Welkom bij Ambiance Van der Wal - Hilversum

Welkom bij Ambiance Van der Wal - Hilversum

Het grote genieten begint bij Ambiance van der Wal - Hilversum! De grootste specialist in zonwering, terrasoverkappingen, rolluiken en raamdecoratie in de regio Hilversum, Baarn, Bilthoven, Blaricum, Breukelen, Bussum, De Bilt, Eemnes, Huizen, Laren, Loenen, Maarssen, Naarden, Utrecht, Weesp, Wijdemeren en Zeist.

Thuis is en blijft toch de fijnste plek om te zijn. We vinden het belangrijk om dat échte thuisgevoel te creëren. Wij helpen je graag om jouw huis nog fijner te maken. De Nederlandse zomers worden steeds langer en warmer, vandaar dat ons leven zich ook steeds meer buiten afspeelt. Maar ook in de winter willen we er voor zorgen dat ons huis goed geïsoleerd is. Met een uitgebreid assortiment zonwering voor binnen en buiten, zorgen we dat je in alle seizoenen optimaal van dit thuisgevoel kunt genieten.

Wij, Ambiance Zonwering van der Wal en Vivante Bekenkamp, streven ernaar om met duurzame kwaliteitsproducten de wereld mooier te maken. Zo helpen wij met het creëren van een aangenaam leefklimaat en interieur waar je met vrienden en familie mag genieten van de kleine dingen in het leven. Met inspirerende winkels, persoonlijk contact, maximale aandacht en de beste service en garantie ontzorgen wij onze klanten.

Ons team van meer dan 50 gepassioneerde specialisten levert en monteert elke dag met plezier de beste producten. Wij hopen dat wij je kunnen inspireren met de vele mogelijkheden die wij bieden op het gebied van buitenleven en woninginrichting. Onze maatwerkoplossingen laten wij graag aan je zien in onze showrooms of bij jou op locatie, waar één van onze adviseurs je van het juiste advies voorziet.

Ambiance Magazine 

Wij hebben een magazine uitgebracht waarin onze belangrijkste producten en diensten worden uitgelicht, ter inspiratie voor onze klanten. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw huis?

Ambiance magazine editie 11 - 2024

Onze geschiedenis

Lees hieronder het verhaal van Johannes van der Wal en de generaties na hem die Ambiance van der Wal gevormd hebben tot het bedrijf dat het vandaag is. Onze geschiedenis gaat meer dan 90 jaar terug in de tijd, tot 1929!

Ambiance jubileumboek 90 jaar

Zonwering, overkappingen, raamdecoratie en meer...

Ambiance Zonwering van der Wal voert het Ambiance buitenleven assortiment, waardoor zij een actueel en breed assortiment van kwalitatief hoogstaande producten voert. Alles op het gebied van buitenzonwering, rolluiken, screens, besturing en permanente zonwering zoals glasoverkappingen, lameloverkappingen en pergolasystemen is hier aanwezig. Ook op het gebied van binnenzonwering, raamdecoratie en shutters kun je hier terecht. Ambiance van der Wal is onder andere Luxaflex Gallery dealer. 

 

Showroom in Hilversum, Bussum en De Bilt

Wij hebben showrooms in Hilversum, Bussum en De Bilt. In onze showroom in Hilversum krijg je een goed beeld van diverse woonsituatiestijlen waarin alle zonwering mogelijkheden, kleuren en trends getoond worden. Ambiance Zonwering van der Wal stelt de klant altijd centraal en door de jarenlange ervaring is er voor elke situatie wel een oplossing. Vier eigen montageteams staan klaar om jou van dienst te zijn.

Servicegebied Ambiance Zonwering van der Wal

Ambiance Zonwering heeft een groot aantal dealers in Nederland. Op die manier kunnen klanten dichtbij huis terecht bij een zonweringspecialist. Ambiance Zonwering van der Wal is niet alleen actief in Hilversum, maar richt zich ook op de volgende regio’s: Baarn, Bilthoven, Blaricum, Breukelen, Bussum, De Bilt, Eemnes, Huizen, Laren, Loenen, Maarssen, Naarden, Utrecht, Weesp, Wijdemeren en Zeist.

Wij zijn al sinds 1929 actief in deze omgeving. In de afgelopen decennia hebben wij de nodige ervaring en expertise opgedaan, waardoor wij jou altijd van een maatwerkoplossing kunnen voorzien.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Adviseur aan huis. Onze producten worden op maat gemaakt en passen in iedere situatie perfect. Om dit te realiseren komt er te allen tijde een adviseur bij jou op locatie om alles vakkundig en precies in te meten. Zo loop je geen enkel inmeetrisico en ben je gegarandeerd van een maatwerkoplossing. 
 • Showroom demonstratie klaar. Onze showroom is volledig ingericht naar de eisen van deze tijd. Je vindt bij ons de nieuwste modellen, voorbeelden en trends op het gebied van zonwering, overkappingen en raamdecoratie. Benieuwd naar alle mogelijkheden, kleuren, materiaalgebruik en wil je de producten in het echt zien? Dan zijn wij van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 17:30. 
 • Eigen monteurs. Nadat de producten volledig op maat zijn gemaakt, wordt alles vakkundig geplaatst door onze eigen monteurs. Na jarenlange ervaring hebben zij alle expertise en kennis opgebouwd om de meest ingenieuze oplossingen te realiseren en te installeren. Na afloop ruimen zij uiteraard alles netjes op, en geven wij uitleg over het gebruik en het onderhoud. 
 • Bereikbaarheid. Wij zijn 24 uur en 7 dagen per week bereikbaar. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 7.30 tot 19.00 en op zaterdag van 10.00 tot 17.00. Is er sprake van een spoedgeval, dan zijn wij altijd te bereiken via ons spoednummer. 
 • Gerenommeerde merken. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken zoals Roma, Ambiance en Luxaflex. Dat betekent dat de kwaliteit hoog is en je nog langer kunt genieten van jouw aankopen. Alle producten worden op maat gemaakt, zodat het altijd perfect past!
 • Garantie. Omdat wij vertrouwen hebben in hetgeen wij leveren, bieden wij een garantieperiode van 5 jaar aan op de meeste van onze geleverde producten. De standaard fabrieksgarantie bedraagt een termijn van 2 jaar, wij verlengen deze periode nog eens met 3 jaar, inclusief volledige garantie op de montage. 
 • Maatwerkoplossingen. Iedere situatie en elk huis is weer anders. Onze zonwering wordt om die reden ook op maat gemaakt, zodat er in iedere situatie een oplossing te vinden is. Benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Kom vrijblijvend langs in onze showroom en krijg advies op maat. 
 • Onderhoud zonwering. Eens in de paar jaar is het verstandig om jouw zonwering na te laten kijken en een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. In de wintermaanden (november tot en met februari) voeren wij al het onderhoud uit. Zo krijg je inzage in de staat van de zonwering, en kan de zonwering langer mee. 
 • Reparatieverzoeken. Zonwering is onderhevig aan de weersinvloeden en kan daardoor slijten. Om die reden kan het voorkomen dat onderdelen afbreken. In veel gevallen kunnen wij jouw zonwering dan repareren, ook als het product niet oorspronkelijk bij ons vandaan komt. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs om jouw zonwering te inspecteren, zodat wij een inventarisatie kunnen maken van de werkzaamheden. 
 • Reinigingsdienst. Heb je markiezen of raamdecoratie? In beide gevallen kunnen wij deze producten professioneel voor je reinigen. De binnen- en buitenzonwering ziet er dan weer een stuk frisser uit, zodat het weer een aantal jaren mee kan. 
 • Vernieuwen zonweringsdoek. Is je zonwering nog in goede conditie maar is het doek van je zonwering of markies vuil geworden? Wij kunnen het doek dan vervangen zodat het er weer als nieuw uitziet.  

Zonwering en woninginrichting

In het jaar 2000 heeft Ambiance van der Wal de stap genomen om ook aan al jouw wensen op het gebied van woninginrichting te kunnen voldoen, denk hierbij aan pvc vloeren, vloerbedekking, marmoleum, shutters en gordijnen. Hiertoe heeft Van der Wal het bedrijf Bekenkamp de Woonspecialist overgenomen. Van der Wal verzorgt ook jouw projectstoffering, in de meest ruime zin van het woord. Door deze combinatie kun je voor het gehele binnenleven en buitenleven bij Ambiance van der Wal terecht. Je vindt onze showroom aan de Nieuwe Havenweg 5 in Hilversum.

Voor meer informatie over woninginrichting: www.bekenkamp.nl

Luxaflex Powerview dealer van het Jaar

In 2021 is Ambiance Zonwering van der Wal uitgeroepen tot Luxaflex Powerview dealer van het Jaar. Dit houdt in dat wij de grootste leverancier zijn in Nederland op het gebied van Luxaflex elektrische raamdecoratie. Bovendien hebben wij sinds 2012 in onze showroom een Luxaflex Gallery Shop, waar je alles kunt bekijken op het gebied van binnenzonwering, raamdecoratie en horren van Luxaflex. Van bijzondere toepassingen tot elke vorm van onze montagemogelijkheden, kleuren en materialen. 

Ambiance Zekerheid

Om u als consument zekerheid en garantie te bieden bij aankoop van duurzame zonwering heeft Ambiance het zogenaamde Ambiance Zekerheidspakket ontwikkeld. Doordat alle Ambiance Zonwering specialisten aangesloten zijn bij de ROMAZO branchevereniging voor rolluikenbedrijven, markiezenbedrijven en zonweringbedrijven in Nederland, is het mogelijk een optimaal pakket zekerheden aan te bieden. In het Ambiance Zekerheidspakket zijn alle bepalingen kort, duidelijk en begrijpelijk weergegeven.

Het Ambiance Zekerheidspakket:

 • Biedt een uitgebreide garantieregeling aan
 • Geeft toegang tot de Geschillencommissie Zonwering
 • Waarborgt te allen tijde aanbetalingen
 • Klik hier om de brochure Zekerheidspakket te openen

Bezoek de Romazo website

Smart Solar Shading - Slimme zonweringspecialist 

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningsaanvragen vanaf 1 juli 2020 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Voor de bepaling van de energieprestatie van een gebouw is de nieuwe rekenmethode NTA 8800 beschikbaar. NTA 8800 is een methodiek die van toepassing is op zowel nieuwbouw, bestaande bouw, woningbouw en utiliteitsbouw. Een slim zonweringssysteem is essentieel om de warmteopbouw in de woning te beperken en het voorkomt oververhitting in huis. De opgebouwde warmte kan makkelijk de nieuwbouwwoning binnenkomen maar kan deze moeilijk verlaten door de extra goed geïsoleerde woning. Wij zijn een officieel gecertificeerde zonweringspecialist op het gebied van Smart Solar Shading, een kwaliteitsmerk dat is opgericht door de ES-SO, European Solar Shading Organization. 

Projectzonwering

Speciaal opgeleide salesmanagers begeleiden projectzonwering voor kleine en grote projecten van begin tot eind. Ambiance Zonwering Van der Wal heeft in het Gooi en omstreken al veel bijzondere projecten uitgevoerd voor tevreden opdrachtgevers zoals woningbouwverenigingen, omroepen, gemeenten, aannemers en particulieren. U kunt de referenties elders op deze website bekijken. Wij beschikken over de juiste VCA certificaten waarmee wij veilig en volgens de richtlijnen in onze branche de zonweringen mogen monteren.