Bespaar in de winter duurzaam energie met zonwering en raamdecoratie

Houd in de winter je huis duurzaam warm met zonwering en raamdecoratie. Ja, dat lees je goed. De producten van Ambiance helpen je niet alleen in de zomer, maar dragen ook in de winter bij aan een aangename binnentemperatuur. Door de juiste combinatie van buitenzonwering, raamdecoratie en automatische bediening creëer je een isolerende schil. Hiermee houd je in de winter de kou buiten en de warmte binnen.

Je huis verwarmen zonder gas? Zo doe je dat!

In de zomer houdt zonwering zonnestralen tegen om oververhitting in je woning tegen te gaan. In de winter zijn die zonnestralen juist welkom; deze zonnestralen helpen om je woning duurzaam op te warmen. Vervolgens zorgt een goede combinatie van screens of rolluiken en raamdecoratie ervoor dat de warmte binnenblijft. Met deze producten creëer je een isolerende schil. Zo hoeft de verwarming niet tot minder hard te werken!
Meer weten hoe Ambiance helpt bij het duurzaam verwarmen van je huis? Bekijk dan onze animatie.

Energiezuiniger wonen begint vandaag

Wie energiezuiniger wil wonen, kan vandaag beginnen met hulp van Ambiance. Wij adviseren je over welke combinatie van buitenzonwering, zoals screens, rolluiken of buitenjaloezieën, en raamdecoratie het best past bij jouw wensen. Wanneer je investeert in duurzame raamdecoratie en zonwering, hoef je niet alles in één keer te doen. Lees voor inspiratie onze blog over de top vijf energiebesparende producten van Ambiance.

Wil je een persoonlijk advies? Ambiance helpt je graag op weg. Maak een afspraak bij een van onze showrooms. We nemen dan door wat de beste combinatie is voor jouw huis en kunnen dan gelijk alle product mogelijkheden laten zien.

Ik wil een showroomafspraak maken

Elektrische zonwering: extra duurzaam

Naast de juiste producten speelt ook de bediening een belangrijke rol. Elektrische zonwering helpt om nog meer energie te besparen. Niet alleen is handmatige bediening hiermee verleden tijd, maar ook zorgt het ervoor dat je zonwering en raamdecoratie automatisch reageert op de veranderende weersomstandigheden. Dankzij de geavanceerde sensoren van Ambiance wordt je zonwering automatisch geopend wanneer de zon schijnt en sluit deze weer wanneer het donker wordt.

  • Zonsensoren: Het opvangen en vasthouden van zonnewarmte in het najaar is belangrijk om je huis duurzaam te verwarmen. Dankzij de geavanceerde zonsensoren van Ambiance wordt je zonwering automatisch geopend wanneer de zon goed schijnt en sluiten deze weer wanneer het donker wordt.
  • Windsensoren: Harde windstoten zijn geen probleem voor slimme zonwering. Door de windsensor wordt de windsnelheid voortdurend gemeten. Zo reageert de zonwering automatisch om schade te voorkomen.

Maak van je huis een Smart home en bespaar energie

Gebruik de Somfy TaHoma Switch om van je huis een smart home te maken. Met de Somfy TaHoma Switch kan je eenvoudig zonwering en raamdecoratie op afstand besturen en voorzien van vooraf ingestelde programma’s. Zo kan je instellen dat in de ochtend alles open is om de zonnestralen binnen te laten en alles weer sluit op het moment dat het begint te schemeren. Zo vang je effectief en automatisch de warmte en houd je deze vast, ook als je niet thuis bent.

Meer over Smarthome oplossingen

Somfy Tahoma switch
Somfy Eolis, windbeveiliging, bediening, wireless, smart home
Somfy Eolis wirefree io

Het financiële voordeel van Ambiance

Naast meer wooncomfort zorgt het gebruik van zonwering en raamdecoratie voor het helpen verwarmen van je huis ook voor een financieel voordeel. Op basis van de prijzen in 2021 helpt de juiste combinatie van raamdecoratie en zonwering om gemiddeld € 220,- te besparen op de stookkosten (bron: Milieucentraal). Dat voordeel is sinds 2021 met de stijgende gasprijzen alleen maar groter geworden.

Nog een voordeel: bestel je in de wintermaanden? Dankzij de (vaak) kortere levertijden is de kans groot dat je sneller geniet van jouw zonwering.

Kom langs bij Ambiance

Verbeter je huis met zonwering en raamdecoratie, zodat je energiezuinig de winter door kan. Met de juiste producten houd je de binnentemperaturen aangenaam. En dat zonder de verwarming op de hoogste stand te zetten. De experts van Ambiance geven je graag vrijblijvend advies over hoe jij deze winter meer energie bespaart. Kom langs bij een van onze showrooms of maak een afspraak.

Maak een afspraak

Duurzame en stijlvolle wooninspiratie

Wil je ontdekken hoe de producten van Ambiance jouw huis het hele jaar door helpen verbeteren? Laat je inspireren door onze Pinterestborden. Deze staan vol met stijlvolle tips voor een duurzamere woning.