Gedwongen thuis werken? Buitenjaloezieën

Roma Buitenjaloezie antraciet, brede buitenjaloezie, antraciet, inbouw

Met veel zonnige dagen in het vooruitzicht en de huidige situatie omtrent corona ben je vaker voor een langere tijd thuis. Hoewel de zon natuurlijk heerlijk is en wij er allemaal naar uitkijken, is het wel fijn dat je zelf in de hand hebt hoeveel je hiervan naar binnen krijgt. Want we weten allemaal dat de laatste tijd de zomers erg warm kunnen zijn! Nu zijn hier meerdere mogelijkheden voor een van deze mogelijkheden zijn de buitenjaloezieën.

Buitenjaloezieën hebben het voordeel dat de lamellen kunnen kantelen, net als de bekende horizontale jaloezieën voor binnen. Zo is het mogelijk om zonwering te combineren met de toetreding van daglicht en natuurlijke ventilatie. Tijdens warme dagen is het dan ook heerlijk om binnen te zitten en lekker af te koelen.

Naast het feit dat buitenjaloezieën veilig en ventilerend zijn, zijn deze verkrijgbaar in vele kleuren. De kleur kan worden afgestemd op kozijnen en gevelbekleding, zodat je er zelf een persoonlijke touch aan kunt geven. De jaloezieën worden op maat gemaakt van grotendeels duurzaam materiaal (gerecycled aluminium), waardoor deze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Ook wanneer het hard stormt, wordt het hinderlijk klapperen van de buitenjaloezieën voorkomen wanneer er is gekozen voor spandraad- of profielgeleiding.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Een ervaren specialist helpt je graag bij de keuze voor het juiste type zonwering en de montage.

Roma buitenjaloezieën zijn er in 3 verschillende uitvoering:

1. De Gevel buitenjaloezieën:

  • Standaard met U-geleider en afstandsteun of staaldraadgeleiding.
  • Vrijdragende uitvoering


2. Raffstore, een buitenjaloezie in een rolluikkast.

  • Raffstore, een buitenjaloezie in een rolluikkast

3. Modulo:

  • Modulo.S voor snelle inbouw in een bouwkundige koof.
  • Modulo.P en XP voor zichtbare montage.
  • Modulo Intego om in te stuken.

Door het vrije zicht naar buiten en de mogelijkheid tot communicatie met de buitenwereld wordt een opgesloten gevoel weggenomen. Het is zo eenvoudig om van de zonwering te genieten en daarbij toch vrij zicht te hebben

Roma Kleurencollectie. Smaak en kwaliteit gaan samen. De zichtbare delen van de opbouwelementen zijn in alle kleuren van de Roma Kleurencollectie leverbaar. Laat u inspireren door de meer dan 209 Ralkleuren en kies uw gewenste kleur.

Aluminium Buitenjaloezieën

Bij moderne huizen is het de tendens om veel glas te gebruiken. Om het licht van de felle zon te breken en te verspreiden in de ruimte kunnen we gebruik maken van Alustore. De aluminium buitenjaloezieën van Roma zijn er in onvoorstelbaar veel mogelijkheden. De Roma Buitenjaloezieën zijn leverbaar met 9 verschillende soorten lamellen.

Eén type van deze lamellen is de DBL lamel ook wel “S-Lamel” genoemd. Deze gegolfde lamel zorgt er voor dat het licht gelijkmatig verspreid wordt in de ruimte. Hierdoor is weinig toevoeging van kunstlicht nodig. Vindt je de DBL lamel niet modern qua vormgeving, dan hebben we in dezelfde prijsklasse de strakke ZL81 lamel. De brede lamel van 81 mm heeft een compacte opstapeling en dit resulteert weer in een kleinere stapelhoogte (kleinere kast). De geleider-nokken aan beide zijden houden de lamel stevig vast tussen de geleiders en maken het systeem degelijk. Voor iedereen een juiste vormgeving beschikbaar.

Een aantal van onze lamellen zijn standaard in de kleur Ral 9005 (zwart) en Ral 7039 (Quarzgrau) verkrijgbaar. De CDL is verkrijgbaar in drie geborstelde uitvoeringen.

De laatste nieuwe ontwikkeling is de CDL. Deze lamel is uniek op jaloezie-gebied. Het systeem is 100 % zichtdicht. Dit was tot voor kort alleen mogelijk met een bijna onbetaalbaar systeem. Dit systeem kent een meerprijs van 10 % en heeft ook nog een optilbeveiliging. Hiermee komt deze jaloezie we erg dicht bij een rolluik.

Geplaatst op 6 april 2020