Zonnescherm voor je balkon

Wat is er nou beter dan een zomerse dag door te brengen op het balkon? Genietend van de zonnestralen, een briesje, de blauwe lucht en de ondergaande zon. Wat je dan wil vermijden is de volle zon waaronder je verraderlijk snel kan verbranden, om dan nog in een oververhitte woon- of slaapkamer terecht te komen. Een passend zonnescherm voor op het balkon kan hiervoor uitkomst bieden. Het is daarbij natuurlijk volledig afhankelijk van je balkon, welk type zonnescherm de beste keuze is.

Bij Ambiance helpen we graag om ervoor te zorgen dat het best passende zonnescherm bij jou komt te hangen. Zo adviseren we bij balkon zonneschermen over de soorten zonneschermen, een knikarm- of uitvalscherm. Verder komen de materialen, het soort schermdoek, het soort bediening en andere zaken aan bod die belangrijk zijn bij de aanschaf.

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Smartline, grijze cassette, wit doek, somfy io, balkon

Huis verkoelen met zonwering balkon

Wanneer je zonwering op je balkon plaatst, zorg je niet alleen voor een aangename plek om te zitten, je houdt ook direct warmte en UV stralen buiten. Zo zorg je voor een koeler huis en een aangenamer binnenklimaat. We geven je graag tips over hoe je kan zorgen voor een koeler huis met zonwering, maar ook over warmte binnenhouden, dat juist in de winter kan helpen minder energie te verbruiken.

Pergola zonwering, textieldak, grijs aluminium constructie, beige doek, verzwaarde staanders, dakterras

Altijd beschermd tegen zon én regen

Laat jij een regenbui jouw humeur niet beïnvloeden en blijf jij graag buiten zitten? Dan is een waterafstotend doek een goede keuze. Zorg er wel voor dat het doek weer droog is voordat het dagenlang terug de cassette in gaat om verstikking te voorkomen. Al onze doeken zijn voor levering behandeld met een schimmel- en vuilwerende coating.

Ook zijn er vele handige accessoires verkrijgbaar. Wist je bijvoorbeeld dat een slimme sensor ervoor zorgt dat het doek direct inklapt zodra het begint te regenen? Schijnt de zon weer, dan geeft een andere sensor een seintje en klapt het doek weer uit. Met de TaHoma switch hoef je er niet eens thuis voor te blijven. Dit smart control systeem neemt al jouw routines met gemak over, met een koele woning als resultaat.

Onze selectie zonneschermen voor een balkon

Voor vrijwel ieder balkon bieden wij een oplossing. Dat is het voordeel van op maat gemaakte zonwering. Onze ervaren monteurs komen na een adviesgesprek langs om de huidige situatie te beoordelen. Is er daadwerkelijk genoeg ruimte voor een luifel zonder steunen? Komt de plafondmontage goed tot zijn recht? De Ambiance Sunline is ideaal om te plaatsen bij grotere breedtes of zwakkere muren door de variabel te plaatsen montageconsoles. Opgerold vallen de zonneschermen bijna niet op, alleen de kast (die door jaren van innovatie steeds compacter wordt) blijft zichtbaar.

De Ambiance Proline heeft weinig montageoppervlak nodig, ideaal voor op smalle balkons. Past dit moderne ontwerp goed bij jouw woning, maar mag het wel wat groter? De XL variant van de Proline is gekoppeld uitvoerbaar tot 12 meter breed met een uitval tot 4 meter.

Voor balkons op het zuiden is het Ambiance Smartline zonnescherm de beste keuze dankzij de hellingshoek tot 90 graden. Mocht je er echt niet uitkomen met onze selectie aan zonneschermen, dan is een stabiel textieldak of pergola ook nog een optie om jouw balkon deels of compleet te overkappen.

Ambiance vakspecialisten staan voor je klaar

De doekkeuze is zeer bepalend voor de uitstraling en functionaliteit van het zonnescherm. Een donkere kleur beïnvloed bijvoorbeeld de effectiviteit van de warmtewerende eigenschappen. Vul het formulier in voor een adviesgesprek bij een dealer in de buurt. Tijdens het gesprek kijken we samen naar de beste oplossing. Wil je een offerte opvragen? Via het prijsindicatieformulier op de product pagina's vraag je eenvoudig en vrijblijvend een indicatie aan voor het door jou gekozen zonnescherm.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een zonnescherm voor op je balkon?

Maak een afspraak in de showroom en ontdek alle mogelijkheden.

Maak een afspraak