Woning aankleden met zonwering en raamdecoratie voor energiebesparing

Wist je dat je met de juiste raamdecoratie en zonwering je jouw woning zo kan aankleden dat je energie bespaart? Raamdecoratie is dus niet alleen mooi voor het oog, maar het heeft nog meer functionaliteiten! Ben je benieuwd hoe je jouw huis beter kan isoleren met raamdecoratie en zonwering? Lees dan snel verder in deze blog!

Energie besparen met een combinatie van raamdecoratie en zonwering

Je huis kan je doormiddel van zonwering en raamdecoratie van Ambiance goed isoleren in zowel de winter als de zomer. Met rolluiken en screens met een windvaste zipgeleiding kun je op een effectieve manier energie besparen. Het is per seizoen heel efficiënt te gebruiken. We willen namelijk allemaal in de zomer de warmte buitenhouden en in de winter de warmte juist binnen vasthouden. Door gebruik van raamdecoratie wordt er een extra luchtspouw gecreëerd, waardoor warmte in de winter minder snel je huis uit kan en koude lucht ook niet naar binnen kan. In de zomer is het juist andersom: warmte komt minder snel het huis binnen. Zo kan je het hele jaar lang genieten van een comfortabel binnenklimaat.

Ambiance Palma Vento screen, antraciet doek, wit frame, wit afgeronde cassette, met windvaste zip geleiding, balkon

Smart inspelen op de najaarszon

Met smart Somfy io motoren kun je inspelen op het gewenste aantal zonlicht dat je in je huis wilt hebben. In de zomer sluit je je zonnescherm gemakkelijk wanneer de zon vol op je huis staat. In het najaar wil je juist dat de zon warmte geeft in je huis en dus naar binnen schijnt. Door scenario’s in te stellen gaat je raambekleding of zonwering precies op de ingestelde tijd naar boven of naar beneden, zodat jij nog mooi die laatste zonnestralen kan meepakken. Benieuwd hoe slimme bediening werkt? Lees hier verder!

Maak een afspraak

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die zonwering en raamdecoratie jouw woning het hele jaar door kunnen bieden? Bekijk onze moodboards op Pinterest en doe inspiratie op voor je eigen interieur. Heb je behoefte aan vrijblijvend advies van onze eigen Ambiance adviseurs? Kom dan langs in een van onze showrooms!

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest