Zin in de zomer! Barbecueën met een terrasoverkapping doe je zo

Ambiance terrasoverkapping CUBO, tuinkamer, grijs constructie, glazen wanden

Denk je aan de zomer, dan denk je aan gezellig barbecueën met vrienden in eigen tuin. Het weer in Nederland draagt daar helaas niet altijd optimaal aan bij. Een terrasoverkapping is daarom de ideale oplossing: je zit overdekt en bent beschermd tegen de regen. Je kunt dus eindeloos blijven barbecueën! Is het droog en schijnt de zon? Met een druk op de knop schuif je de overkapping open! Wij geven je de beste barbecuetips in combinatie met je terrasoverkapping.

Zet je barbecue tactisch neer

Of er nou een buitje op komst is, of de zon enorm schijnt, de regel blijft hetzelfde: zet je barbecue altijd uit de wind. Door koude lucht gaart het vlees op je barbecue minder snel en dat is natuurlijk niet wat je wil met hongerige gasten. Bovendien voorkom je hiermee ook dat je volledig in de barbecuerook zit. Tip: plaats je barbecue sowieso nooit ónder je terrasoverkapping. Kies een stabiele ondergrond op een kleine afstand van je overkapping en hou gemakkelijk een oogje in het zeil.

Creëer sfeer

Verlichting staat gelijk aan sfeer. Ook al blijft het lekker lang licht in de zomer, als het uiteindelijk donker wordt is het wel zo gezellig om leuke verlichting aan te zetten. Plaats bijvoorbeeld fakkels in je tuin, zet kaarsjes op tafel of plaats een lichtsnoer kriskras door je terrasoverkapping. Je kunt zelfs LED verlichting of halogeenspots inbouwen! De verlichting is dimbaar en gemakkelijk aan te passen via een afstandsbediening. Zo kan je makkelijker jouw grill-master van dienst bijschijnen om te zien of het vlees wel echt goed gaar is!

Ambiance terrasoverkapping, tuinkamer, grijs constructie, glazen wanden, led verlichting
Overkapping met ingebouwde verlichting en screens tegen laagstaande zon
Renson Camargue lamellendak met screens, ledverlichting, loggia panelen
Renson lamellendak met verlichting , screen en zijpanelen

Minimaliseer de kou

Het komt niet als een verrassing dat het weer in Nederland ook in de zomer opeens kan omslaan. Rillend een stukje vlees opeten is nooit leuk. Tref vooraf de juiste voorbereidingen en zet een vuurkorf (op afstand) neer voor extra warmte. Plaats heaters onder je terrasoverkapping en leg plaids over de stoelen waarmee je gasten zich kunnen opwarmen. Voor de grillmaster hebben we nog wat algemene tips. Safety first natuurlijk! Zorg dat je in ieder geval nooit handschoenen aandoet in combinatie met vuur. Hetzelfde geldt voor synthetische materialen. Gebruik altijd je barbecue tang om een stukje vlees om te draaien. Zo ben je helemaal klaar voor een zwoele zomeravond met vrienden onder je terrasoverkapping!

Altijd barbecueën

Ook een goede optie: betrek je barbecue volledig bij je terras en bouw ‘m in. Zorg wel dat er een open ruimte tussen je terrasoverkapping en je barbecue zit. Zo worden je gasten niet compleet uitgerookt. Zei daar iemand winterbarbecue? Organiseer ook in de koude maanden eenvoudig en snel een knusse, gezellig avond; gewoon op jouw terras.

Buitenkeuken onder lameldak bron: allintuinen.nl
Buitenkeuken onder overkapping bron: obly.com
Geplaatst op 9 april 2020