Zo creëer jij de pérfecte winterbarbecue tijdens de feestdagen!

Brrr. De dagen worden steeds kouder en de verwarming gaat op standje aan. We mogen weer shoppen voor warme truien en ook de feestdagen staan binnenkort voor de deur. Heb jij al eens gedacht aan een heerlijke winterbarbecue? Maak helemaal de blits door een perfecte combinatie van lekker eten, fijne sfeer én goede ventilatie. Wij geven je de beste winterbarbecue tips in combinatie met je terrasoverkapping.

Plaats je barbecue op een veilige plek

Het weer in Nederland blijft verraderlijk. Het is daarom belangrijk om een goede plek te kiezen waar je de barbecue plaatst. Een gouden regel: zet je barbecue altijd uit de wind en op een stabiele ondergrond. Zo heeft niemand last van de rook of vonken. Het is niet leuk voor je gasten als ze volledig in de barbecuerook moeten genieten van hun (vegetarisch) stukje vlees. Daarnaast is het belangrijk dat je de barbecue nooit plaatst onder je terrasoverkapping. Zo voorkom je brandgevaar. Kies dus een goed plekje uit en laat de barbecue grillmaster in jezelf los.

Lekkere temperatuur

Je wilt uiteraard dat je gasten tijdens de barbecue lekker warm blijven. Zorg vooraf voor de juiste voorbereidingen. Zet een vuurkorf (op afstand) neer voor extra sfeerbeleving en plaats heaters onder je terrasoverkapping voor extra warmte. Leg heerlijk warme plaids of schapenvellen over de stoelen waarmee je gasten zich kunnen opwarmen. Een warm glaasje Glühwein kan natuurlijk niet ontbreken!

Goede verlichting

Lekker eten en drinken en genieten van elkaars gezelschap. Goede verlichting helpt bij het creëren van de perfecte sfeer. Maar wees voorzichtig met windlichten en kaarsen. De meest gekozen optie onder de terrasoverkapping van Ambiance is de ingebouwde LED-verlichting. De spots worden netjes weggewerkt in de liggers van de overkapping. De energiezuinige en dimbare LED-spotjes zorgen voor een mooi verdeeld zacht licht. Ideaal om een heerlijke sfeer te creëren tijdens jouw winterbarbecue!

Ambiance Palazzo XL terrasoverkapping, tuinkamer, wit aluminium constructie, led verlichting

Zomer of winter? Altijd een heerlijk plekje

Door een terrasoverkapping in je tuin te plaatsen geniet je zowel in de zomer én winter altijd van een heerlijk beschut plekje. Je kunt niet alleen lekker lang buiten zitten, maar vergroot ook je woonkamer op een stijlvolle manier. Wist je trouwens dat onze terrasoverkappingen volledig modulair zijn op te bouwen? Dat betekent dat je kunt beginnen met een overkapping van Ambiance en hier later diverse accessoires aan toe kan voegen! Ook heb je keuze uit ruim 205 cassettekleuren (zonder meerprijs). Nog niet in het bezit van een terrasoverkapping, maar ben je hierdoor wel helemaal geïnspireerd geraakt? Kom langs in een van onze showrooms en vraag naar de mogelijkheden bij een van onze adviseurs. Hulp nodig bij het opmeten of monteren? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder!

Neem contact met ons op

Geplaatst op 1 december 2021