Knikarmscherm of uitvalscherm als zonwering?

Met een op maat gemaakt knikarmscherm of uitvalscherm creëer je schaduw rondom je woning. Beide type zonwering hebben hun voordelen. Wanneer kies je voor welke zonwering? Wat zijn de verschillen? Lees er alles over in deze blog!

Geniet van je terras met een knikarmscherm

Een knikarmscherm, ook wel een terrasscherm of zonnescherm genoemd, zorgt voor een maximale bewegingsvrijheid op je terras. Dit type zonwering zorgt voor schaduw op je terras en houdt deels de warmte buitenshuis. Je kunt gemakkelijk onder een knikarmscherm doorlopen. Het zonnescherm blokkeert 90 tot 99% van de uv-straling. Zo kan je buiten op je terras genieten van het warme weer zonder je zorgen te maken dat je aan het verbranden bent. Het knikarmscherm is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en wordt op maat gemaakt met jouw woonwensen in gedachten.

Groot assortiment aan zonneschermen

Ambiance heeft een groot assortiment aan knikarmschermen. Ook aan een uitbouw kan een knikarmscherm gemonteerd worden met behulp van verlengde kapsteunen. Heb je een breed terras? Twee knikarmschermen kunnen aan elkaar gemonteerd worden voor een terras tot wel twaalf meter breed. Ook voor een balkon is een knikarmscherm geschikt. De stevige constructie met horizontale uitval zorgt ervoor dat je rechtop kan blijven staan op je balkon.

Bekijk onze collectie knikarmschermen

Luxaflex Outdoor zonnescherm, knikarmscherm Nova Shade, grijs doek, grijs frame

Verkoeling in je huis

Zonneschermen hebben natuurlijk verschillende functies. Ben je op zoek naar verkoeling in je huis op plekken waar je geen terras hebt? Dan is een uitvalscherm de perfecte match. Deze zorgt ervoor dat de zon buiten blijft en het binnen lekker koel is. Het scherm van een uitvalscherm heeft een scherpere hoek dan die van een knikarmscherm en is daarom meer geschikt om laagstaande zon tegen te houden. Een uitvalscherm is daardoor niet geschikt om onder te zitten. Het uitvalscherm heeft armen die de zonwering stevigheid geven. Hierdoor is dit zonnescherm bestand tegen wind.

Een uitvalscherm is vaak goed zichtbaar op je woning of gebouw. Door de uitgebreide collectie aan doeken zal er altijd een uitvalscherm passen bij jouw woonwensen en smaak. Bij Ambiance heb je keuze uit verschillende kastvormen, 165 kleuren en een ruime doekencollectie.

Ga voor gemak

Voor beide zonneschermen kun je gaan voor gemak. Een zonnescherm van Ambiance is voorzien van een Somfy io motor. Deze zorgt ervoor dat je jouw knikarmscherm of uitvalschermen met een afstandsbediening kan besturen. Zo bedien je met één druk op de knop alle uitvalschermen rondom je huis. De motor gebruikt in de zonneschermen zijn Smart Home Ready. Dit betekent dat het scherm bedienbaar is vanaf een app op je smartphone of tablet. Het scherm kan ook worden voorzien van een zon- en windsensor. Het scherm zakt bij felle zon en gaat weer omhoog wanneer het hard begint te waaien. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om het wisselende Nederlandse weer.

Bekijk onze collectie uitvalschermen

Ambiance uitvalscherm Arcos, cassette wit, grijs doek
Ambiance uitvalscherm Carre, cassette grijs, grijs gestreept doek

Zoals je ziet zijn er genoeg verschillen tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die zonwering jouw woning het hele jaar door kan bieden? Bekijk onze moodboards op Pinterest en doe inspiratie op voor je eigen interieur. Heb je behoefte aan vrijblijvend advies van onze eigen Ambiance adviseurs? Kom dan langs in een van onze showrooms!

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 16 augustus 2022