Zonwering op het balkon, wat zijn de mogelijkheden?

Pergola zonwering, textieldak, grijs aluminium constructie, beige doek, verzwaarde staanders, dakterras

Wist je dat je zonwering ook kunt plaatsen op je balkon? Op het balkon kan het snel erg warm worden en in dan is de juiste zonwering op maat onmisbaar. En wij helpen je hier graag mee, met een op maat oplossing! Bekijk in dit blog al wat warmte-werende en schaduw-creërende opties.

De klassieker: het zonnescherm

Waarschijnlijk de bekendste vorm van zonwering, het zonnescherm met knikarm. Deze worden natuurlijk aan de gevel gemonteerd, maar als dit niet mogelijk is op jouw balkon dan heb je ook keuze uit zonneschermen met plafondmontage. En opgerold valt het zonnescherm bijna niet op, alleen de kast (die door jaren van innovatie steeds compacter wordt) blijft zichtbaar.

Het zonnescherm Ambiance Proline heeft weinig montageoppervlak nodig, altijd een plus op (vaak smalle) balkons. De XL variant is gekoppeld uitvoerbaar tot 12 meter breed met een uitval van 4 meter. En de Ambiance Sunline is een ideaal zonnescherm om te plaatsen bij grotere breedtes of zwakkere muren, dit dankzij de variabel te plaatsen montageconsoles. Met een hoge hellingshoek tot 90 graden is de Ambiance Smartline fijn voor balkons met veel zonuren. Je kun het zonnescherm gerust de hele dag open laten staan. En als je een windsensor aan je zonnescherm plaatst, dan zorgt deze ervoor dat jouw scherm automatisch inklapt bij sterke windvlagen.

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Smartline, grijze cassette, wit doek, somfy io, balkon
Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Sunline, cassette antraciet, rood/wit gestreept doek, somfy io, balkon

Hoog en droog door een textieldak

Het elektrisch bedienbare textieldak, ook wel pergola of doekoverkapping genoemd, komt prima tot recht op een rooftop terras. Wanneer er niet geboord kan worden bieden verzwaringskisten uitkomst. Tijdens het monteren worden de kisten aan de constructie van het textieldak vastgemaakt om weerstand te bieden tegen elk weertype.

Aan het Nederlandse klimaat kunnen we niets veranderen, maar we kunnen er wel op inspelen met een waterdicht doek. Een regenbui hoeft de BBQ pret niet te drukken en jouw tuinmeubelen blijven droog. Zo creëer je een hele nieuwe leefruimte! Wil je toch genieten van het zonnetje? Dan schuif je het dak weer elektrisch in. Hieronder zie je een Ambiance textieldak in actie:

Om het helemaal af te maken ga je voor zipgeleiders aan de bovenkant voor optimale licht- en winddichtheid. Jij gunt jouw plantenverzameling toch ook een schaduwplekje nadat ze uren in de felle zon staan?

Geen nieuwsgierige blikken meer

Zonwerende screens en rolluiken bieden aangename verkoeling binnenshuis en voorkomen dat voorbijgangers binnenkijken. Beide zorgen niet voor een schaduweffect op je balkon maar geven je wel extra privacy én zijn het hele jaar door functioneel. In de zomer om de warmte buiten te houden en in de winter om warmteverlies tegen te gaan. Heb je er al ooit zo over nagedacht? Lees er hier meer over.

Met screens aan de zijkant van je textieldak, vergroot je je privacy. Bij laagstaande zon houden deze screens de vervelend in het oog prikkende zonnestralen tegen.

Wat zijn jouw wensen?

Voor ultiem gemak koppel je al jouw zonwering (en raamdecoratie) met de TaHoma® switch. Onze vakspecialisten zoeken graag een passend totaalpakket voor je uit. Het advies baseren onze vakspecialisten op jouw voorkeur en de afmetingen van jouw balkon, deze wordt thuis persoonlijk opgemeten. Alles wordt op maat gemaakt en gemonteerd.

Laat je inspireren in een showroom bij jou in de buurt!

Maak een afspraak

Geplaatst op 14 april 2022