Verleng je woonkamer met een zonnescherm

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Sunline, cassette wit, grijs doek, somfy io

We brengen tegenwoordig meer tijd door in huis. Lekker thuis op de bank of een lange zomeravond borrelen met vrienden en familie, we genieten ervan. Jouw thuis is jouw uitvalsbasis en daarom is het belangrijk dat je woning van alle gemakken is voorzien. Hierdoor ontdekken steeds meer mensen de voordelen van een fijn ingerichte buitenruimte waar je lekker kunt relaxen. Het is veel meer dan alleen schaduw creëren. Vandaag vertellen we je meer over de mogelijkheden van de meest voorkomende zonwering boven een terras: het zonnescherm.

De mogelijkheden van een zonnescherm

Een van de wensen die wij regelmatig in onze showrooms voorbij horen komen is: ‘Ik wil zo graag mijn woning doortrekken naar buiten’. Een zonnescherm is hiervoor een prima oplossing. Op warme dagen creëer je verkoeling en schaduw en wanneer je het scherm niet gebruikt, zit het zonweringsdoek netjes opgeborgen in de cassette. Het minimalistisch design van een zonnescherm zorgt ervoor dat het plaatsen op vrijwel iedere plek mogelijk is.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met een zonnescherm waardoor er altijd wel een variant is die bij jouw wensen aansluit. Er is ruime keus in kleuren en dessins en wat dacht je van de optie om LED verlichting toe te voegen. Of misschien is een variovolant wel dé oplossing voor jou?

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Sunline, cassette wit, grijs gestreept doek, somfy io
Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Bergamo, cassette grijs, grijs doek, somfy io

Variovolant en LED verlichting

De laatste jaren hebben de ontwikkelingen rondom zonneschermen niet stilgestaan. Een van deze ontwikkelingen is de variovolant: een oprolbaar doek uit de voorlijst van je zonnescherm. Hierdoor biedt het scherm ook bescherming bij laagstaande zon én heb je niet langer last van nieuwsgierige blikken van de achterburen.

Ingebouwde LED verlichting in je zonnescherm behoort ook tot de mogelijkheden. LED verlichting zorgt ervoor dat je ook na zonsondergang over een knus en sfeervol terras beschikt.

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Topline, grijze cassette, grijs gestreept doek, vario volant grijs
Weinor zonnescherm, knikarmscherm Kubata, cassette grijs, grijs gestreept doek, led verlichting

Bedienen vanuit je luie stoel

Zit je net lekker in je luie stoel op je terras te genieten van de zon, maar worden de zonnestralen nu toch wel erg fel? Dan wil je natuurlijk het liefst je zonnescherm uitschuiven vanuit die luie stoel. Goed nieuws! De meeste zonneschermen zijn tegenwoordig uitgevoerd met een motor. Met een afstandsbediening, smartphone of tablet bestuur je je zonnescherm zonder op te staan.

Somfy smart home, bediening, mobiel, app, wireless
Somfy io, smart home, bediening zonwering

Inrichting terras

De afgelopen jaren zijn er in Nederland meerdere malen recordtemperaturen aangetikt. We zijn mede daarom ook steeds meer in onze tuin en op ons terras te vinden. Het gevolg? De loungesets worden groter en breder inzetbaar.

Door de coronacrisis hebben we geleerd multifunctioneel met onze thuisruimtes om te gaan. De keukentafel is niet alleen om aan te eten, maar ook een studeerplek en thuiskantoor. Tegenwoordig willen we het liefst alles wat we binnen kunnen doen, ook buiten kunnen doen. Buitenzonwering is daarvoor uitermate geschikt. Je schuift je woning letterlijk een stukje uit met een zonnescherm. Hierdoor verplaats je jouw werkplek gemakkelijk van binnen naar buiten.

Kortom: alles om optimaal van jouw buitenruimte te genieten, daar gaan we in 2021 meer dan ooit voor!

Geplaatst op 23 maart 2021