Dit zijn de (raamdecoratie) trends van dit najaar

Over een paar weken is het herfst en dat betekent dat we straks weer meer tijd binnenshuis doorbrengen. De oktober woonmaand is in aantocht, met de start van het najaar is dit voor veel mensen het perfecte moment om hun interieur op te frissen. In deze blog willen wij jou inspireren met allerlei trends op het gebied van raamdecoratie en accessoires in huis. Interieurstylist Souraya Hassan van BintiHome deelt tips over de beste raamdecoratie voor de kinderkamer en we vertellen waarom gordijnen de musthave voor dit seizoen zijn.

Kleurrijke kinderkamers

Zoek je inspiratie voor de kinderkamer? Interieurstylist Souraya Hassan creëerde een kamer in jungle-thema met Arabische invloeden voor haar zoontje Younes. Ze startte met het maken van een kleurenpalet, bestaande uit de kleuren oker, naturellen en groentinten. Hierbij koos ze voor Duette® Shades met kindveilige Top Down/Bottom Up bediening. Haar tip: “Als je aan de slag gaat met kleur op de wanden door middel van verf of behang, kijk of je de raamdecoratie mee kan nemen in het kleurenpalet. Wil je juist contrast creëren en zorgen dat de raamdecoratie opvalt, bijvoorbeeld wanneer je één muur een accentkleur hebt gegeven? Geef de raamdecoratie dan ook deze kleur. Wil je dat de raamdecoratie mooi samenvalt met de muren? Dan geef je de raamdecoratie dezelfde kleur als de muur van het raam”.

Trendkleur: Terracotta

Volgens interieurstylist Richelle den Hartog is terracotta de interieurkleur van dit moment. Zowel lichte als donkere tinten zijn favoriet, maar ook gele en oud-roze tinten worden veel gebruikt én sluiten naadloos aan op elkaar. Een mooi voorbeeld is de woning van BintiHome. Zij laat goed zien hoe stijlvol de combinatie van houten accessoires met terracotta is. Daarnaast ziet Richelle in interieurs veel gebruik van diepere kleuren zoals donkerblauw en groen. Door dit te combineren met messing en donkere houtsoorten, zorg je voor een hele chique uitstraling en creëer je een boutique-sfeer in je eigen woon- of slaapkamer.

Trend: Houten materialen

Een trend die we ook dit najaar veel terugzien is het toevoegen van houten accessoires in huis. Ook meubilair met houten afwerking zien we veel terug. We kiezen vaker voor duurzame materialen, zoals bamboe en rotan, zodat we er veel langer plezier van hebben. Voor de badkamer zijn teak en bamboe heel geschikt; deze houtsoorten kunnen beter tegen vocht en verkleuren minder. Onze interieurstyliste Richelle tipt: “Wil je hout in het interieur terug laten komen in de vorm van raamdecoratie, denk dan aan houten jaloezieën of shutters. Deze zorgen voor warmte en sfeer in het interieur en brengen ook een stukje duurzaamheid met zich mee!”

Gordijnen in warme kleuren

Zodra de temperaturen dalen, staat warmte en gezelligheid in het interieur weer centraal. Gordijnen in warme kleuren en rijke stoffen passen mooi in ieder najaarsinterieur. Luxaflex® biedt een ruime keuze aan stoffen en een uitgebreid kleurenpalet. Ga jij voor een neutrale taupe-kleur? Of toch liever voor de elegante uitstraling van donkerblauw of -groen? Naast het creëren van sfeer hebben gordijnen nog een belangrijke functie in het interieur: het verbeteren van de akoestiek in huis. Gordijnen absorberen namelijk geluidsgolven en voorkomen zo bijvoorbeeld een galm in huis. Tip: combineer je gordijnen met transparante Duette® Shades of vouwgordijnen. Door te spelen met verschillende lagen, patronen en transparanties creëer je rust, warmte en een optimale akoestiek en isolatie in de ruimte. Ideaal voor dit najaar!

Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek

Geplaatst op 7 augustus 2021