangenwegje in Beverwijk, dat was in 1957. Hij had met zijn Markiezenfabriek Noord Holland inmiddels al een behoorlijke naamsbekendheid in de regio en inmiddels waren er zeven medewerkers in dienst.

Eind jaren 50, begin jaren 60 kreeg hij gerenommeerde organisaties als het Rode Kruis Ziekenhuis, Centraal- en Elisabeth Ziekenhuis (toen nog aparte ziekenhuizen), Bejaardentehuis St. Agnes en Heliomare als klant. (Nog altijd, anno 2022, zijn deze organisaties allemaal nog klant van de Markiezenfabriek). In februari 1962 verhuisde het bedrijf van het Slangenwegje naar het pand aan de Peperstraat 36 te Beverwijk. Voorheen was dat het oude St.Jozefrusthuis.

Casper overleed op 9-6-1969 en zoon Ton werd in het diepe gegooid om de zaak over te nemen. Onder leiding van Ton groeide het bedrijf uit. In de jaren 80 volgde er nog een, vooralsnog laatste, verhuizing. De Gemeente Beverwijk kocht het pand aan de Peperstraat op om er woningen te gaan bouwen. Het bedrijf verhuisde naar zijn huidige locatie aan de Beijneslaan waar inmiddels de derde generatie actief is.

Ton Heijnen overleed op 14-09-2018. Ton is letterlijk tot aan zijn overlijden op 77 jarige leeftijd in de zaak blijven werken. Hij wilde niet anders. De zaak wordt door dochter Ingrid, samen met haar partner Frank, die al meerdere jaren werkzaam is binnen het bedrijf, voortgezet volgens de traditie van het familiebedrijf. Dus gebaseerd op kwalitatief hoogwaardige producten en het nakomen van de met onze klanten gemaakte afspraken.

Oprichter Casper Heijnen

Onze missie

KWALITEIT: Wij stellen hoge eisen aan onszelf en aan de kwaliteit van onze producten. Daarin blijven wij onszelf met veel enthousiasme verbeteren. We streven naar perfectie.
INTEGRITEIT: Wij benaderen anderen zoals we zelf benaderd willen worden: oprecht en met respect voor elkaar, de samenleving en het milieu.
KLANTGERICHTHEID: We leveren niet alleen maatwerk, maar willen onze opdrachtgevers volledig ontzorgen. Door proactief, flexibel en innovatief te handelen kunnen wij hen bieden wat ze nodig hebben.  

Onze monteurs zijn in het bezit van het vakdiploma van de Romazo vakopleiding voor de zonweringsbranche.

Ambiance Zekerheid

Om u als consument zekerheid en garantie te bieden bij aankoop van duurzame zonwering heeft Ambiance het zogenaamde Ambiance Zekerheidspakket ontwikkeld. Doordat alle Ambiance Zonwering specialisten aangesloten zijn bij de ROMAZO branchevereniging voor rolluikenbedrijven, markiezenbedrijven en zonweringbedrijven in Nederland, is het mogelijk een optimaal pakket zekerheden aan te bieden. In het Ambiance Zekerheidspakket zijn alle bepalingen kort, duidelijk en begrijpelijk weergegeven.

Het Ambiance Zekerheidspakket:

 • Biedt een uitgebreide garantieregeling aan
 • Geeft toegang tot de Geschillencommissie Zonwering
 • Waarborgt te allen tijde aanbetalingen
 • Klik hier om de brochure Zekerheidspakket te openen

Bezoek de Romazo website

Smart Solar Shading - Slimme zonweringspecialist 

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningsaanvragen vanaf 1 juli 2020 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Voor de bepaling van de energieprestatie van een gebouw is de nieuwe rekenmethode NTA 8800 beschikbaar. NTA 8800 is een methodiek die van toepassing is op zowel nieuwbouw, bestaande bouw, woningbouw als utiliteitsbouw. Een slim zonweringssysteem is essentieel om de warmteopbouw in de woning te beperken en het voorkomt oververhitting in huis. De opgebouwde warmte kan makkelijk de nieuwbouwwoning binnenkomen maar kan deze moeilijk verlaten door de extra goed geïsoleerde woning. Wij zijn een officieel gecertificeerde zonweringspecialist op het gebied van Smart Solar Shading, een kwaliteitsmerk die is opgericht door de ES-SO, European Solar Shading Organization. 

MVO

De Markiezenfabriek houdt zich vanzelfsprekend bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

MVO is een integrale visie op een duurzame bedrijfsvoering. Een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, maakt bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan, en houdt hierbij rekening met de belangen van medewerkers, klanten, omwonenden, leveranciers en ‘de maatschappij’ in algemene zin. Als bedrijf nemen wij verantwoordelijkheid voor de effecten van onze activiteiten op mens en milieu. Wij maken bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Wij richten ons op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu.

Als Romazo gecertificeerd bedrijf voldoen wij aan de volgende eisen op het gebied van MVO:

 • Een verantwoorde (gescheiden) afvoer van restmateriaal, zowel verpakking als gedemonteerde producten 
 • ARBO verantwoord werken (voldoet aan de eisen op Arbo gebied) 
 • Volgt minimaal de CAO richtlijnen 
 • Levert zonwering die de mogelijkheid geeft tot energiebesparing zie EPI en HR Zonwering labels 
 • Werkt met een optimale planning ter voorkoming van onnodig verreden kilometers 
 • Communiceert zoveel mogelijk digitaal ter voorkoming van overbodig papierverbruik 
 • Zet zich in voor een goede leefomgeving