Geniet thuis volop van de zomer met horren

Luxaflex rolhor, raamhor, zwart/antraciet

Het is weer zomer en dat betekent lekker de deuren en ramen open in huis. Jammer genoeg betekent het ook muggen, vliegen en wespen die de rust komen verstoren. Het plaatsen van horren in je deuren en ramen is nog steeds de meest comfortabele en efficiënte oplossing voor dit probleem. In deze blog zetten we de voordelen van het plaatsen van horren op een rijtje.

Het plaatsen van horren in de deuren en ramen van uw woning heeft verschillende voordelen:

  • Hordeuren en -ramen houden ongedierte, zoals muggen, vliegen en wespen buiten de deur. Zeker in de avonduren, als de buitenlucht eindelijk weer een beetje koel wordt, is het heerlijk om even de ramen open te zetten, terwijl dit tevens de meest actieve tijd is voor muggen.
  • Wat veel mensen zich niet realiseren is dat horren ook hooikoortsklachten kunnen verminderen door een deel van de pollen tegen te houden. Het raster is klein genoeg om een flink deel van de pollen te vangen en alleen de kleinste deeltjes komen nog uw huis in.
  • Horren zorgen voor extra ventilatie en koeling in huis. Dat is niet alleen prettig om, zoals gezegd, de frisse avondlucht in huis te halen na een warme zomerdag, maar het zorgt tevens voor een gezondere woonruimte met frisse lucht.

Horren in alle soorten en maten

Horren zijn een vorm van raam- en deurbekleding die op verschillende manieren kunnen worden geplaatst. De meest bekende vorm is natuurlijk de hordeur, een tweede deur in een lichter frame waardoor je deur open kan staan, terwijl de hordeur gesloten blijft. Maar horren kunnen in elke deur en elk raam in de woning worden geplaatst.

Voor deuren zijn er naast het standaard hordeurontwerp ook schuifhorren met een vouwsysteem, of horren die oprollen, zoals een rolgordijn. Deze opties zijn voor ramen ook beschikbaar. De schuifhorren zijn met name ideaal voor bijvoorbeeld uw slaapkamerraam. Heb je draaikiepramen of andere ongewone raamopeningen dan zijn er ook mogelijkheden om inklemhorren te plaatsen. Deze kunnen handmatig in de raamopening worden geklemd nadat je het raam heeft opengezet. Zo is er voor elke mogelijkheid een oplossing beschikbaar.

Ben je klaar met ongedierte in huis en wil je een gezonde frisse leefomgeving voor jou en jouw gezin creëren? Dan is het tijd om je huis te voorzien van horren. Ambiance Heko-Becewe uit Amsterdam is gespecialiseerd in het plaatsen van alle soorten horren en onze professionals staan je graag te woord met advies. Neem vandaag nog contact op.

Geplaatst op 8 september 2020