Dit is het verschil tussen houten, aluminium en verticale jaloezieën

Ambiance verticale jaloezieën, gebroken wit, stof van petflessen, slaapkamer

Jaloezieën hebben een heuse comeback gemaakt en zijn niet meer uit het trendy interieur weg te denken. Er is keuze uit veel verschillende materialen en soorten. Dit maakt het lastig om de juiste variant voor jouw interieur te kiezen. Wij hebben de verschillen tussen houten, aluminium en verticale jaloezieën voor je op een rijtje gezet. Lees er alles over in deze blog!

Creëer sfeer met houten jaloezieën

Met houten jaloezieën creëer je een warme sfeer in je interieur. Ze kunnen gecombineerd worden met veel verschillende woonstijlen. Want of je nu kleine ramen, grote ramen, dakramen of draaikiepramen hebt: een houten jaloezie kan altijd. Er is een ruime keuze uit houtsoorten, kleuren en lamelbreedtes. Qua lamelbreedte kun je kiezen uit 25 mm, 50 mm en 65 mm. Ga je voor stijlvol zwart in de Bamboo houtsoort of kies je toch voor een lichtere variant in de houtsoort Abachi? Het is allemaal mogelijk in de Ambiance houten jaloezie collectie.

Nog meer persoonlijke touch toevoegen aan jouw houten jaloezie? Kies voor een luxe koof geplaatst over 2 jaloezieën waardoor het lijkt alsof ze met elkaar zijn verbonden. Opties genoeg dus!

Bekijk onze houten jaloezieën

Ambiance houten jaloezieën, wit, roze ladderband, keuken, vochtbestendig
Ambiance houten jaloezieën, bruin, woonkamer

Aluminium jaloezieën

Mede doordat je zelf de lichttoetreding en het doorzicht kunt bepalen, zijn aluminium jaloezieën een populaire keuze. Ook zijn ze ten opzichte van de houten variant vochtbestendig. Bedenk dus goed waar je de jaloezie wilt plaatsen. Ben je op zoek naar een aluminium jaloezie voor de slaapkamer? Kies dan voor de Privacy Blinds collectie. Bij de Privacy Blind worden de lamelgaatjes aan de achterzijde van de lamel geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de lamelgaatjes in gesloten positie worden afgedekt. Een prima optie voor extra verduistering en privacy op de slaapkamer!

Bekijk onze aluminium jaloezieën

Ambiance aluminium jaloezie, groen, natuurlijk, keuken
Ambiance aluminium jaloezie, wit, fris, slaapkamer

Verticale jaloezieën in de badkamer of keuken

Ben je in het bezit van grote glaspartijen zoals openslaande deuren of groot raam? Kies dan voor verticale jaloezieën of wel verticale lamellen. Ze zijn helemaal terug van weggeweest en beschikbaar in diverse trendy kleuren. Met verticale lamellen kun je de gewenste lichtinval makkelijk bepalen. Ideaal als je sfeer en privacy perfect wil combineren. Ook in de badkamer en keuken zijn ze ideaal. Niet alleen geven ze net dat éxtra tintje aan de sfeerbeleving, ook zijn ze in kunststof variant geschikt voor natte ruimtes. Het fijne is dat je onze verticale lamellen voor bijna alle ramen in huis kan toepassen. Ze zijn geschikt voor raam/deur combinaties, schuine en rechte ramen. Niet alleen mooi maar ook functioneel dus!

Bekijk onze verticale jaloezieën

Ambiance verticale jaloezieën, grijs, lichtdoorlatend, woonkamer
Ambiance verticale jaloezieën, grijs, lichtdoorlatend, woonkamer

Schoonmaken

Je hebt er vast wel eens over nagedacht. Prachtig die jaloezieën, maar hoe houd ik ze schoon? Tegenwoordig zijn hier vele opties voor op de markt. Denk voor een eenvoudige stofbeurt eens aan een jaloeziereiniger. Voor een grote schoonmaakbeurt maak je ze eerst stofvrij en daarna kun je ze schoonmaken met een sopje en een doekje. Let bij schoonmaken van houten jaloezieën wel op je watergebruik. Je kunt ze vochtig maken, maar beter niet te nat. Dan komt het helemaal goed!

Inspiratie opdoen?

Weet je nu het verschil tussen de verschillende jaloezieën en wil je alvast inspiratie opdoen? Maak een afspraak in de showroom met één van onze adviseurs. We helpen je graag verder om de juiste keuze te maken die past binnen jouw wensen en interieur.

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 1 januari 2022