Ambiance Screendoekcollectie

Ambiance Screendoekcollectie

Een screendoek is erg bepalend voor de uitstraling van een screen. Naast de optische kenmerken bepaalt het screendoek ook voor een groot deel het effect op de binnentemperatuur, doorzicht en visueel comfort dat een screen biedt.

Bij Ambiance vind je een uitgebreide collectie screendoeken. Voor iedere situatie en persoonlijke voorkeur!

Kies het juiste screendoek

De meest toegepaste doeken in screens zijn de Sergé doeken. Deze worden geweven met glasvezeldraden en polyester draden. Hierdoor is het screendoek scheurbestendig en kleurvast. Dankzij de open weving zitten er kleine gaatjes in het doek die er voor zorgen dat het zicht naar buiten deels behouden blijft. 

Ook de kleur van het doek heeft veel invloed op het doorzicht. Lichte kleuren absorberen minder licht waardoor er meer licht via de vezels door het doek komt. Hierdoor kan het doek vanuit binnen gezien erg fel lijken. Donkere kleuren absorberen het zonlicht. Daardoor zijn de zonwerende eigenschappen beter en ontstaat er een veel rustiger beeld waarbij het contrast tussen de gaatjes en de draden het doorzicht fors verbeteren.  

Wil je hier meer over weten? Lees dan deze blog over optimale warmtewering met screens. 

Ambiance screen, grijs doek, met windvaste zip geleiding, doorkijk vanaf binnen
Donker doek geeft een comfortabel beeld
Ambiance screen, beige doek
Een licht doek kan fel opkomen door het doorkomende licht

Ambiance Screendoekcollectie

Hieronder zie je een greep uit onze screendoekcollectie. De standaard collectie bevat maar liefst 50 verschillende Sergé (glasvezel) doeken en 6 Soltis Veozip doeken. Naast onze Sergé collectie staan er nog diverse andere doekcollecties tot je beschikking. Kom ze bekijken in onze showroom!

Sergé (glasvezel) doeken

Serge Ferrari Soltis Veozip doekcollectie

51184 FROST WHITE
51187 NATURAL
51193 SEA URCHIN
51196 SANDALWOOD
51197 GREY PEPPER
51198 GRAPHITE BLACK